26 / 05 / 2024

Otellerde maaliyet

Otellerde maaliyet

Konaklama tesislerinin ana gider kalemi olan yiyecek ve içecek maliyetleri geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 11,8 arttı. Veriler Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından derlendi.

Hüseyin Ferit Volkan kimdir? Hangi otellerde üst düzey yöneticilik yaptı?

Hüseyin Ferit Volkan kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi otellerde çalıştı? Martı GYO’da hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Hüseyin Ferit Volkan’ın biyografisi...

Ev arayan sağlık çalışanlarına gönüllü gayrimenkul danışmanlığı!

Gayrimenkul danışmanlık markası Kristal Türkiye, koronavirüs salgını sebebiyle evine gidemeyen ve otellerde konaklayan sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla, gönüllü konut danışmanlığı yapacak...

Müşterilerin valizini taşıyarak başladığı sektörde otel sahibi oldu! 

Adıyaman Kahta'da, maddi imkansızlıklar sebebiyle 11 yaşında otellerde çalışmaya başlayan Ramazan Aslan, bugün kendisine ait 5 otelde binin üzerinde personelle çalışıyor...

Shangri-La'lara Mado mu geliyor?

Shangri-La Grubu'nun Kuşak ve Yol güzergahındaki ülkelerde 2020'ye kadar 50 yeni otel açacağını duyan Kanbur ve Sezer Kardeşler, grubun yöneticileriyle yeni otellerde Mado ürünlerinin satılacağı bir bölüm oluşturulması konusunda el sıkışmış...

Tatilcilere gecelik 18 lira vergi!

Vergi paketinde yer alan konaklama vergisinde değişiklik yapılarak maktu vergilendirmeye gidildi. 5 yıldızlı otellerde 18 lira, 2 yıldızlı otellere 6 lira gecelik vergi alınacak.

Antalya'da oteller dolunca, evlere talep arttı!

Antalya'da turizm hareketi, kiralık evlere olan talebi artırdı. Otellerde yüzde 100 doluluğa ulaşılınca, turistler kiralık evlere yöneldi. 

Tatilcinin yeni favorisi yazlık evler oldu!

Otellerde fahiş fiyatlar tatilciyi kiralık yazlıklara yöneltti. Talebi gören ev sahipleri ise kira fiyatlarına yüzde 50 zam yaptı.

Bu villaların geceliği 110 bin TL!

Antalya turizminde lüks segment olarak adlandırılan villalar, kral daireleri ve süper lüks süitlere olan ilgi arttı. Bu villa ve kral dairelerinin gecelik fiyatları 5 bin ila 20 bin dolar arasında farklılık gösteriyor. Bazı otellerde villanın bir günlük fiyatı 105-110 bin lirayı buluyor.

Otellerde dövizle kira talebi iddiası meclis gündeminde!

Otel ve turistik tesislerdeki mağaza, dükkan, stant ve benzeri işyerleri için dövizle kira talep edildiği iddiası TBMM gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Türk mobilyacılar otellerde İtalyanların tahtını sallıyor!

2023'te 10 milyar dolarlık ihracat rakamıyla dünya mobilya ihracatında ilk 5’e girmeyi hedefleyen Türkiye, dünyadaki lüks otel markalarının ise şimdiden tercihi oldu. 5 yıldızlı oteller mobilyada İtalyanların yerine Türkleri tercih ediyor. 

Tahsisli otellerde oda satma hakkı genişletilmeli!

Edelstaal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları,tahsisli otellerde odaların yüzde 20’lik kısmını satma hakkı'na ilişkin düzenlemeyle ilgili konuştu. Torunoğulları, “Oteller çok ucuz veriliyor; turizmde ucuz ülke olacağımıza, marka ülke olalım” diye konuştu.

Otellerde oda satma dönemi!

TTYD Başkanı Oya Narin, Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesi ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik’te yapılan değişiklikle hazine arazisi üzerinde oteli bulunan yatırımcıya tanınan oda satma hakkını değerlendirdi. Narin, Türkiye’de ciddi bir dönüşüm olduğunu belirtti.

Turizmde devrim niteliğinde karar!

Turizmde devrim niteliğinde bir karar alan hükümet, tahsisli otellerde odanın yüzde  20’lik kısmını satma hakkı tanıdı. 

Otellerde maaliyet Haberi

Otellerde maaliyet

Konaklama tesislerinin ana gider kalemi olan yiyecek ve içecek maliyetleri 2014 yılında yüzde 11,8 arttı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından derlenen verilere göre, 12 aylık ortalamalara göre geçen yıl tüketici fiyatları, bir önceki yıla göre yüzde 8,8 artarken, yiyecek ve içecek maliyetlerindeki artış yüzde 11,8 oldu. 


Yiyecek grubunda ortalama yıllık artış yüzde 12,6 olarak gerçekleşirken, bu grup içinde yüzde 26 fiyat artışı ile bakliyat ve un grubu ürünler dikkati çekti. Bunu meyve, sebze, et ve süt grubu ürünleri izledi. İçecek grubunda ortalama maliyet artışı yüzde 9 oldu. Maliyet artışları teknik serviste yüzde 11, temizlik ürünlerinde yüzde 6,5, enerji grubunda da yüzde 3,3 olarak gerçekleşti. 


Son...