07 / 07 / 2024

OSTİM Teknopark istihdam

OSTİM Teknopark istihdam

Geçen yıl resmi olarak kurulan Türkiye'nin ilk tematik teknoparkı OSTİM Teknopark, bünyesinde yer alan firmaların OSTİM ve çevredeki sanayi bölgelerinde işletmelere ulaşabilmesi ile üniversite-sanayi işbirliğini tam anlamıyla hayata geçirmeyi planlıyor.

Sigortalı çalışan sayısı yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanan Mart 2024 verilerine göre, sigortalı çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu.

ABD'den gelen kritik veriler sonrası gram altın fırladı! Altın yatırımcıları acil baksın! 9 Mart 2024 altın fiyatları

Dün ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasının ardından altın fiyatları resmen fırladı, gram altın rekor tazeledi. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 9 Mart 2024 altın fiyatları kaç lira? 9 Mart 2024 altın fiyatları.

Altın yükselişte! Yatırımcılar dikkat! 1 gram altın kaç TL? 9 Ocak 2024 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları bugün güne yükselişle başladı. Geçtiğimiz hafta açıklanan ABD tarım dışı istihdam verileri sonrası düşüşe  geçen altın bugün tekrar yön değiştirdi. Peki 1 gram altın bugün ne kadar oldu? 9 Ocak 2024 altın fiyatları.

Altın fiyatları geriledi! Yatırımcılar tedirgin! Bugün altın fiyatları ne kadar? 5 Ocak 2024 altın fiyatları

Altın fiyatları bugün ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verilerinden dolayı dşüşe geçti. ABD'de işsizlik maaş başvuruları ilk kez beklentinin altında kaldı. Bu gelişmeler altın piyasasına yansıdı ve fiyatlar geriledi. 

Altın fiyatları geriledi! Yatırımcılar panikledi! Altın fiyatları bugün ne kadar? 11 Aralık Pazartesi altın fiyatları

Altın fiyatları, haftanın ilk işlem gününde  aşağı yönlü başladı. Geçtiğimiz hafta cuma günü ABD tarım dışı istihdam verileri altın fiyatları üzerinde etkili oldu. Peki bugün altın fiyatları ne kadar? Gram, çeyrek, yarım ve tam altın kaç lira? 11 Aralık Pazartesi altın fiyatları.

Altının ons fiyatı yeni tarihi zirvesini yakaladı! Altın ABD verisiyle rekor kırdı...

Altının ons rakamı, Amerika tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında gelmesi ile yeniden 2000 doların üzerini görürken; gram altının fiyatı da, ons altındaki değer kazancının etkisi ile 1830 Türk Lirası'na çıktı ve böylece tarihi zirvesini yakaladı. İşte haberin detayları...

ABD'de tarım dışı istihdamın artması piyasaları tedirgin etti!

ABD'de eylül ayı istihdam verilerindeki güçlü artış ekonomist beklentilerini ikiye katlarken piyasalarda endişe yarattı. Allianz baş ekonomi danışmanı Mohamed El-Erian, verinin ekonomi için iyi, piyasa ve Fed için kötü haber olduğunu söyledi.

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

500 bin gence istihdam müjdesi! Hem geleceğin meslekleri öğretilecek hem de maaş verilecek!

Tam 500 bin gece iş kapısı açan işbaşı eğitimi de içeren aktif iş gücü programları tekrar hız kazandı. İşverenin nitelikli istihdam problemini çözüme kavuşturacak işbaşı eğitim programları, yılda yaklaşık 500 bin gence kapı açıyor. Programa katılım sağlayanlar, meslek öğrenirken günde 482 lira harçl

Altın fiyatlarında sürpriz gelişme! Rüzgar tersine döndü! 2 Eylül Cumartesi canlı altın fiyatları

Altın fiyatları dün açıklanan ABD tarım dışı istihdam verileri sonrası yükselişe geçti. Düşüşe geçen altın fiyatlarında bugün sürpriz gelişme yaşandı. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü. Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 2 Eylül 2023 canlı altın fiyatları.

6 bin 500 işletmeye danışmanlık yapılıyor. Sanayici dijital dönüşümle kazanıyor!

Ankara'da OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren 15 firma, Dijital Dönüşüm Ofisi'nin çalışmaları sayesinde verimliliklerini artırdı. Firmalar, üretimde zaman, verimlilik ve performans gibi tüm aşamaları hızlı şekilde takip edilebiliyor.

Altın fiyatları hızla düşüyor! Son dakika güncellemesi: gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet Altını bugün kaç TL?

7 Ağustos 2023 itibarıyla altın fiyatları, haftaya düşüşle başladı. Geçtiğimiz hafta ABD tarım dışı istihdam verilerinin etkisiyle düşüş yaşayan altın, bu hafta da düşüş trendini sürdürüyor. Peki, 7 Ağustos 2023 altın fiyatları ne kadar? 7 Ağustos 2023 güncel canlı altın fiyatları...

Altın çakılıyor! Altın almak isteyenler acele edin! 7 Ağustos Pazartesi altın fiyatları

Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı. Geçtiğimiz hafta kapanışta ABD tarım dışı istihdam verileri ile düşüşe geçen altın, ye hafta da da düşüşüne devam ediyor. Peki altın fiyatları ne kadar? Gram altın kaç lira? 7 Ağustos 2023 altın fiyatları.

OSTİM Teknopark istihdam Haberi

OSTİM Teknopark istihdam

Üretim odaklı bir teknopark olduklarının altını çizen OSTİM Teknopark'ın Genel Müdürü Dr. Derya Çağlar, OSTİM'in içerisinde yer almalarının, teknoparkta yer alacak firmalara önemli bir avantaj sağlayacağını vurgulayarak, "Sadece OSTİM'le kıyaslamak büe bizi sınırlıyor. Yanımızdaki diğer OSB'leri, sanayi sitelerini düşündüğümüz zaman şu havzada 18 bin işletmeden bahsediyoruz. Biz buna erişimi öneriyoruz" dedi OSTİM Teknopark'ı diğer teknoparklardan ayıran temel özellikleri aktaran Derya Çağlar, OSTİM Teknopark'ın Ankara'da bulunan ikisi kamu olmak üzere üniversite ortağı olduğunu kaydederek, "Ankara'daki 6 üniversite ile ortaklık yapımız var. Sanayiye yakın ve üretim odaklı bir teknopark olduğumuz için bütün üniversitelerimizle kesişen taraflarımız var. Bu önemli özelliklerimizden biri" dedi. 




Öncelik temiz teknoloji OSTİM Teknopark'ın, Türkiye'deki ilk tematik teknopark olduğunu vurgulayan Çağlar, "Biz temiz teknolojiler alanında faaliyet gösteren firmalara öncelik veren...