07 / 01 / 2025

Osmanlı Otağı turizme açılıyor!

Osmanlı Otağı turizme açılıyor!

Konya'da, Osmanlı kültürü ve geleneğini yaşatmak adına Osmanlı Eğitim Derneği ve TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulunca hayata geçirilecek "Osmanlı Otağ-ı Hümayun Projesi" basına tanıtıldı



Dernek Başkanı Bademci: "Konya merkezde 186 bin 700 metrekare açık alanda kuracağımız Otağ-ı Hümayun ile geçmişin kapılarını aralamayı amaçlıyoruz" Konya'da, Osmanlı Eğitim Derneği ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya Bölgesel Yürütme Kurulu tarafından Osmanlı yaşantısı ve kültürünü yaşatmak adına hazırlanan "Osmanlı Otağ-ı Hümayun Projesi" basına tanıtıldı.


Konya'da, Osmanlı kültürü ve geleneğini yaşatmak adına Osmanlı Eğitim Derneği ve TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulunca hayata geçirilecek "Osmanlı Otağ-ı Hümayun Projesi" basına tanıtıldı

Dernek Başkanı Bademci: 

"Konya merkezde 186 bin 700 metrekare açık alanda kuracağımız Otağ-ı Hümayun ile geçmişin kapılarını aralamayı amaçlıyoruz"

Konya'da, Osmanlı Eğitim Derneği ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya Bölgesel Yürütme Kurulu tarafından Osmanlı yaşantısı ve kültürünü yaşatmak adına hazırlanan "Osmanlı Otağ-ı Hümayun Projesi" basına tanıtıldı.


Osmanlı Eğitim Derneği Başkanı Ramazan Bademci, TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu binasında düzenlenen basın toplantısında, genel merkezi Konya olan derneğin bir yılı aşkın süredir çeşitli faaliyetler yürüttüğünü söyledi.


Ateş çemberinin ortasında kalan Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu dönemde, derneğin ilk ve öncelikli hedefinin ırkçılıktan uzak, kardeşlik hukukuna dayalı, devletçi bir duruş sergilemek olduğunu belirten Bademci, "Dernek yönetim ve istişare kurulumuzun en öncelikli konusu, genç kardeşlerimize tarihimizi, şanlı ecdadımızı tüm yönleriyle ve doğru anlatabilmektir. Unutturulmak istenen, akla ve vicdana sığmayacak yalanlarla karalanan o naif ve yüce insanları hatırlatabilmektir" diye konuştu.


Bademci, Osmanlı Devleti'ni gelecek nesillere en doğru şekilde anlatabilmek için TÜRSAB ile bir çalışma içerisine girdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: 


"Konya merkezde 186 bin 700 metrekare açık alanda kuracağımız Otağ-ı Hümayun ile geçmişin kapılarını aralamayı amaçlıyoruz. Alan içinde kız ve erkek hafızlık çadırları, okçuluk tekkesi, binicilik kursu, sübyan mektepleri, geleneksel ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatları başta olmak üzere dönemin tüm görselliğinin yaşanabileceği bir atmosfer oluşturulacaktır. Otağımız için Konya Valiliğimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve TÜRSAB olarak protokol yapılma kararı alındı, inşallah kısa zamanda start vereceğiz."


"Konya'ya iyi bir değer kazandırmak istiyoruz"


TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kazım Yanar da sadece turizm ve eğitim amaçlı Otağ-ı Hümayun projesini Türkiye genelindeki seyahat acentelerine tanıtma görevini üstlendiklerini dile getirdi.


Proje uygulanmaya başladıktan sonra TÜRSAB olarak bu çalışmanın tanıtımını yapacaklarını anlatan Yanar, "Konya'ya iyi bir değer kazandırmak istiyoruz. Bir başkent, daima başkenttir. Konya, Selçuklu'ya başkentlik yapmış bir şehirdir ve şehrimizde birçok Selçuklu, Osmanlı eseri bulunmaktadır. Bu proje vesilesiyle şehrimizi daha iyi tanıtacağız. Sonuna kadar bu projenin arkasındayız" dedi.


AA


Geri Dön