15 / 05 / 2024

Osmangazi Köprüsünde son durum ne

Osmangazi Köprüsünde son durum ne

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun en önemli ayağını oluşturan ve Körfez’in iki yakasını birbirine bağlayan Osmangazi Köprüsü iki gün sonra trafiğe açılıyor.

Osmangazi Köprüsü'nde 40 bin araçlık geçiş garantisi yıl ortasında tutturulacak! 

Nurol Holding CFO'su Kerim Kemahlı, Osmangazi Köprüsü’nden günde geçmesi garanti edilen 40 binlik aracı senenin ortasında tutturacaklarını duyurdu. İşte ayrıntılar...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye montajı yapıldı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında hayata geçirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün son tabliye montajı bugün gerçekleştirildi. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamam!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşa edilen "1915 Çanakkale Köprüsü"nde son tabliye montajı için hazırlıklar tamamlandı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliye bu hafta yerleştiriliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak "Bir hayalimizin daha gerçeğe dönmesi için geri sayım başladı. İki gün sonra Sayın Cumhurbaşkanı’mızla birlikte Çanakkale’de 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Yerleştirme Töreni'ni gerçekleştireceğiz." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü‘nde sona yaklaşılıyor!

Tamamlandığında  dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde son son çalışmalar yapılıyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son çalışmalar yapılıyor!

Tamamlandığında  dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde son çalışmalar yapılıyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son kaynağı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak!

18 Mart 2017'de temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü için geri sayım başladı. Dev projede son kaynak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son durum!

18 Mart 2017'de temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ana kablo montajının yapıldığı köprü 2022'de hizmete açılacak.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son durum ne? 

18 Mart 2022 tarihinde hizmete açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü projeye ilişkin bilgileri aktardı.

Kadıköy Haydarpaşa Köprüsü'nde son iki ay!

Geçtiğimiz günlerde yıkılan Haydarpaşa Köprüsü’nde yenileme çalışmaları tamamlanıyor. Köprünün Mart ayının başında açılması planlanıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son durum!

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, yapımı hızla devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nde incelemerde bulundu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son durum havadan görüntülendi!

Türkiye'nin gurur projelerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki yapılan çalışmaların bulunduğu bölgenin son hali drone ile havadan görüntülendi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son durum!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada Çanakkale Boğazı'nda yapımına başlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde yaklaşık 2 ay içerisinde hem kule hem tabliye testlerinin birlikte yapılacağını söyledi.

Osmangazi Köprüsünde son durum ne Haberi

Osmangazi Köprüsünde son durum ne

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun en önemli ayağını oluşturan ve Körfez’in iki yakasını birbirine bağlayan Osmangazi Köprüsü iki gün sonra trafiğe açılıyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı tören öncesi son hazırlıklar yapılıyor. Yap-İşlet-Devret Projesi ile yapımı tamamlanan 384 kilometre otoyol, 49 kilometre bağlantı yoluyla toplam uzunluğu 433 kilometreye ulaşan tarihi projede tüm hazırlıklar tamamlandı.


113 TABLİYE MONTE EDİLDİ

Projenin en önemli ayaklarından biri olan ve körfezin iki yakasını birleştiren Osmangazi Köprüsünde 113 tabliye bulunuyor. Kule keson temelleri tamamlanırken, nihai kot olan +252 metreye de ulaşılmış oldu. Ocak ayında ilk tabliye montajı başlanırken, toplam çalışmalar yaklaşık 3 yıl sürdü.

Otoyol üzerinde ise 3 büyük tünel bulunuyor. 7 bin 180 metre uzunluğundaki Orhangazi Tüneli’nde elektromekanik işleri ve BSK kaplama...