29 / 08 / 2024

otogar tahliyesi

otogar tahliyesi

İBB sözleşmesi bitmesine rağmen Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın işletmesini devretmeyen Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği ile Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.’ye ihtarname gönderdi. 

İBB, Büyük İstanbul Otogarı'nın tahliyesi kararında geri adım attı!

İBB, Avrasya Terminal İşletmeleri Şirketi'nden, Büyük İstanbul Otogarı'nı 15 gün içinde tahliye etmesini istemişti. Büyük Otogar Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal, İBB'nin tahliye kararı konusunda geri adım attığını söylüyor...

İBB: İstanbul Otogarı'nın tahliyesi söz konusu değil!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Otogarı ile ilgili yaptığı açıklamada; "İstanbul Otogarı'nın işletme hakkı, 4 Mayıs 2019 tarihine kadar Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği'ndedir." dedi

1994 yılında Büyük İstanbul Otogarı hizmete açılmış!

1994 yılında Esenler'de yapımı tamamlanan Büyük İstanbul Otogarı hizmete açılmış. Yapımına 1 trilyon lira harcanan otogarın taşınma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılmış.

Ataşehir Cep Otogarı'nı İSPARK işletecek!

Yaklaşık yarım asırdır İstanbul’a hizmet veren Harem Otogarı Ataşehir'e taşınıyor. 2017 yılında tamamlanması ve 10 bin otobüs seferi yapılması hedeflenen Cep Otogarı'nı İSPARK işletecek.

Harem Otogarı nereye taşınacak?

İstanbul Anadolu yakasının otogarı Harem taşınıyor. Filmlere konu olan ve 1970’ten beri İstanbul’a gelen herkesin en az bir kez yolunun düştüğü Harem Otogarı artık Ataşehir’de yeni modern yerinde hizmet verecek.

Ataşehir Cep Otogarı 2017'de açılacak!

İstanbul Anadolu yakasının tarihi otogarı Harem taşınıyor. Filmlere konu olan ve 1970’ten beri İstanbul’a gelen herkesin en az bir kez yolunun düştüğü Harem Otogarı artık Ataşehir’de yeni modern yerinde hizmet verecek.

Harem Otogarı Ataşehir'e taşınıyor!

1970’te faaliyete geçen Harem Otogarı Ataşehir’e taşınıyor. 2017 yılında tamamlanması beklenen yeni otogarı İSPARK işletecek. İşte daha önce hiçbir yerde çıkmamış o görüntüsü...

1993 yılında İstanbul Otogarı hizmete girecekmiş!

1993 yılında Esenler inşaatı devam eden Büyük İstanbul Otogarı aynı yılın eylül ayında hizmete girecekmiş. 250 milyar liraya mal olacak otogarın açılmasıyla İstanbul, günde 250 bin kapasiteli otogara kavuşacakmış.

10 yıllık kiracının tahliyesi!

1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren bildirim koşullarını yerine getiren ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını haklı bir sebep göstermeden tahliye edebiliyor. İşte, 10 yıllık kiracının tahliyesi!

Kiracının taşınmazı kiraya vermesi nedeniyle tahliyesi!

Türk Borçlar Kanunu hükümlerine göre, mal sahibinin haklı gerekçelerinin olması halinde kiracının tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracının taşınmazı kiraya vermesi nedeniyle tahliyesi mümkün mü?

Kiracı tahliyesi yetkili mahkeme!

Günümüzde çok karşılaştığımız hukuki uyuşmazlıklardan birisi de kiracının kira borcunu ödememesi. Ev sahibi bu durumda borcunun tahsilini istemek için ne yapabilir? Kiracı tahliyesi yetkili mahkeme hangisidir?

Kiracının erken tahliyesi ihtarname örneği!

Borçlar Kanunu ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişkileri düzenliyor. Kanuna göre, kiracının tahliyesi istenirken bazı gerekçelerin söz konusu olması gerekiyor. İşte, kiracının erken tahliyesi ihtarname örneği!

1992 yılında dünyanın en büyük otogarı hizmete girecekmiş!

1992 yılında dünyanın en büyük otogarı olarak inşa edilen Büyük İstanbul Otogarı hizmete girecekmiş. 250 ortak tarafından inşa edilen otogar tamamlandığında maliyeti 300 milyar lirayı aşacakmış.

otogar tahliyesi Haberi

otogar tahliyesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, işletme sözleşmesi dolan otogarın işletmesinin 3 gün içinde kendilerine teslim edilmesi için yönetime ihtarname gönderdi. İhtarnamede şu ifade yer aldı: “Tarafınızca yapılan otogar işletmeciliğinin 3 gün içinde sonlandırılarak belediyemize teslim etmeniz gerekmekte olup aksi takdirde 2886 sayılı kanunun 75. maddesine göre mülki idare amirliğince tahliye edileceksiniz.” 

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın otoparkı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda yargı sürecinin tamamlanmasıyla 8 Ağustos günü resmen İBB şirketlerinden İSPARK'a devredilmişti.

Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği ile Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş'nin 25 yıllık işletme sözleşmesi 5 Mayıs 2019 günü dolmuştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun taşınacağını ve teknoloji merkezine dönüştürüleceğini açıkladığı Bayrampaşa Otogarı için 23 Ağustos günü yeni bir adım daha atıldı. Uluslararası Anadolu...