29 / 04 / 2024

Osmangazi Türbesi restorasyonu

Osmangazi Türbesi restorasyonu

Bursa Osmangazi Türbesi'nde sandukanın çevresinde bulunan ve 150 yıl önce Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan sedef korkuluğunun restorasyonu tamamlandı. Bakım ve onarım Kültür Bakanlığı Sanatkarı Sedefkar Zafer Karazeybek tarafından yapıldı.

Afrin'deki Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi restore edildi!

Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi Ömer Bin Hattab Camii ve Nebi Huri Türbesi'nin, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restorasyon çalışmaları bitirildi.

Büyük saygısızlık! Niyazi Mısri’nin türbesi yıkıldı!

Limni adasının merkezinde bulunan Niyazi Mısri’nin türbesi yıktırılıp üzerine apartman yapılmış. Haziredeki mezar taşları da inşaatlarda kullanılmış. 

Kırşehir'deki Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi restore edilecek!

Kırşehir'de 13. yüzyılda yaptırılan Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi yapılacak restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacak.

Beyazıt Camisi'nin restorasyonu 48.8 milyon TL'ye yapıldı!

İstanbul'da "orijinalliğini koruyan en eski selatin camisi" olarak kabul edilen Beyazıt Camisi'nde büyük bir titizlikle restorasyon yapıldı. Yılmaz Yapı Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yürütülen restorasyonu, 48 milyon 899 bin 746 TL'ye yapıldı...

Bursa'da binalar arasında sıkışan Aşık Yunus türbesi gün yüzüne çıkarılacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesi yapılan kamulaştırmalarla gün yüzüne çıkarılacak.

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Bursa Yıldırım Bayezid Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen Yıldırım Bayezid Türbesi, ilk günkü ihtişamına kavuştu.

Konya Mevlana Türbesi Arkası Kentsel Yenileme çalışması başlıyor!

Konya'daki Mevlana Türbesi Arkası’nda bulunan kısım kentsel dönüşüme giriyor. Bölgede bulunan çalışmalarla turistik bölgedeki kötü görüntülerin ortadan kalkması amaçlanıyor.

Tokat Şeyh Meknun Türbesi millet kıraathanesine dönüştürüldü!

Tokat Belediyesi tarafından Şeyh Meknun Türbesi, millet kıraathanesine dönüştürüldü. Açıklama, belediyenin resmi sayfasından yapıldı.

Yalova'daki Yaren Baba Türbesi'nin satıldığı iddia ediliyor!

Yalova’da yaşanan türbe tartışmasında, AKP'li Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, kendinden önceki CHP’li belediye yönetiminin seçimlerden önce içinde Yaren Baba’nın da türbesi olduğunu alanı sattığını iddia etti. 

Melikgazi Türbesi'nde yapılan restorasyon tepki çekti!

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde bulunan Melikgazi Türbesi'de yapılan restorasyon çalışması türbenin tarihi dokusunu yok ettiği gerekçesi ile eleştirildi. Türbenin yeni haline ziyaretçiler tepki gösterdi.

Adnan Polat, Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesi için 30 yıl uğraştı!

Adnan Polat, eski adıyla Mekteb-i Sultani ve Galatasaray'ın manevi kurucusu kabul edilen Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesinin restorasyonu için neredeyse 30 yıl uğraştı, iki ülke arasında yaşananlara bakılırsa da bu çaba işe yaradı.

Denizli Hüsamettin Gazi Bey Türbesi restore edildi!

Denizli'nin geçmiş değerlerini içinde barındıran tarihi yapıları yıkılmaktan kurtaran Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hüsamettin Gazi Bey Türbesi’ni de restore etti.

Osmangazi Türbesi restorasyonu Haberi

Osmangazi Türbesi restorasyonu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından Tophane Meydanındaki türbede bulunan yaklaşık 150 yıllık sedef korkuluğun bakım ve onarımı, Kültür Bakanlığı Sanatkarı Sedefkar Zafer Karazeybek tarafından yapıldı.


Restorasyonla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Karazeybek, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin türbesinde bulunan sanduka ve çevresindeki sedef korkuluğun 1855'teki büyük depremden sonra Sultan Abdülmecit tarafından İstanbul'da Tamirhane-i Hümayun'da yaptırıldığını söyledi.


Yaklaşık 20 bin sedef parçadan oluşan 12 metre karelik bir alanı kaplayan sedeften oluşan nadide eserin, Türkiye'nin en büyük sedef işlemeli eserlerinden olduğunu ifade eden Karazeybek, 15 Martta başlayan restorasyonun yaklaşık üç ay sürdüğünü belirtti.


Korkuluk ve türbenin bu zamana kadar birçok kez bakım geçirdiğini vurgulayan Karazeybek, "Yapılan tamir, bakım, koruma ilaçlaması, gomelak cilalama işlemleri sonucu daha uzun bir ömre kavuşturuldu. Denetimi...