27 / 04 / 2024

Osmanlı tapuları tercüme 2015

Osmanlı tapuları tercüme 2015

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, geçen yıl Makedonya Kadastro ve Gayrimenkul Ajansı'na hediye ettiği 1842-1912 dönemine ait 2 milyona yakın tapu senedi kopyasının tercümesi devam ediyor...

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

40 yıllık bekleyişte mutlu son: Karayazılılar tapularına kavuşuyor!

Erzurum'un Karayazı ilçesinde yaklaşık 40 senedir devam eden tapu sorunu çözüme kavuştu. Karayazılılar tapularına 40 yıl sonra kavuşuyor.

Twitter’dan yeni uygulama! Artık çeviri özelliği yok!

Sevilen sosyal medya platformu Twitter,  kullanıcıların başka ülkelerden atılan twitleri kendi diline tercüme etme olanağı veren çeviri özelliği kaldırıldı. Bu hizmetin “twitter blue” özelliği gibi paralı hale getirilip getirilmeyeceği ise merak ediliyor.

Glovega Turkey Gayrimenkul Pazarlama Dan. İnş.Turz. Tercüme Hiz. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Glovega Turkey Gayrimenkul Pazarlama Dan. İnş.Turz. Tercüme Hiz. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Adem Ay tarafından kuruldu.

Marmaris’te köylülerin Osmanlı tapuları iptal ediliyor iddiası!

Marmaris’te 70 yıl süren Osmanlı tapu davalarını kazanan köylülerin, mahkeme kararlarının iptal edildiğini kaydeden CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak cevaplaması için TBMM’ye soru önergesi sundu. 

Osmanlı'nın Mersin'deki ilk ve tek mimari yapıları 1,5 asırdır ayakta!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 155 yıllık çeşme ile 150 yıllık cami, Osmanlı Devleti tarafından kentte yapılan ilk ve tek mimari yapı olarak günümüze kadar ayakta kaldı.

Maltepe'de tapular dağıtılacak!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Mart Pazar günü Maltepe’de, 40 yıl sonra imar sorunu çözüme kavuşan Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerindeki hak sahiplerine tapularını dağıtacak. 

Mag Emlak Danışmanlık Tercüme Hizmetleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mag Emlak Danışmanlık Tercüme Hizmetleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmad Abduljalıl, Ahmad Kharsa, Aıman    Abdul Jalıl, Hüseyin Baytar ve Mahmut Baytar ortaklığında kuruldu. 

İzmit Yenişehir'de tapu sorunu çözüme kavuştu!

İzmit Yenişehir Mahallesi’nde yıllardır süren tapu sorunu çözüme kavuştu. Yenişehir Mahallesi'ndeki vatandaşlar için tapular hazırlandı. 

Mahall Bomonti İzmir, Atlas Tarih Dergisi işbirliği ile işbirliği yaptı!

Mahall Bomonti İzmir; Atlas Tarih Dergisi işbirliğiyle önemli bir çalışmaya imza attı.  “Bir Osmanlı Kentinin Modernleşme Adımları” kitabıyla kentin tarihine ışık tuttu..

Safranbolu'daki 51 tarihi çeşme restore edilecek!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Osmanlı döneminden kalan 51 tarihi çeşme restore edilecek.

Halkalı Lojistik Danışmanlık Tercüme İnşaat Makine Ticaret Sanayi Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Halkalı Lojistik Danışmanlık Tercüme İnşaat Makine Ticaret Sanayi Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün 1 milyon TL sermaye bedeli ile Beşiktaş'ta açıldı.

Samsun Tekkeköy Osmanlı mimarisiyle süslenecek!

Samsun Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "İlçemizde belirlemiş olduğumuz bazı noktalar, çeşme ve binalarımızı Selçuklu ve Osmanlı mimari motifleri ile süsleyerek tarihi kimliğimizi çevremize yansıtacağız" dedi.

Osmanlı tapuları tercüme 2015 Haberi

Osmanlı tapuları tercüme 2015

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, geçen yıl Makedonya Kadastro ve Gayrimenkul Ajansı'na hediye ettiği 1842-1912 dönemine ait 2 milyona yakın tapu senedi kopyasının tercümesi devam ediyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, geçen yıl Makedonya Kadastro ve Gayrimenkul Ajansı'na hediye ettiği 1842-1912 dönemine ait 2 milyona yakın tapu senedi kopyasının tercümesi devam ediyor.


İki kurum arasında, 2012 yılında imzalanan anlaşmanın gereği olarak Makedonya'ya hediye edilen Osmanlı dönemine ait tapu senedi kopyaları, Makedonya için büyük önem ifade ediyor.


Makedonya Kadastro ve Gayrimenkul Ajansı Genel Müdürü Slavçe Trpeski, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki ülke dışişleri bakanlıkları arasındaki işbirliği kapsamında Makedonya bölgesine ait bu tapu senedi kopyalarının, geçen yıl nisan ayında kurumlarına teslim edildiğini söyledi.


Osmanlıca Türkçesi'nin Makedonya'da çok az kişi tarafından bilinen bir dil olduğuna dikkati...