05 / 05 / 2024

Otel yoğunlukları

Otel yoğunlukları

Turizm Bakanlığı’na göre turist sayısı artıyor ama otelciler talep yokluğundan fiyatları düşürüyor. Başkanı Timur Bayındır otelcilerin şikâyet halinde olduğunu belirtti.

Yüzde 20 indirimli iş yeri ve konutlara yoğun talep! 

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 4 kentte iş yeri, konut ve otel satışı yapacak. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirimli satışa vatandaşlardan yoğun talep var.

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde yapılaşmaya izin verilmemiştir!

Murat Kurum, Salda Gölü'nün imar planlarının onaylanmasına ilişkin, "Yapılan çalışmayla göl yüzeyi ve çevresinde herhangi bir yapılaşmaya izin verilmemiştir. Aksine daha önce ilçe belediyesince onaylanan planlardaki yoğunluklar ve nüfus projeksiyonu da yüzde 30 oranında azaltılmıştır" dedi.

İzmir Karaburun'daki 'karavan otel'e yoğun talep!

İzmir Karaburun'da yaşayan Asna çiftinin geçen yıl açtığı 'karavan otel', koronavirüs salgını sebebiyle izole tatil yapmak isteyenlerden yoğun ilgi gördü.

Afet yasasına dayalı kentsel dönüşüm projeleri yapılmalı!

İstanbul’un son 15 yılda yıkıcı bir kentleşme deneyimi yaşadığını, kentte yaşanan mekansal dönüşümün hızına bakarak söylenebilir. Afetlerin, pandemilerin daha sık görüleceğinin tahmin edildiği bu zamanlarda kentsel yoğunlukları ve kentsel ölçek meselesini yeniden gözden geçirmek gerekiyor...

Deprem sonrası kentsel dönüşüm şirketlerinin yoğunlukları yüzde 50 arttı!

İstanbul’da gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm şirketleri ile daha önce anlaşma sağlayamayan ev sahipleri anlaşma yoluna gitti. Deprem öncesi de süren kentsel dönüşüm çalışmalarında deprem sonrası yoğunluk arttı…

Hüseyin Sözlü: Adana'da yeni imar alanları açmadık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yeni imar yoğunlukları vermeden, yeni kooperatifler açmadan, rüşvet dağıtmadan seçime giden yegane belediye başkanıyım" diye açıklama yaptı. 

Oda bulamayan acenteler otel kiralıyor!

Avrupalı turistin yoğun ilgisi tatil cenneti Marmaris'teki otelleri oda satışında peşin çalışmaya yöneltti. TÜRSAB Marmaris Bölge Temsil Kurulu Üyesi ve İbu Acente Müdürü Özhan Berkoğulları ''Acenteler oda bulmakta zorlanıyor, bunun için otel kiralamaya yöneldiler'' dedi. 

İngiliz YOTEL'den 3. Havalimanı'na 451 odalı otel!

İngiliz devi YO! Company, otelcilik markası YOTEL’i yeni havalimanı ile Türkiye’ye getirmeye hazırlanıyor. YOTEL, 3’üncü Havalimanı'na 451 odalı otel açacak.

Beyoğlu'ndaki lüks otel odalarının aylığı bin TL'ye düştü!

Yoğun sezonda aylığı 10 bin lirayı aşan Beyoğlu'ndaki lüks otel odaları, kriz nedeniyle bin liraya kadar düştü. 2017'den umutlu olan sektör, en azından yaza kadar 'Öğrenciye, bekara, çalışana' mantığıyla kısa vadeli çözümlere yöneldi.

Bodrum Pina Yarımadası'na 4 yeni otel!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Güvercinlik Koyu'nda 4 yeni otel yapılmaya başlandı. Pina Yarımadası'nda otel inşaatları yükselmeye başlarken, iş makineleriyle yoğun çalışmalar da devam ediyor.

Almanya'da otel yatırımları artıyor!

Almanya'da son yıllarda turizm sektöründe kaydedilen canlanma, otel inşaatlarının artmasına yol açtı. Almanya 'da özellikle yabancı turistlerin gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle birçok kentte otel bulmak sıkıntılı olabiliyor.

Araplar Karadeniz'i doldurdu, otel yetmiyor!

Arap turistin Karadeniz sevgisine otel yetişmiyor. Yoğun sezonda öğrenci yurtlarının dahi otel olarak kullanıldığını aktaran KATİD Başkanı Toktaş, "Arz-talep hâlâ dengesiz" dedi. İşte bölgede yaşananlar...

Kaş'ta otel doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla başlayan yoğunluk sonrası Kaş merkezdeki otel ve pansiyonlar doldu. Kalkan ve Patara’daki doluluk oranı ise yüzde 80’leri geçti.

Otel yoğunlukları Haberi

Otel yoğunlukları

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır otelcilerin şikâyet halinde olduğunu belirterek, “Fiyatlar ve doluluk oranlarımız çok düşük. Önümüzdeki sezonu vahim görüyorum” dedi. Ayrıca, turizm bölgesinde Arapların mülk edinmesi ve günlük kiralık daireler de otelleri kötü yönde etkiledi. Bayındır, “Otellerde doluluk oranı çok düşük. Son yılların en kötü hali diyebiliriz. Buna karşın fiyatları çok çok aşağı çektik. Üstüne üstlük şu anda İstanbul’da sürekli otel yapılıyor. Önümüzdeki sezon yığınla otel faaliyete geçecek. Bunlar fiyat kırarak başlayacak ve piyasayı daha aşağı çekecekler. Zannediyorum önümüzdeki sezon turizm açısından vahim geçecek” şeklinde konuştu. 


Açıklanan artış gerçeği yansıtmıyor 


Özel Belgeli ve Nitelikli Butik Otelciler Birliği Derneği (ÖZBİ) Başkanı Zeynel Bozkurt, bakanlığın açıkladığı artış rakamlarının turizm için etkisi olmadığını belirterek “Artış dedikleri Suriyeliler mi,...