29 / 04 / 2024

Osmanlı darüşşifası

Osmanlı darüşşifası

Tıbba ve insanlığa hizmet misyonu ile 1912 yılında girdiği Türk ilaç sektörünün önemli firması Abdi İbrahim, 500 yıllık geçmişiyle tıp tarihinde yeri olan Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nı restore etti.

Edirne'deki Osmanlı Darüşşifası hizmete açıldı!

Edirne’de, 1484 yılında Sultan II. Bayezit tarafından yaptırılan Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası, bir buçuk yıl süren yenileme çalışmalarının ardından yenilenen yüzüyle hizmete açıldı.

Edirne'deki Osmanlı darüşşifası restorasyonu tamamlandı!

Edirne'de Sultan 2. Bayezid Külliyesi'ndeki Sağlık Müzesi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ziyarete açıldı.

Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi restore ediliyor!

Osmanlı döneminde hastalara şifa dağıtan ve doktorların yetiştirildiği Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, restore edilecek. Müzede Osmanlı darüşşifası, sunum ve modellemelerle en iyi şekilde anlatılıyor.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları TBMM'de!

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üsküdar’daki İSKİ kazısında mimari kalıntılar bulundu!

Üsküdar’daki İSKİ kazı çalışmasında asfaltın 1 karış altından Osmanlı döneminden kalma konut, dükkân gibi mimari kalıntılar bulundu.

Üsküdar Şehitler Çeşmesi 15 Temmuz'da açılacak!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 15 Temmuz Şehitleri için Çengelköy girişine çeşme yapıldığını ve etrafına Bulgaristan'dan 15 bin Osmanlı gülü getirttiklerini söyledi.

Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi'nde ödül!

Abdi İbrahim, 500 yıllık geçmişiyle tıp tarihinde önemli bir yere sahip olan Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi ile bu yıl 7'nci kez düzenlenen Altın Havan Ödülleri'nde Sosyal Sorumluluk Ödülünün sahibi oldu.

Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi'ne 2 ödül!

Abdi İbrahim’in sosyal sorumluluk projesi Edirne Darüşşifası İyileştirme Projesi, Stevie Uluslararası İş Ödülleri kapsamında iki ödüle birden layık görüldü.

Sivas Divriği Ulu Camii'nin restorasyonu 5 yıl sürecek!

Sivas'ta bulunan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda başlatılan tarihin en kapsamlı restorasyonunda çalışmalar sürüyor. Camiinin restorasyonu 5 yıl sürecek.

Sivas Divriği Ulu Camii restorasyonu 5 yıl sürecek!

SİVAS'ın Divriği İlçesi'nde bulunan ve UNESCO'nun 1985 yılında 'Dünya Kültür Mirası' listesine aldığı Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda başlatılan tarihin en kapsamlı restorasyonunda çalışmalar sürüyor.

Sivas Divriği Ulu Cami restore ediliyor!

UNESCO 'Dünya Kültür Mirası' listesinde yer alan ve Anadolu'nun 'El-Hamrası' olarak nitelendirilen tarihi Divriği Ulu Cami ve Darü'ş-şifası restorasyon süreci başladı.

Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nda restorasyon başladı!

UNESCO'nun "Dünya Kültür Mirası Listesi"nde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nda kapsamlı restorasyon çalışmalarına başlandı.Kaya, restorasyon çalışmalarının kılınan cuma namazının ardından başladığını söyledi.

Üsküdar Mihrimah Sultan Camii'nin silueti mi kapatılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan’ın Mihrimah Sultan’a duyduğu aşkın anısına Üsküdar’da yaptığı caminin önüne camekan bir yapı inşa edecek. CHP’li üyeler, “Osmanlı” ruhunu bozacağı için meydan düzenlemesine karşı çıktı.

Sultanahmet Dar’ül Hadis Medresesi restore edildi!

Osmanlı Padişahı 1. Ahmed tarafından Sultanahmet Külliyesi’nin bir parçası olarak 1617’de yaptırılan 400 yıllık Dar’ül Hadis Medresesi’nin 2.5 yıl süren restorasyonu tamamlandı.

Osmanlı darüşşifası Haberi

Osmanlı darüşşifası

Türk ilaç sektörünün önemli firması Abdi İbrahim, tıp tarihini gün ışığına çıkaran önemli bir projeyi hayata geçirdi. İlaç devi, dünya hastanecilik tarihinde önemli yeri olan 5 asırlık Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası'nı çağdaş müzecilik anlayışıyla 'iyileştirdi'. Abdi İbrahim, müzenin restorasyonu için yaklaşık 2 milyon lira harcadı.Yenileme çalışmaları 1,5 yıl süren Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası’nın 13 Mayıs 2015 Çarşamba günü gerçekleşen açılış törenine; Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut ve çok sayıda davetli katıldı.



Açılış töreninde konuşan Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut, ilk günden bu yana tıbba ve insanlığa hizmet amacı ile yol aldıklarını belirterek, 500 yıllık Darüşşifa ile 'insanları iyileştirme amacı' noktasında ortak amaç...