29 / 04 / 2024

Osmanlı camileri restorasyonu

Osmanlı camileri restorasyonu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ( TİKA ), Balkanlar'daki Osmanlı camilerini yeniden ayağa kaldırmaya devam ediyor.

Kocaeli Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi’ndeki Osmanlı’nın kuruluş dönemine ait 700 yıllık tarihi Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı.

Bayındır Hacı Sinan Camii restorasyonu tamamlandı!

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde restorasyonu tamamlanan 'Hacı Sinan Camii' hizmete açıldı. Hacı Sinan Çelebi tarafından Basra Tepesi'nde yaptırılan, ilk kayıtlara göre 1495 yıllarında adı geçen 521 yıllık tarihi Camii, Osmanlı mimarisi özellikleri gösteriyor

İzmit Yeni Cuma Camii'nin restorasyonu 2016'da başlayacak!

Kocaeli’de Osmanlı dönemi cami mimarisinin baş yapıtlarından olan Yeni Cuma Camii restore edilecek. 436 yıllık caminin restorasyonu 2016 yılında başlayacak.

1999 yılında Osmanlı'nın ilk toplu konutunun restorasyonu devam ediyormuş!

1999 yılında Osmanlı'nın ilk toplu konut örneği olan Akaretler Sıraevler'in restorasyonu devam ediyormuş. Net Holding tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları 2000 yılında tamamlanacak proje 35 milyon dolara mal olacakmış.

Beyoğlu Belediyesi hizmet binasının restorasyonu tamamlandı!

Osmanlı'nın ilk belediye başkanlığı binası olan tarihi yapının restorasyonu sırasında bulunan Abdulhamit Han'ın tuğrası, hünkar kapısı üzerindeki yerine yerleştirildi

Balkanlar'daki Osmanlı camileri yenileniyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ( TİKA ), Balkanlar'daki Osmanlı camilerini yeniden ayağa kaldırmaya devam ediyor.

Cibuti'deki Osmanlı camileri restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Afrika Boynuzu ülkelerine yaptığı ziyarette eşlik eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cibuti'de, Hasoba Türklerinin yaşadığı ve Osmanlı döneminden eserlerin bulunduğu Tajura bölgesini ziyaret etti.

Bilecik'te Tarihi Osmanlı Evleri turizme açıldı!

Osmanlı'nın ilk kurulduğu yer olan Bilecik'in Osmaneli ilçesine gelen turistler, Osmanlı evlerinde konaklayacak ve tarihi caddelerde yürüyecekler. Tarihi Osmanlı Evleri'nin, Osmaneli Belediyesi ve Kaymakamlığının yapım ve restorasyonu tamamlandı.

Yıldırım Külliyesi'nin restorasyonu tamamlandı!

Yıldırım Külliyesi'nin restorasyonu tamamlandı. Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan ve de Bursa Büyükşehir Belediyesince restore edilen Yıldırım Külliyesi, yenilenen yüzü ile yeniden hizmete açıldı

Vahdettin Köşkü'nün restorasyonu bitti!

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid döneminde yapılan ve hanedanın ikamet ettiği Vahdettin Köşkü'nün restorasyonu bitti. Tarihi köşk yıkılarak aslına uygun halde yeniden yapıldı. Vahdettin Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.

Kütahya Kalesi'nin restorasyonu için toplantı yapıldı!

Kütahya 'da 5. yüzyılda Bizanslılar tarafından yaptırılan, Selçuklular, Germiyanoğulları ve Osmanlılar tarafından da onarımı yapılarak kullanılan tarihi Kütahya Kalesi' nin, restorasyonu için toplantı düzenlenecek...

Restorasyonu tamamlanan Kasımpaşa Camii ibadete açıldı!

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, restorasyon işlemi biten tarihi camileri hizmete açmaya başladı. Erzurum' un Yakutiye ilçesindeki restorasyonu tamamlanan Kasımpaşa Camii de bu kapsamda yeniden hizmete açıldı...

İzmir'in 340 yıllık camisinin restorasyonu için ihaleye çıkılıyor!

İzmir'in Hisar'dan sonra en eski camisi olan ve Gedizli Ali Ağa tarafından yaptırılan Ali Ağa Camisi'nin restorasyonu için 25 Kasım 2013'te ihaleye çıkılacak. Konak ilçesi 845 Sokak'ta bulunan cami, Osmanlı döneminde inşa edildi....

Osmanlı camileri restorasyonu Haberi

Osmanlı camileri restorasyonu

Arnavutluk'ta beş Osmanlı camisinin onarımını tamamlayan TİKA, Makedonya ve Bosna Hersek'teki Osmanlı mirası camilerin restorasyonunu ise sürdürüyor.


TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin, Arnavutluk'ta restorasyonu tamamlanan beş camiden biri olan Elbasan'daki Nazire Camisi'ndeki onarım çalışmaların sona ermesi dolayısıyla AA'ya yaptığı açıklamada, bu caminin Arnavutluk'taki ortak tarihi miras içinde, ayakta kalmayı başarmış en eski camilerden biri olduğu söyledi.


Caminin, bir Osmanlı paşası tarafından Nazire ismindeki eşi için 1599 yılında yaptırıldığını tahmin ettiklerini ifade eden Çetin, caminin minaresinin yıkılmış halde olduğunu, kubbesinin de baştan yapıldığını, tüm onarım çalışmalarının bir yılda tamamlandığını vurguladı.


Çetin, 2010 yılında Arnavutluk Kültür Bakanlığı ile işbirliği protokolü imzaladıklarını hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:


"Bu çerçevede, ortak tarihi mirasımızı ifade eden Arnavutluk'taki Osmanlı eserlerinin restorasyonu konusunda bir çalışma başlattık. Geçen yıl beş...