05 / 05 / 2024

Otel maliyetleri artış 2014

Otel maliyetleri artış 2014

AKTOB tarafından derlenen verilere göre, 12 aylık ortalamalara göre geçen yıl tüketici fiyatları, bir önceki yıla göre yüzde 8,8 artarken, yiyecek ve içecek maliyetlerindeki artış yüzde 11,8 oldu...

Bodrum Altaş Otel oda sayısını artırıyor! 1 milyon 175 bin liraya mal edilecek! 

Erdem Mühendislik tarafından, 40 oda, 80 yatak inşa edilerek faaliyetine başlanılan Altaş Otel San ve Tic. A.Ş oda sayısını artırıyor. 

Port Nature Otel oda sayısını artırıyor! Antalya'daki 5 yıldızlı otel toplam 18 milyar 890 milyon TL'ye mal olacak! 

Antalya İli, Serik İlçesi, Boğazkent Mahallesi, 273 ada, bir parsel üzerinde Aras İnşaat tarafından yapılan Port Nature Otel’de kapasite artışına gidiliyor. Antalya'daki 5 yıldızlı otel toplam 18 milyar 890 milyon TL'ye mal olacak.

Yatırımcılar dikkat! O ilde 3 otel, 12 işyeri ve 55 konut açık artırma ile satışa çıktı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Diyarbakır'da 3 otel, 12 işyeri ve 55 konutu açık artırma ile satışa çıkaracağını duyurdu.

Bilek Otel kapasite artışı için başvuru yapıldı! Kağıthane'deki otelin oda sayısı 222'ye çıkarılacak!

Bilek Turizm Madencilik İnşaat şirketi, "Bilek Otel" işletmesinin kapasite artışı için başvuru yaptı. İstanbul Kağıthane'de yer alan otelin toplam bedeli 60.272.546,2 TL olarak belirlendi.

Bungalov otel satışlarında yüzde 400'lük rekor artış!

Enuyguncom'dan yapılan açıklamaya göre, ilkbahar için bungalov otel satışlarındaki artış, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 400 arttı.

İnşaat maliyetleri haziranda tavan yaptı! Rekor artış inşaat sektörünü salladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı inşaat maliyetlerini açıkladı. İnşaat maliyetleri haziran ayında yıllık bazda 3,47,  yıllık bazda ise yüzde 106,87 arttı. Bu rekor artış inşaat sektörünü salladı...

Üretim maliyetleri artıyor! Gübre fiyatlarına yeni zam geldi! İşte Mart 2022 fiyat listesi...

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin gübre fiyatlarına zam yaptığı açıklandı. Milyonlarca çiftçinin yakından takip ettiği gübre fiyatları değişti. Peki gübre fiyatlarına ne kadar zam geldi? İşte 23 Mart 2022 gübre fiyat listesi...

İnşaat maliyetleri yüzde 80 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan rakamlara göre, inşaat maliyetleri rekor derecede artış gösterdi. İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar...

İnşaat maliyetleri artınca müteahhitler kiralık depo arayışına girdi!

İnşaat maliyetlerindeki artışlar stok yapmak isteyen müteahhitleri de depo arayışına girdi...

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Konut fiyatlarındaki artış tam gaz!

Faiz indiriminin konut kredilerine de yansıması bekleniyor. Fakat sektör temsilcileri yükselen inşaat maliyetleri nedeniyle konut fiyatlarında da hızlı bir artış olacağını belirtiyor.

İnşaat maliyetleri ve kira artışları sektörü nasıl etkileyecek?

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turan yaptığı enflasyon rakamları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaat maliyetleri, kiralar arttı. Önümüzdeki süreçte konut problemi olacak" dedi.

Otel maliyetleri artış 2014 Haberi

Otel maliyetleri artış 2014

Konaklama tesislerinin ana gider kalemi olan yiyecek ve içecek maliyetleri 2014 yılında yüzde 11,8 arttı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından derlenen verilere göre, 12 aylık ortalamalara göre geçen yıl tüketici fiyatları, bir önceki yıla göre yüzde 8,8 artarken, yiyecek ve içecek maliyetlerindeki artış yüzde 11,8 oldu. Yiyecek grubunda ortalama yıllık artış yüzde 12,6 olarak gerçekleşirken, bu grup içinde yüzde 26 fiyat artışı ile bakliyat ve un grubu ürünler dikkati çekti. Bunu meyve, sebze, et ve süt grubu ürünleri izledi. İçecek grubunda ortalama maliyet artışı yüzde 9 oldu. Maliyet artışları teknik serviste yüzde 11, temizlik ürünlerinde yüzde 6,5, enerji grubunda da yüzde 3,3 olarak gerçekleşti. 


Yeni...