02 / 05 / 2024

Otomatik otopark nasıl oluyor

Otomatik otopark nasıl oluyor

Ootomatik otopark projelerinin sayısı artıyor. İstanbul’un ardından İzmir’de de 280 kapasiteli tam otomatik otopark açıldı. Kamulaştırması dahil toplam 20 milyon TL’ye mal olan 11 katlı otopark, 184’ü binek, 96’sı cip olmak üzere 280 araç kapasiteli.

Sitede ve apartmanlarda otopark hakkı nasıl belirlenir?

Sitede ve apartmanlarda yaşayanların en büyük sorunu otopark oluyor. Peki sitede ve apartmanlarda otopark hakkı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılarla otopark sorunu...

Site ve apartmanlarda otopark paylaşımı nasıl olmalı?

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, site ve apartmanlarda otopark paylaşımının nasıl olması gerektiğini kaleme aldı.

Sitelerde ortak alanların kullanımı nasıl olur?

Son senelerde otoparklı, sosyal tesisli, bahçeli, havuzlu sitelere rağbet arttı. Birçok evin bir araya geldiği bu binalarda otopark, bahçe kullanımında ve bunların bakım harcamalarının ödemelerinde anlaşmazlıklar olabiliyor. Peki ortak alanların kullanımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 25 Mart 2021'de değiştirilerek yürürlüğe alınan yeni Otopark Yönetmeliği inşaat sektörünü doğrudan etkiledi. Peki Otopark Yönetmeliği konut sektörünü nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri anlattı...

Türkiye'nin en büyük tam otomatik otoparkı İzmir'de açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bayraklı'da inşa edilen tam otomatik otopark Mayıs ayında hizmete açılacak.

Sitede otopark sorunu nasıl çözülür?

Malikler arasındaki otopark paylaşımı kat mülkiyetinin kurulmadığı ve yönetim planının da olmadığı sitelerde ciddi sorun olabiliyor. Peki, sitede ortak otopark sorunu nasıl çözülür?  

Kat mülkiyeti otopark kullanımı nasıl olmalı?

Kat mülkiyeti kurulan apartman ve konut sitelerinde taşınmaza ait olan otoparkın kullanımı esnasında malikler arasında anlaşmazlık yaşanabiliyor. Peki, yasal olarak kat mülkiyeti otopark kullanımı nasıl olmalı?

Otopark şerhi nasıl kaldırılır?

Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde inşaat yapacak mükellefler yapılan inşaatın metrekaresine göre otopark yeri ayırmak veya otopark bedeli ödemek zorunda oluyor. Tapuya otopark şerhi de düşülebiliyor. Peki, otopark şerhi nasıl kaldırılır?

Düzenleme ortaklık payı hesabı nasıl yapılır?

Düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yol, meydan, park, yeşil saha, genel otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan arazi ve arsaların düzenlenmesindeki orana düzenleme ortaklık payı deniyor. Peki, düzenleme ortaklık payı hesabı nasıl yapılır?

Apartman otoparkının kullanımı nasıl olmalı?

Apartman otoparkı, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince ortak alanlar arasında yer alıyor. Peki, apartman otoparkının kullanımı nasıl olmalı? 10 dairelik apartmanda 7 araçlık yer varsa ne olacak?

DOP hesabı nasıl yapılır?

Düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yol, meydan, park, yeşil saha, genel otopark, ibadet yeri gibi alanlar DOP uygulaması ile sağlanabiliyor. Peki, DOP hesabı nasıl yapılır?

Baba anne sağ iken miras paylaşımı nasıl olur?

Miras bırakanın ölmesi ile terekedeki intikale uygun olan özel hukuk ilişkileri Medeni Kanun Kanun gereği otomatik olarak mirasçılara geçiyor. Baba anne sağ iken miras paylaşımı yapılır mı? Baba anne sağ iken miras paylaşımı nasıl olur?

Mezarlık yeri nasıl tespit edilir?

Mezarlık alanı, cenazelerin defnedildiği mezar yerleri, idari tesis binaları, güvenlik odası, bu alana hizmet veren ziyaretçi bekleme, ibadet yeri, çeşme, otopark da yapılabilen alanlar olarak tanımlanıyor. Peki mezarlık yeri nasıl tespit edilir?

Otomatik otopark nasıl oluyor Haberi

Otomatik otopark nasıl oluyor

Alsancak’ta hizmete açılan “Türkiye’nin en büyük tam otomatik otoparkı” sürücülerin büyük ilgisini çekiyor. Şair Eşref Bulvarı Alsancak Hocazade Camii’nin karşısında yer alan otopark, trafik ve park sorunun en yoğun yaşandığı bölgelerden biri olan Alsancak’ın önemli bir ihtiyacını büyük ölçüde karşılıyor. Açıldığı günden bu yana binlerce aracın ‘el değmeden’ park edildiği otopark, sağladığı büyük kolaylık nedeniyle kullanıcılar tarafından çok beğeniliyor.


Apartman kadar yer kaplıyor

‘Alsancak Tam Otomatik Otoparkı’yla ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, son teknolojiyle donatılan otoparkın neredeyse bir apartmanın kapladığı kadar bir alanda çok sayıda aracın park edilmesine olanak verdiğini hatırlattı. Otoparka ilginin giderek arttığını söyleyen Kırmızı, “İlk kez uygulanan sistemin vatandaş kadar biz de yabancısı olduğumuz için, otopark ilk açıldığında izlenimleri almak ve...