28 / 04 / 2024

otellerin hastane olması

otellerin hastane olması

Yaz turizminin gözdesi 5 yıldızlı oteller, istenilen koşulları taşımaları halinde, kış sezonunda yaşlı bakımı, fizik tedavi ve rehabilitasyonla termal sağlık hizmetleri verebilecek..

Otel fiyatlarının yüksekliği karavana olan ilgiyi artırdı!

Türkiye otomobil piyasasının önde gelen online pazar yeri arabamcom’un yaptığı araştırmaya göre, karavan tatili düşünmenin temel nedenleri arasında ilk sırada otellerin pahalı olması yer alıyor.

Medicana Ataşehir hizmete açıldı!

Tüm tıbbi branşlarda uzman sağlık profesyonellerine ve teknolojik altyapıya sahip dünya çapında bir hastane olması hedeflenen Medicana Ataşehir açıldı.

Küçük otellerin 1000 metrekare isyanı!

Bakanlığın, imar barışında otel, hastane, AVM, fabrika gibi ticari kuruluşların isteği üzerine yaptığı yapı kayıt belgesi hesap değişikliği küçük otellerin sevincini yarım bıraktı...

Heybeliadalılar sanatoryum binasının hastane olmasını istiyor!

13 sene önce kaderine terk edilen Heybeliada’daki bulunan tarihi sanatoryum binasının Diyanet Vakfı’na devredileceği yönündeki iddialara karşı ada halkı, binanın hastane olmasını istiyor.

Burdur'daki yeni hastane, konut fiyatlarını artırdı!

Burdur merkezde yeni Hastane'nin Burkent mevkiine yapılacak olmasının Atatürk Mahallesindeki konut fiyatlarını yükselttiğini duyurdu.

Ispartakuleliler hastane istiyor!

Ispartakule'de poliklinik hastane bulunmadığı için zorluk yaşadıklarını ve Ispartakule Ticaret Merkezi'nin uzun süredir boş olduğunu dile getiren Ispartakule sakinleri bu iş merkezinin hastane olmasını istiyor.

Ordu-Giresun Havaalanı turizmi hareketlendirdi!

Uğur Toparlak, Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılması ile turizm hareketliliğinin arttığını belirterek, "Havaalanının açılması Ordu’da turizmi hareketlendirdi. Bu günlerde bunun en somut örneğini belgeli tüm otellerin dolu olmasından görebiliyoruz" dedi.

Erzurum Kampüs Hastane projesinde son durum ne?

Erzurum'un sağlık sektöründe söz sahibi olmasını sağlayacak Kampüs Hastane Projesi bilinmeyene doğru sürükleniyor. İkinci ihale sonrası yargıya giden firmanın talebini mahkeme haklı buldu. Şimdi gözler Sağlık Bakanlığı'na çevrildi.

Eti-Park İş Merkezi'nin protokolü iptal edildi!

Hastane yapmak istedi protokol iptal oldu Etimesgut Belediyesi nin, hastane' olması için 25 yıllığına Sağlık Bakanlıgı'na tahsis ettiği Eti-Park İş Merkezi nin protokolü, Bakanlık tarafından iptal edildi...

Alanya'daki oteller Ağustos ayında yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

İspanya ve Yunanistan'daki otellerin dolu olması gibi uluslararası etkenlerin de yansımasıyla Alanya'da otellerin tam doluluğa ulaşmasının ardından, eylül ve ekim aylarının da yabancı turist akışı açısından iyi geçmesi bekleniyor.

TOKİ 6 ildeki 2603 konut, hastane ihalesi 24 Nisan'da!

TOKİ Adıyaman, Batman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mardin ve Şanlıurfa İllerindeki 2603 Adet Konut, Hastane, Ticaret Merkezi, Cami, Stadyum,Okul binası inşaat işleri 24 Nisan'da ihale ediliyor...

TOKİ 6 ildeki 4159 konut, hastane ihalesi 24 Nisan'da!

TOKİ Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Malatya ve Tunceli İllerindeki 4159 Adet Konut, Hastane, Eczane, Aile Sağlık Merkezi, Ticaret Merkezi, Cami, Sosyal Tesis, Misafirhane, Okul binası inşaat işleri 24 Nisan'da ihale ediliyor...

TOKİ 5 ilde konut, hastane, ticaret merkezi ihalesi 24 Nisan'da!

Denizli, Eskişehir, Kütahya, Muğla ve Uşak İllerindeki 1083 Adet Konut, Hastane, Ticaret Merkezi, Büfe, Dükkan, Okul, Pansiyon, Spor Salonu ve İdari Bina İnşaatları işi 24 Nisan'da ihale ediliyor...

otellerin hastane olması Haberi

otellerin hastane olması

Sağlık Bakanlığınca çıkarılan "Konaklamalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri Hakkında Yönetmelik"e göre, konaklamalı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezini oluşturan konaklama tesisi ve her bir merkez, Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi alması kaydıyla uluslararası sağlık turizmi hizmeti verebilecek.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, hem termal sağlık hem yaşlı bakımı hem de fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin bulunacağı üçlü komplekslerde sağlık hizmetleri sunulacak. Bu çerçevede, özellikle yaşlı bakım, engelli bakımlarıyla ve sağlık hizmetleriyle ilgili bu merkezlerin entegre olduğu bir yapı oluşturulacak. Sağlık Bakanlığı'nın da onanın alınması halinde yeni tesisler kurulacak.

"Otelin, kamu ya da özel hastane ile bağlantılı sağlanacak"

Yaz turizminin gözdesi olan 5 yıldızlı otellerde kış sezonunda bu tür hizmetler verilebilecek. Bu amaçla, özellikle kışın atıl kalan 5 yıldızlı otellerde, konaklayan turistlerin dışında...