19 / 05 / 2024

OSTİM Vakfı

OSTİM Vakfı

Ankara OSTİM'deki toplantıda, sanayiciler, "Yüzde 51 önemli bir adım ve kesin bir eşiktir artık. Bunun dışına çıkanların mazereti yok. Türkiye bu araçları üretebiliyor" dediler

Hatay'ı hayata döndürecek proje için düğmeye basıldı! Tam 5 bin konut...

Türkiye Tasarım Vakfı, Kahramanmaraş depremlerinin vurduğu Hatay'ı yeniden ayağa kaldırmak için toplamda 50 hektarlık alanda 5 bin konutun tasarımını yapacak. 

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

Kentsel Dönüşüm Vakfı Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sur, kentsel dönüşüme yabancıların da ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

Uluslararası 39 mimar Hatay ve Adıyaman’ın yeniden tasarımı için çalışacak!

Hatay ve Adıyaman, ulusal ve uluslararası 39 mimarla tekrar tasarlanacak. Projenin başında yer alan Türkiye Tasarım Vakfı’nın Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Tüm tasarım sürecinin kaynağını biz sağlıyoruz. İlçe merkezleri dahil toplam 5 milyon dolar planlanıyor. Mart 2024’te tamamlanacak” diye konuştu.

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

6 bin 500 işletmeye danışmanlık yapılıyor. Sanayici dijital dönüşümle kazanıyor!

Ankara'da OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren 15 firma, Dijital Dönüşüm Ofisi'nin çalışmaları sayesinde verimliliklerini artırdı. Firmalar, üretimde zaman, verimlilik ve performans gibi tüm aşamaları hızlı şekilde takip edilebiliyor.

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı personel alımı yapacak! Açık kadrolar tek tek belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru şartları açıklanırken, açık kadrolar da belli oldu.

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na personel alımı yapacak! Detaylar ve şartlar netleşti!

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na personel alımı yapılacağını duyurdu. İstihdam edilecek personellere ortalama 15 bin TL maaş verileceği belirtildi. İşte personel alımına ilişkin merak edilen her şey...

Deprem Vakfı Başkanı da isyan etti: Betona su katan müteahhide bir daha ihale verilmesin!

Türkiye Deprem Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erdik’e göre yıkıcı depremin yarattığı ağır tablonun nedeni şartnameye uygun iş yapılmaması. Bunun için de yanlış uygulama sigortası teminatıyla betona su katan müteahhide ihale verilmemesi gerekiyor.

Aile Bakanlığı müjdeyi az önce verdi! 86 belediyeye 6 bin personel alınacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!

Aile Bakanlığı, 86 il ve ilçe belediyesi ile 49 sosyal yardım vakfına personel alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar...

Peş peşe açıklandı! Binlerce kişiye 1600 TL verilecek! Başvuru tarihleri ve şartları için hemen bakın!

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medyada öğrencilere çağrıda bulunarak burs vereceğini açıkladı. Bayraktar paylaşımında "Genç kardeşlerim, 'Özdemir Bayraktar Millî Teknoloji Burs Programı' başvuruları Kasım'da bitiyor." İfadelerini kullandı.

Üniversite öğrencilerine müjde! SSYV Vakfı karşılıksız 4 bin 950 TL verecek! İşte başvuru koşulları ve tarihleri...

Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı 2022-2023 eğitim öğretim dönemi karşılıksız burs başvuruları başladı. Öğrencilere toplam 4 bin 950 TL ödenecek. Peki, SSYV burs başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru koşulları ve tarihleri...

İHH'den Gazze halkına kira yardımı!

İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze'de İsrail'in saldırısı sonucunda evleri yıkılan ailelere kira yardımında bulundu.

Ahmet Gür vefat etti!

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ortadoğu Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Gür son yolculuğuna uğurlandı.

OSTİM Vakfı Haberi

OSTİM Vakfı


OSTİM'in 5'inci kümelenmesi olan Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi ile birlikte Gazeteniz DÜNYA raylı taşıt sektörünün mevcut durumunu ve geleceğini masaya yatırdı. Öne çıkan ortak görüş Ankara Metrosu'nda ortaya konulan yüzde 51 yerli katkı şartından geri adım atmamak oldu. DÜNYA Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt'un yönettiği ve gazetenin Yazı İşleri Müdürü İbrahim Ekinci, Yurt Haberleri Şefi Handan Sema Ceylan ve Ankara Temsilcisi Ferit Barış Parlak'ın da katıldığı toplantıda, Türk sanayisinin yüzde 70'i rahatlıkla yapabileceği, birkaç yılda ise yüzde 100'ü yakalayabileceği kaydedildi.


Bürokratik engellere değinen sanayiciler, şartnamelerin firmalara danışılarak hazırlanmasını istedi. Bu sistemlerin hükümet politikası değil, devlet politikası olması gerektiğine işaret edildi. Araçların en az yüzde 70 yerlilik oranıyla alınması gerektiği kaydedilirken, dünyada yaklaşık 2 trilyon dolarlık bir pazarın oluşacağı ve Türkiye'nin...