21 / 05 / 2024

otel maliyeti ne durumda

otel maliyeti ne durumda

Otellerde maliyet, enflasyonun iki puan üzerinde arttı. Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et ve süt grubunda gerçekleşti. Maliyet artışı, bakliyatta yüzde 25'i buldu.

Kendi evini yapmak isteyenler dikkat! İkiz dubleks ev arsa dahil en az 5 milyon TL! 

Son zamanlarda beton ve çimento fiyatlarına gelen zamların ardından konut maliyetleri de katlandı. Peki ortalama inşaat maliyeti ne kadar? İşte o örnek hesaplama...

Bağdat Caddesi'ndeki 2+1 evin maliyeti ne kadar? Gayrimenkul uzmanı tek tek hesapladı!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hedabı X'ten Bağdat Caddesi'ndeki bir evin maliyetini hesapladı. İşte ayrıntılar...

150 millet bahçesi 20 milyar TL'ye mal oldu! Hangi millet bahçesinin maliyeti ne kadar? 

Türkiye'de hayata geçirilen 150 millet bahçesi 20 milyar liraya mal oldu. Peki hangi millet bahçesinin maliyeti ne kadar? 

Otel fiyatları tavan yaptı, çadır ve karavana talep arttı! Karavan kiraları ne kadar 2024?

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne yükseltilmesinden sonra çadır ve karavanlara yönelik talepler de artış gösterdi. Sektör temsilcileri konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda taleplerdeki artışlarda otel fiyatlarının pahalılığının etkili olduğunu kaydetti.

Artan inşaat maliyetleri arsa sahiplerini prefabrik evlere yönlendirdi! Prefabrik evin maliyeti ne kadar?

Pandemiyle birlikte inşaat maliyetleri büyük artış eğilimine girdi. Bu durum, özellikle arsa sahibi vatandaşları sıfırdan ev inşaatı çilesi yerine, hızlı ve ekonomik bir çözüm olan prefabrik evlere yönlendirdi. 

2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İnşaat maliyetlerinde flaş rakamlar!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi, 2023 Aralık'ta bir önceki ay ile kıyaslandığında yüzde 1,94 oranında, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 67,31 oranında arttı. Peki 2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İşte o paylaşım ve gelen

2024 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2024 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri resmen belli oldu. Peki 2024 yılında 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar olacak? 

Muğla Milas'a 52 dairelik apart otel geliyor! 44 milyon 473 bin TL'ye mal olacak!

Muğla İli, Milas İlçesi, Kıyıkışlacık Mahallesi'ne 52 Blok, 52 daireden oluşan yeni apart otel geliyor. Otelin maliyeti ise 44 milyon 473 bin TL olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Datça Kızlan'a 150 odalı yeni otel geliyor! 58 milyon TL'ye mal olacak! 

Datça Kızlan'da 150 odalı yeni otel için düğmeye basıldı. KA-NE İnşaat Taahhüt tarafından inşa edilecek olan otelin maliyeti 58 milyon TL olarak açıklandı. İşte ayrıntılar...

Yeni asgari ücretin işverene maliyeti ne kadar oldu?

Yeni asgari ücret bugün açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın kamuoyuyla paylaştığı yeni asgari ücretin işverene maliyeti belli oldu.

Peker GYO Çamlıca'daki arsasını 568 milyon TL'ye sattı! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Çamlıca'daki arsası satıldı. Peki Peker GYO Çamlıca arsasının büyüklüğü ve maliyeti ne kadar? Peker GYO Çamlıca arsası nerede? İşte merak edilenler...

Prefabrik konut fiyatları ne kadar? 3+1 prefabrik evlerin maliyeti ne kadar oluyor?

Prefabrik ev yaptırmayı düşünen ancak mali durumu çok da iyi olmayan vatandaşlar, devletin bu konuda destek verip vermediğini merak ediyor. İşte “Prefabrik devlet desteği var mı, varsa ne kadar?” sorusunun detayları!

Yapılan zamlara göre asgari ücret tutarı ve işverene yansıyan maliyeti ne kadar?

Asgari ücret tutarında zam pazarlıkları süreci devam ediyor. Henüz bu konuda net bir karar alınmamışken tahmini olarak yüzde 30 zammın yapılmasıyla asgari ücretin 11 bin 58 TL’ye ulaşması bekleniyor. 

otel maliyeti ne durumda Haberi

otel maliyeti ne durumda

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Birimi verilerine göre, son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışlarının, yüzde 10,6 seviyesinde gerçekleşti. 


AKTOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ekim ayı fiyat artışı verilerine göre, ülke genelinde yıllık enflasyon ortalama yüzde 8,6 olarak gerçekleşti. 


Son bir yıllık dönemde otellerin en büyük gider kalemi olan yiyecek ve içeceklerdeki maliyet artışları ise yüzde 10,6 seviyesinde oluştu.


Otellerin maliyet kalemlerinden, enerji-yakıt ile temizlik malzemeleri haricindeki gruplarda maliyetler, enflasyonun üzerinde seyretti.


Yıl bazında en yüksek maliyet artışları bakliyat-un, meyve sebze, et ve süt grubunda...