16 / 05 / 2024

Osmanlıda Engelli Olmak paneli

Osmanlıda Engelli Olmak paneli

“Osmanlı’da Engelli Olmak” adlı panelde sunum yapan Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Anadolu ve Avrupa yakasına olmak üzere iki yeni Darülaceze inşa edeceklerini söyledi.

Türk Hava Yolları, İstanbul'da çalıştırmak üzere engelli bireyler istihdam edeceğini açıkladı! 

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul'da görevlendirmek üzere genç engelli adayları işe alacağını duyurdu. THY'nin internet sitesinde yer alan ilan kapsamında göre, şirket, engelli bireylere iş gücüne katılım ve yeteneklerini sergileme fırsatı olarak tam zamanlı iş olanakları sunacağını vurguladı.

Gençlerin hayali fazla sayıda ev sahibi olmak! 

Yüksek konut fiyatları, ev sahibi olmayı güçleştirirken, gençlerin de fazla sayıda ev sahibi olmak istediği gündeme geldi. 232,9 bin takipçisi olan girişimci Serkan J. İnci, X sosyal medya hesabından konuya değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

65 yaş maaşı, evde bakım yardımı, engelli aylığında flaş zam! Şimdi bu rakamlara bakın! Tek tek belli oldu!

65 yaş maaşı, evde bakım yardımı, engelli aylığı da dahil olmak üzere Ocak ayında pek çok sosyal destek ödemesine zam yapılacak. Peki hangi sosyal destek kaç TL olacak? İşte açıklanan o rakamlar...

Yoğun yağış ve yıldırım uyarısı: İstanbul ve diğer şehirler risk altında!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak yağışlarla birlikte yıldırımların da görüleceği illeri içeren bir liste yayınladı. İstanbul da dahil olmak üzere birçok şehir, yoğun yağışlarla karşı karşıya kalabilir.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı Temmuz'da tam bu kadar olacak! Şimdi yeni maaşınıza göz atın!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret zammı belli oldu. Asgari ücrete yapılacak zam sonrasında, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı da artacak. Peki hangi maaş kaç TL'ye yükselecek? 

Engelli aylığına Temmuz'da tam bu kadar zam geliyor! Engelli aylığı alanlar dikkat: Tek tek rakam verildi!

Asgari ücret zammının ardından pek çok maaşta da yükseliş yaşanacak. Binlerce kişi şimdi 'Engelli aylığına Temmuz'da ne kadar zam gelecek?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki engelli aylığı Temmuz zammıyla kaç TL olacak?

Zengin sayılmak için tam bu kadar servet gerekiyor! O rakam açıklandı! 

Charles Schwab tarafından yapılan bir anketin sonuçlarına göre, Amerika'da zengin olmak için en az 2,2 milyon dolar servet olması gerekiyor. İşte ayrıntılar...

Yaşlılık maaşı, evde bakım parası, engelli aylığına da Temmuz zammı var mı? Kime kaç lira yatıyor? Son dakika rakamlar!

Temmuz ayında pek çok maaş artacak. Peki Yaşlılık maaşı, evde bakım parası, engelli aylığına da Temmuz zammı var mı? İşte merak edilen rakamlar...

Apple'da sular durulmuyor! Şimdi de eski çalışanı teknoloji çalmaya çalışmak ve Çin'e kaçmakla suçladı

ABD Adalet Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, eski bir Apple Inc mühendisini şirketin sürücüsüz arabalar da dahil olmak üzere otonom sistemlerle ilgili teknolojisini çalmaya çalışmak ve ardından Çin'e kaçmakla suçladığını söyledi.

Google, Aralık ayından itibaren etkin olmayan hesapları silecek

ALPHABET'in Google'ı 16 Mayıs Salı günü, bilgisayar korsanlığı da dahil olmak üzere güvenlik tehditlerini önlemek amacıyla Aralık ayından itibaren iki yıl boyunca kullanılmayan hesapları sileceğini söyledi.

Ramazana özel çılgın indirimler! 5 litre ayçiçek yağı fiyatını görenler kapıda kuyruk oluşturdu! Fiyatı aniden düştü!

Markette büyük bir indirim var! Ayçiçek yağı fiyatları inanılmaz bir şekilde düştü. 5 litrelik ayçiçek yağı da dahil olmak üzere, her boyuttaki ambalajlarda indirimler mevcut. İhtiyacınız varsa, şimdi stoklayın!

Bankacılık Dünyasının Kâbusu: ABD Tarihinde En Büyük 10 Banka Çöküşü!

ABD ve Avrupa'da bankacılık kriziyle birlikte birçok büyük banka iflas etti. Washington Mutual ve Colonial Bank da dahil olmak üzere en büyük 10 iflas eden banka arasında yer aldı. 

Osmanlıda Engelli Olmak paneli Haberi

Osmanlıda Engelli Olmak paneli

Osmanlı Devleti’nin 716. kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen “Osmanlı’da Engelli Olmak” panelinde engellilere yönelik uygulamalar fotoğraflar eşliğinde anlatıldı. Programın açılışında bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, anlamlı bir panele ev sahipliği yaptıklarını belirterek, sevgi ve hoşgörü medeniyetinin mirasçıları olduklarını ifade etti. Çağırıcı, “Bağcılar ailesi olarak, insanı yönetimin merkezine alıyoruz. İlçemizi bir aile olarak görüyoruz. Düşünce farklılıklarını zenginlik olarak görüyoruz” dedi. Panelin moderatörlüğünü yapan Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva da, ABD’de iki kasaba olduğunu bu kasabanın yüzde 85’nin işitemediğini anlattı. O kasabaya dışarıdan gidenlerin engelli durumuna düştüğünü belirten Ayva “Her ortamın engellisi farklı. Ben de bu salonda körüm. Ancak ışıklar kapandığında durum farklılaşıyor. Yabancı bir ülkeye gittiğinizde de o dili bilmediğinizde zor duruma düşebiliyorsunuz. Çünkü o dili konuşamıyoruz.”...