02 / 05 / 2024

Osmanlı Arşivi Yeni Hizmet Binası kağıthane

Osmanlı Arşivi Yeni Hizmet Binası kağıthane

Başbakan Erdoğan, Kağıthane'deki Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Yeni Hizmet Binası'nın açılış törenine katıldı.

Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşüm hız kazandı! 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Yeni İmar Plan Notu ile birlikte kentsel dönüşümün Zeytinburnu'nda hız kazandığını belirterek, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa Çarşı şehre yeni bir soluk getirecek!

Polat imzasıyla şehrin dinamiklerine modern bir yorum katan ve Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa Çarşı kapılarını açıyor. 

Arçelik'ten 4'lü çeyiz seti alana 6 bölmeli derin dondurucu hediye! 17 Haziran 2023 fiyat listesi...

Arçelik, yeni evlenenlere, evini yenileyenlere Haziran ayının ikinci yarısında da büyük fırsat sunuyor. Kampanya kapsamında, 4'lü çeyiz seti alanlara 8.700 TL değerinde 6 bölmeli derin dondurucu hediye ediliyor. Peki, Arçelik'in haziran kampanyasında hangi ürünler yer alıyor?

Yeni evleneceklere müjde! Arçelik’te derin donduruculara tamı tamına 1.250 TL indirim!

Elektronik eşyalarıyla ve özellikle beyaz eşya ürünleriyle tüketicilerin güvenini ve ilgisini kazanan Arçelik, yeni evleneceklere ve derin dondurucu almak isteyen herkese büyük indirim kampanyasını duyurdu. Arçelik, derin donduruculara tam 1.250 TL indirim geldiğini açıkladı.

Enflasyon canavarı emekliyi ezdi geçti! Fiyat artışları son 5 yılda yüzde 269’a ulaştı!

DİSK-AR’ın yeni araştırması enflasyondaki korkutucu artışı gözler önüne serdi. Fiyatlar sadece 5 yıl içinde 3 haneli artarken, emekli ikramiyelerine ise minimum oranlarda zam yapıldığı dikkat çekti.

Arçelik Dikey Şarjlı Elektrikli Süpürge Kaç TL? Özellikleri neler? İşte 9 Şubat 2023 fiyat listesi

Elektrikli süpürgem hem üstün teknolojiye sahip olsun hemde çok yer kaplamasın diyenler için Arçelik, yeni nesil süpürge teknolojisi ile elektrikli süpürge arayışı içinde olanların karşısına çıkıyor. İşte yüksek emiş gücü, akıllı LCD ekran ve geniş toz haznesine sahip dikey şarjlı elektrikli süpürge

Yeni evleneceklere büyük müjde! Çeyiziniz hazır değil mi? Dert etmeyin Arçelik halleder! Çeyiz setine TV hediye!

Arçelik yeni evlenen çiftlere özel büyük bir kampanyaya imza attı. İki evlilik kampanyası hazırlayan şirket “İyi günde kötü günde Arçelik yanınızda” diyor. 4’lü çeyiz seti alanlara 7 bin TL değerinde televizyon hediye eden Arçelik’in diğer kampanyası ise garanti süresini kapsıyor. İşte detaylar…

Arçelik'ten yuva kuracaklara güzel haber! 4 beyaz eşya alana televizyon bedava! 4 Ocak 2023 fiyat listesi 

Türkiye'nin beyaz eşya ve teknoloji devi Arçelik yeni yıla, yeni evlenecekleri sevindirecek bir kampanya ile başladı. Arçelik, dörtlü çeyiz seti alımlarına 6.999 TL değerinde 43 inç FHD televizyon hediye ediyor. İşte kampanya detayları...

Arçelik'te Kasım fırsatları! Bir çok ürün indirime girdi! İşte 8 Kasım 2022 fiyat listesi...

Kasım ayının gelmesiyle birlikte Arçelik yeni kampanyasını duyurdu. İşte birçok ürünün indirime girdiği o kampanyanın detayları...

Arçelik buharlı ütüde 400 TL indirim fırsatı! İşte 7 Ekim 2022 fiyat listesi

 Arçelik yeni kampanyasını duyurdu. Kampanya dahilinde BEU 9030 D Arçelik Aria™ Expert Buharlı Ütü alımında 400 TL'lik bir indirim uygulanıyor. İşte kampanyanın detayları ve fiyat listesi...

'Gerekirse simit yeriz bunu atlatırız' diyen Hülya Avşar'dan yeni çıkış: Fiyatlar uçuk karar sizin

Türkiye'deki aşırı artan dolar kuru ve yüksek enflasyonla mücadele etmek için 'Gerekirse simit yeriz bu dönemi atlatırız' sözleriyle tepki çeken Hülya Avşar, artan fiyatlarla ilgili yeni açıklamalar yaptı. Avşar, fiyatların aşırı arttığını söyledi.

Bulgur Palas'taki çalışmalar yaz sonuna kadar tamamlanacak!

İBB tarafından satın alınan, İstanbul Fatih'te uzun seneler bankaların arşivi olarak kullanılan tarihi Bulgur Palas binasındaki çalışmalar yaz sonuna kadar tamamlanacak.

Edirne'deki tarihi çarşılar kapatıldı!

Edirne'de bulunan tarihi çarşılar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hizmete kapatıldı.

Osmanlı Arşivi Yeni Hizmet Binası kağıthane Haberi

Osmanlı Arşivi Yeni Hizmet Binası kağıthane

Erdoğan,  binanın ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını dileyerek, yatırımın inşasında katkısı olan Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve yüklenici firmaya şükranlarını ifade etti.


"Açıkçası bugün, sadece bir kamu yatırımını açmıyoruz, tarihi muhafaza edecek, tarihe yön verecek bir hazineyi Türkiye'ye kazandırıyoruz" diyen Erdoğan, Osmanlı İmparatorluğu'nun devlet teşkilatında 2 hazine bulunduğunu, bunlardan ilkinin "devlet gelirlerinin elde tutulduğu",  diğerinin ise Hazine-i Evrak denilen belgelerin muhafaza edildiği hazine olduğunu kaydetti.


Erdoğan, Osmanlı Devleti'nin belgeyi, arşivi, yani tarihi çok önemsediğini, bunlara hazine nazarıyla baktığını, hem belgelerini çok iyi tuttuğunu hem de çok iyi sakladığını söyledi. 


Arşivin, bir ülkenin ve milletin hazinesi olduğu kadar  aynı zamanda hafızası olduğunu vurgulayan Erdoğan,  arşivi olmayan milletin hafızasının da olmadığını dile getirdi.


Arşivin "kök", "öz" , "geçmişi...