27 / 04 / 2024

Osmanlı Kışlası kerkük

Osmanlı Kışlası kerkük

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, büyük oranda yıkılan Kerkük'teki Osmanlı Kışlası'nın yeniden imarı için çalışmaların başlatılması gerektiğini söyledi.

Şamlı Şükrü Bey Köşkü satılığa çıkarıldı!

İstanbul Büyükada'da 1860 yılında inşa edilen ilk Osmanlı köşkü satılığa çıkarıldı. Köşk için 10 milyon 500 bin TL isteniyor.

Muğla Milas'taki konak ve hanlar restore edilecek: Osmanlı köyü olacak!

Muğla Milas'taki kaderine terk edilen Osmanlı’nın izlerini taşıyan konak ve hanların restore edilerek kültür turizmine kazandırılması planlanıyor...

Osmanlı Kışlası'nın yeniden inşası için girişimde bulunulacak!

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, büyük oranda yıkılan Kerkük'teki Osmanlı Kışlası'nın yeniden imarı için çalışmaların başlatılması gerektiğini söyledi.

Kerkük'teki Kayseri Çarşısı'nı AVM yapmak için yakmışlar!

Türkmen kenti Kerkük’te yakılan Osmanlı yadigarı Kayseri Çarşısı için ‘büyük zarar gördü, yıkılsın’ raporu çıktı. Türkmenler yıkıma karşı çıkarken de Türkiye tarihi çarşı için harekete geçti.

İş adamı Murat Uysal Cumalıkızık'taki harabe konağı restore ettirdi!

İş adamı Murat Uysal, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı alıp restore ettirdi.

700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe konak restore edildi!

İstanbul'da gıda sektöründe 42 yılını geçiren tarihe meraklı olan iş adamı Murat Uysal, emekli olduktan sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı restore ettirdi.

Rami Kışlası'nın kütüphaneye dönüşmesi bizi heyecanlandırdı!

Osmanlı tarihçisi, yazar Dursun Gürlek, Rami Kışlası'nın kütüphaneye dönüştürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Osmanlı Köşkü kiralandı mı?

2. Abdülhamit'in 5. kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu'nun kafe ve mağaza olarak kullandığı Osmanlı Köşkü'nün CHP Milletvekili Şinasi Öktem'e kiraya verildiği iddia ediliyor...

Bursa Cumalıkızık yeniden ayağa kalkıyor!

Osmanlı kırsal mimarisinin ilk örneklerinden olan Cumalıkızık, Yıldırım Belediyesi'nin öncülüğünde aslına uygun olarak yapılan restorasyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kalkıyor.

Kasımpaşa Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası'nın ihalesi Şubat'ta!

İstanbul Valiliği Yatırım ve İzleme Koordinasyonu Başkanlığı tarafından yürütülen Cezayirli Hasan Paşa Kışlası ve Camii Restorasyonu kapsamında haziran ayında yıkılan Kasımpaşa'daki Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası aynı yerinde yeniden inşa edilecek.

Hıdırlık Tabyası, Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olacak!

Balkan Savaşlarındaki Edirne savunmasında karargah olarak kullanılan Hıdırlık Tabyası Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olarak turizme hizmet edecek.

Zeynep Fadıllıoğlu 100 yıllık evde yaşıyor!

Dekoratör Zeynep Fadıllıoğlu eşi Metin Fadıllıoğlu ile yaşadığı Büyükdere’deki tarihi eser statüsündeki evinin kapılarını açtı. Fadıllıoğlu 1983’te taşındığı evini Osmanlı kültüründen esinlenerek tasarlamış.

Metris Kışlası parkı yıl sonunda açılacak!

Askeriyenin boşalttığı Metris Kışlası’na yapılacak şehir parkı yıl sonuna vatandaşın hizmetine açılacak. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu buraya şehitlerin anısına ‘15 Temmuz Şehitler Parkı’ ismini vereceklerini söyledi.

Osmanlı Kışlası kerkük Haberi

Osmanlı Kışlası kerkük

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, büyük oranda yıkılan Kerkük'teki Osmanlı Kışlası'nın yeniden imarı için çalışmaların başlatılması gerektiğini söyledi.

Yıldız, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, geçen yıl çıkan yangında ağır hasar alan Kerkük'teki tarihi Kayseri Çarşısı'nın yeniden imarı tamamlandıktan sonra sıranın Osmanlı Kışlası'na geleceğini ve bunun için de çalışmaların başlatılması gerektiğini belirtti.

Büyükelçi Yıldız, "Türkiye, Kerkük'te kesintisiz olarak büyük projeler yürütmeli. Kışla hakkında başlatmış olduğumuz girişimleri güçlendirerek devam ettireceğim." dedi.

Osmanlı'nın Bağdat Valisi Muhammed Namık Paşa'nın talimatı üzerine 1863'te Kerkük'te inşa edilen kışlanın önemli bir bölümü son yıllarda şiddetli yağmur ve bakımsızlık sebebiyle büyük hasar gördü.

TİKA Osmanlı mirasına sahip çıktı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 26 Kasım 2018 tarihinde yanarak kullanılamaz hale gelen Osmanlı mirası Kayseri Çarşısı'nın...