28 / 04 / 2024

Osmangazi ve Sungurlu barajları

Osmangazi ve Sungurlu barajları

Osmangazi ve Sungurlu barajlarının yapımına ve bu projelerden etkilenen Şile köyleri ilgili soru önergesi hazırlayan MHP İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Osmangazi Belediyesi konut, ticaret ve depolama alanı imarlı 9 arsa satıyor!

Bursa İli Osmangazi Belediye Başkanlığı, Bursa Osmangazi'de yer alan 9 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar konut, ticaret ve depolama alanı imarlı.

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam geliyor! İşte Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri

Seçimlerin ardından yaşanan zam rüzgarı devam ediyor. Şimdi de  köprü ve otoyollara zam gelmesi bekleniyor. Peki Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri ne kadar olacak? İşte geçiş ücretleri...

Deprem uzmanları bu faylara dikkat çekti: 6 Şubat depremlerinden sonra stres yüklendi mi? SON DAKİKA!

Hacettepe, İskenderun Teknik, Eskişehir Osmangazi ve Tayvan üniversiteleri ile İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü'nden bilim insanları, 6 Şubat tarihindeki depremlerde kırılan faylarda stres yığılımı olup olmadığını araştırıyor. İşte uzmanların o açıklamaları...

İki büyük ilçe belediyesi 246,5 milyonluk gayrimenkul satışı için düğmeye bastı!

Bursa’da iki büyük ilçe belediyesi seçim öncesi gayrimenkullerini satışa çıkardı. Osmangazi ve Mustafakemalpaşa belediyelerinin mülkiyetindeki arsaların satışı için düğmeye basıldı.

Milli Emlak 8 taksitle 12 adet arsa ve araziyi satıyor! Bu tarihi aman kaçırmayın! 

Milli Emlak, Bursa ili, Nilüfer, Osmangazi ve Gürsu ilçelerinde yer alan 12 adet arsa ve araziyi yüzde 20 indirim ve 8 taksit imkanıyla satıyor. Peki Bursa'da yer alan arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? İhalesi ne zaman? 

Kurban Bayramı boyunca bedava olacak köprü ve otoyollar hangileri Osmangazi ve Çanakkale ücretsiz mi?

Kurban Bayramı tatili hükümet tarafından 9 gün ilan edildi. Kurban Bayramı boyunca ücretsiz olacak köprü ve otoyollar açıklandı. Kurban Bayramı 9 Temmuz Cumartesi günü başlayıp 12 Temmuz Salı günü sona erecek. Ücretsiz olacak güzergahlar kaç gün bedava olacak? İşte ayrıntılar...

Osmangazi Belediyesi 53 ev ve dükkan satacak!

Osmangazi Belediyesi 53 ev ve dükkanı satışa çıkarıyor. Söz konusu ihalede dükkanların satış fiyatları 410 bin TL'den, evlerin satış fiyatları 570 bin TL'den başlıyor.

Türk Hava Kurumu 3 ildeki gayrimenkullerini satışa çıkardı!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Denizli Pamukkale, Bursa Osmangazi ve Yalova Çiftlikköy'de yer alan gayrimenkulleri satışa çıkardı.

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Bursa'nın Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde kentsel dönüşüm için toplantılar yapılmaya başlandı. İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası Bursa şubeleri, İMSAD ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Konseyi geçtiğimiz aylarda önemli bir işbirliğine imza attı.

Sinpaş GYO Osmangazi 301 ada ve 302 ada 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Bursa İli Osmangazi İlçesi 301 ada ve 302 ada ile ilgili olarak hazırlatılan 2019 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Mustafa Dündar: Osmangazi'de yeni ve modern bir şehir inşa ediyoruz!

Bütçesini en verimli ve en etkin şekilde kullanmasının neticesinde birbirinden önemli yatırımlar hayata geçiren Osmangazi Belediyesi, ilçeye yeni bir tesis daha inşa ediyor.

Osmangazi Bakım Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nin inşaatı tamamlanıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal belediyeciliğin en güzel örneği olan Bakım Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde (BAREM) çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Mega projelerde Doka'nın kalıp sistemi tercih ediliyor!

Doka Kalıp-İskele Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Ender Özatay, ''Osmangazi ve 1915 Çanakkale köprüleri ile Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki İhsaniye ve Çayırköy köprülerinde Doka'nın kalıp sistemleri tercih edildi" dedi.

Osmangazi ve Sungurlu barajları Haberi

Osmangazi ve Sungurlu barajları



Osmangazi ve Sungurlu barajlarının yapımına ve bu projelerden etkilenen Şile köyleri TBMM gündemine taşındı. Konu ile ilgili soru önergesi hazırlayan MHP İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


Yalçın "İstanbul ili Şile ilçesine bağlı Gökmaslı, Çataklı, Soğullu, Hacıllı ve Göksu köyleri 1300’lü yıllarda kurulmuş eski yerleşim yerleridir. İstanbul'un tarihi kültürünü barındıran bu köyler, kırk yılı aşkın süredir mağdur durumdadırlar. Sebebi ise yapılması söylenen Osmangazi ve Sungurlu Barajlarıdır. " açıklamalarında bulundu.


Köylerinin sular altında kalma tehlikesi bir yana, inşa tarihi henüz belli olmayan baraj havzasında kalan, köylerdeki yerleşim alanlarına imar verilmemesinin köy sakinlerini maddi manevi kötü etkilediğini söyleyen Yalçın "Bu mağduriyetler yaşamsal zorlukların yanında, tarım ve hayvancılığa çok elverişli olan bu topraklan bırakıp göç etmelerine neden olmaktadır." diyerek 5...