07 / 05 / 2024

Osmanlı döneminde boğaz köprüsü projesi

Osmanlı döneminde boğaz köprüsü projesi

1935 yılında Ahırkapı ve Salacak arasında yapılacak asma köprüyle Avrupa ve Anadolu yakaları birbirine bağlanacakmış. 2 bin 500 metre uzunluğunda 18 ayaklı olarak inşa edilecek köprüde tren hattı da olacakmış.

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için çarpıcı uyarılarda bulundu. 

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasından sonra 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasına imkan veren ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulu da onay verdi. İşte ayrıntılar...

İcradan satılık rıhtımlı Boğaz Yalısı

Yeniköy'de kendine ait rıhtımı bulunan Boğaz yalısının yüzde 50'si icradan satışa çıkıyor. 23 Aralık'ta düzenlenecek ihalede yapının yüzde 50'sinin muhammen bedeli 50 milyon lira olarak belirlendi.

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Boğazı'nın ortasından '8 katlı apartman' geçti! Görenler şaşkına döndü

İstanbul Boğazı'nda bir geminin geçişi esnasında objektiflere yansıyan görüntüler görenlere şaşkınlık yaşattı. Panama bandıralı bir geminin taşıdığı apartman blokları andıran yük merak uyandırdı.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Kanal İstanbul dünyayı Türkiye'ye bağlayacak' görüşünü dile getirerek, "Kanal İstanbul seyir güvenliği açısından Boğaz'dan 13 kat daha güvenli olacak" diye konuştu.

Nesrin Cavadzade Boğaz’da ev arıyor!

Son dönemde oynadığı dizi ve sinema projeleriyle gündeme gelen Nesrin Cavadzade, Boğaz'da ev arıyor.

Seyit Torun'dan İstanbul Boğazı yetkilendirmesine tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, düzenlediği basın toplantısında İstanbul Boğazı'nda yapılmak istenen yetki devrini eleştirdi...

İnşaat sektörü Boğaz’da canlandı!

Çevre Bakanı Kurum ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’na yönelik açıklamasında “Üsküdar’da bin 849 konutu başlattık, yatay mimariye, Boğaz’ın siluetine uygun mimariyi yapacağız” dedi. Ancak özellikle Çengelköy’de kadraja giren tablo ‘sokaktaki durumun’ farklı olduğunu ortaya koydu...

Boğaz'ın tarihi eser yalıları satışta!

Dünyanın hayran olduğu Boğaz’daki satılık yalıların fiyatları sizler için araştırıldı. Yalıların satış değeri; tarihi eser statüsü, rıhtımı ve bahçe büyüklüklerine göre değişiyor.

Yabancı konut yatırımcısının gözdesi Boğaz!

Remax Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, İstanbul Boğazı'nın üst düzey gelir grubuna sahip yabancıların tercih ettiği en önemli lokasyon olduğuna dikkat çekti...

Acun Ilıcalı, Şeyma Subaşı'nın oturduğu Boğaz manzaralı villayı sattı!

Boşandığı eşi Şeyma Subaşı'nın Boğaz manzaralı villasını satışa çıkaran Acun Ilıcalı, 56 milyon liraya aldığı mülkü 50 milyon liraya sattı. Paris'te tatil yapan Şeyma, taşınmak için İstanbul'a döndü.

Osmanlı döneminde boğaz köprüsü projesi Haberi

Osmanlı döneminde boğaz köprüsü projesi



Rumeli ve Anadolu yakalarını bağlayacak köprü


İnşaat işlerine giren bir zat bir Amerikan fabrikasına projesini yaptırdı


    İstanbul'un Anadolu ve Rumeli Yakası'nı bir köprü ile bağlamak, ötedenberi ortaya atılan bir fikirdir. Hatta Balkan Harbi'nden evvel, eski Nafia Vekili Mühendis Bay Muhtar'ın Nafıa Nezareti Müsteşarlığı zamanında hükümet bu fikri tahakkul ettirmek için Sarayburnu ile Üsküdar sahilleri arasında sondaj bile yaptırmıştı. Bu tetkikata ait bir dosya eski Nafia Nezareti evrakı arasında vardır. Fakat bu tetkik, araya Balkan Harbi'nin ve arkasından Umumi Harb'in girmesiyle yarıda kalmıştı.

    Son zamanarda memleketimizde geniş mikyasta inşaat işlerine giren bir zat, tasavvurda kalan bu projeyi tahakkuk...