04 / 05 / 2024

Osmanlı Otağı turizme açılıyor

Osmanlı Otağı turizme açılıyor

Konya'da, Osmanlı kültürü ve geleneğini yaşatmak adına Osmanlı Eğitim Derneği ve TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulunca hayata geçirilecek "Osmanlı Otağ-ı Hümayun Projesi" basına tanıtıldı

Hacı Bekir Zade Ağa Konağı turizme kazandırılıyor!

Erzurum'da 1912'de yapılan ve Osmanlı mimarisinin nadide sivil örneklerinden tescilli Hacı Bekir Zade Ağa Konağı, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Çorum'daki 153 yıllık Osmanlı hanı yeniden inşa ediliyor!

Çorum'da Osmanlı döneminde yapılan 153 yıllık Velipaşa Han, turizme kazandırılacak. Günümüzde çok az örneği bulunan tarihi han, Çorum Belediyesi tarafından restore ediliyor.

Hıdırlık Tabyası, Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olacak!

Balkan Savaşlarındaki Edirne savunmasında karargah olarak kullanılan Hıdırlık Tabyası Osmanlı Kültür ve Medeniyet Müzesi olarak turizme hizmet edecek.

Osmanlı Otağı turizme açılıyor!

Konya'da, Osmanlı kültürü ve geleneğini yaşatmak adına Osmanlı Eğitim Derneği ve TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulunca hayata geçirilecek "Osmanlı Otağ-ı Hümayun Projesi" basına tanıtıldı

TOKİ Zile'deki Osmanlı Evleri'ni turizme kazandırıyor!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile İlçesi'nde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor.

Tarihi Zile Evleri, TOKİ desteği ile turizme açılıyor!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile İlçesi'nde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor.

Kilis Osmanlı Sabunhane binası restore edilecek!

Kilis'te, Osmanlı döneminde üretim yapan sabunhane restore edilerek müzeye dönüştürülecek. Tarihi sabunhanenin turizme kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 3 milyon 100 lira bütçe ayrıldı.

Aydın Osmanlı Ortakçı Hamamı restore edilecek!

Aydın’ın Buharkent İlçesine bağlı Ortakçı Mahallesinde bulunan tarihi Osmanlı Ortakçı Hamamı restore edilip, turizme kazandırılacak.Sıcak su kaynağının bulunduğu çeşmeye giden Uslu, sudan içip bu şifalı suyun hastalara şifa olacağını söyledi.

Tarihi Kerpe Limanı, turizme açılacak!

Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki antik Kerpe Limanı, rekonstrüksiyon çalışmasıyla turizme kazandırılacak. Osmanlı Devleti tarafından yoğun kullanılan tarihi limanın, rekonstrüksiyon çalışmaları sonucunda turizme açılacağı bildirildi.

Kocaeli Kerpe Limanı turizme kazandırılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İlkçağ Bitinyası'ndan kalan, Cenevizliler ile Osmanlı Devleti tarafından yoğun kullanılan tarihi limanın, rekonstrüksiyon çalışmaları sonucunda turizme kazandırılacağı bildirildi.

Bilecik'te Tarihi Osmanlı Evleri turizme açıldı!

Osmanlı'nın ilk kurulduğu yer olan Bilecik'in Osmaneli ilçesine gelen turistler, Osmanlı evlerinde konaklayacak ve tarihi caddelerde yürüyecekler. Tarihi Osmanlı Evleri'nin, Osmaneli Belediyesi ve Kaymakamlığının yapım ve restorasyonu tamamlandı.

Edirne Sarayı turizme kazandırılacak!

Fatih Sultan Mehmet Han tarafından Edirne'de inşa ettirilen Osmanlı Sarayı'ndaki çalışmaların başarılı bir şekilde sürdüğü ve restorasyonun ardından Sarayın, Efes, Aspendos, Perge antik kentleri gibi ören yeri olarak turizme kazandırılacağı öğrenildi.

Danimarka DİT 2. Aile Şenliği Osmanlı temasıyla yapıldı!

Slagelse yakınlarında 52 dönüm arazi üzerine kurulu Hindholm Yatılı Okulu'nda düzenlenen DİT 2. Aile Şenliği, Osmanlı temasıyla yapıldı. Osmanlı Otağı kurulan ve Bursa Mehteran takımının da sahne aldığı etkinlikte Osmanlı Devleti anlatıldı.

Osmanlı Otağı turizme açılıyor Haberi

Osmanlı Otağı turizme açılıyor

Dernek Başkanı Bademci: "Konya merkezde 186 bin 700 metrekare açık alanda kuracağımız Otağ-ı Hümayun ile geçmişin kapılarını aralamayı amaçlıyoruz" Konya'da, Osmanlı Eğitim Derneği ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya Bölgesel Yürütme Kurulu tarafından Osmanlı yaşantısı ve kültürünü yaşatmak adına hazırlanan "Osmanlı Otağ-ı Hümayun Projesi" basına tanıtıldı.


Konya'da, Osmanlı kültürü ve geleneğini yaşatmak adına Osmanlı Eğitim Derneği ve TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulunca hayata geçirilecek "Osmanlı Otağ-ı Hümayun Projesi" basına tanıtıldı

Dernek Başkanı Bademci: 

"Konya merkezde 186 bin 700 metrekare açık alanda kuracağımız Otağ-ı Hümayun ile geçmişin kapılarını aralamayı amaçlıyoruz"

Konya'da, Osmanlı Eğitim Derneği ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya Bölgesel Yürütme Kurulu tarafından Osmanlı yaşantısı ve kültürünü yaşatmak adına hazırlanan "Osmanlı Otağ-ı Hümayun Projesi" basına tanıtıldı.


Osmanlı Eğitim Derneği Başkanı Ramazan Bademci,...