02 / 05 / 2024

otomobil stokçuları

otomobil stokçuları

50 şehirde yeni araçları toplayarak, tekel oluşturdukları ve araç fiyatlarındaki artışı etkiledikleri iddia edilen 51 kili hakkında gözaltı karar verildi. Türkiye genelinde otomobil stokçularına yönelik dev operasyon başlatıldı. 

'İkinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz' kuralı stokçuların kar hayalini yıktı! Zarar etme dönemi başladı!

Ticaret Bakanlığı’nın “ikinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz” kuralı stokçuların kart etme hayalini yıktı ve zarar etme dönemi başladı.

Otomobil stokçularına peş peşe ceza yağdı! Fırsatçılara 35 milyon liralık ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından otomotiv piyasasında aşırı fiyat artışlarının ve stokçuluğun önüne geçilmesi için denetim yapıldı. Bu kapsamda fırsatçılara 35 milyon liralık ceza verildi.

Otomobilde kriz büyüyor! En ucuz otomobil artık 400 bin liradan başlıyor!

Yılbaşından bu yana devam eden sıfır otomobildeki stok krizine şimdi bir de astronomik artan fiyatların yarattığı kriz eklendi. Ortalama pek çok otomobil modeli 400 bin lira başlangıç fiyatıyla satılıyor.

Otomobil satışlarındaki '6 ay ve 6 bin kilometre' düzenlemesi piyasaya yansıdı! Fiyatlar yeniden düşüyor!

Son dakika haberi: Otomobil satışları için imza atılan 6 ay-6 bin kilometre uygulaması ilk meyvelerini vermeye başladı. Daha önce, 'Araç yok' diyerek müşterileri geri çeviren ve stok yapan otomobil firmaları adeta 'u dönüşü' yapmaya başladı.

Soğan ve patates fiyatları 2 haftaya düşecek! A101, ŞOK, MİGROS, Carrefoursa 7 Nisan 2022 fiyat listesi...

Patates ve soğan fiyatlarındaki artışın altından stokçular çıktı. Don sebebiyle mahsulün gecikmesini fırsat bilen tüccarlar, depodaki ürünü piyasaya sürmeyince soğan kg 8 lirayı, Patates kg ise 10 TL'yi buldu. İşte ayrıntılar...

Otomobil stokçularına büyük operasyon başladı!

Ankara Başsavcılığı özellikle ÖTV indirimi yapılan dönemde gerçekleşen araç satışlarına yönelik operasyon için düğmeye bastı. Bu dönemde yapılan araç satışları incelenecek. 

Otomobil stokçularına gözaltı!

50 şehirde yeni araçları toplayarak, tekel oluşturdukları ve araç fiyatlarındaki artışı etkiledikleri iddia edilen 51 kili hakkında gözaltı karar verildi. Türkiye genelinde otomobil stokçularına yönelik dev operasyon başlatıldı. 

Otomobil stokçuluğunda 51 şüpheli için gözaltı kararı!

50 şehirde "bayilerdeki araçları toplayarak tekel oluşturdukları" gerekçesiyle toplamda 51 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Uzmanlar ikinci el araç konusunda alıcıları uyardı!

Çip krizi ve stokçular nedeniyle araç stoklarında meydana gelen sorun fırsatçıları hareketlendirdi. Hasar kaydı olmayan çok sayıda araç ince tamirlerle satışa sunuldu. 

Stokçuluğa 2 milyon TL ceza geliyor!

AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar ziyareti dönüşü sonrası yaptığı, “Stokçuların üzerine ciddi manada gideceğiz. Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız” açıklama sonrasında harekete geçti.

Topçular su kesintisi 26 Kasım 2014 saati!

İstanbul Avrupa Yakası Eyüp ilçesi Topçular mahallesinde şebeke hattı arızası nedeni ile 26 Kasım 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Yapılacak çalışmanın ne zaman bitirileceği haberimizin içinde yer alıyor.

TOKİ Şanlıurfa Maşuk 384 konut projesi stok 8 adet konut satışı!

TOKİ Şanlıurfa Maşuk 384 konut projesi stok 8 adet konut satışı engelli kategorisinden yapılıyor. 2+1 ve 3+1 dairelerin yer aldığı projede fiyatlar 81 bin 661 TL'den başlıyor.

Topçular su kesintisi 5 Kasım 2014!

İstanbul Avrupa Yakası Eyüp ilçesinin Topçular mahallesinde isale hattı bakım çalışması nedeni ile 5 Kasım tarihinde su kesintisi yapılacak. Çalışmanın saat 16:00 civarında bitirilmesi öngörülüyor...

otomobil stokçuları Haberi

otomobil stokçuları

Son zamanlarda araç fiyatlarında meydana gelen fahiş fiyatlarla ilgili yapılan çalışmalarda bayilerin de içerisinde olduğu ‘vurgun’ çarkı ortaya çıktı. Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre; bayilerin, sıfır kilometre araçları galericiler ve gayri resmi otomobil alım satımı yapan kişilere topluca sattığı, toplanarak stoklanan araçların ise ‘sıfır araç liste’ fiyatının çok üzerinden piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Karabük Cumhuriyet Cumhuriyet Başsavcılığı’nca otomobil stokçularına yönelik 50 kentte başlatılan soruşturma kapsamında 226 şüpheli talimatla ifadeye çağrılırken, SEGBİS aracılığıyla ifadeleri alınmak üzere 51 şüpheli ise TCK’nin 237. maddesi uyarınca ‘fiyatları etkileme’ suçu kapsamında gözaltına alındı. İstanbul, Ankara ve İzmir’de çok bilinen galerici ve otomobil bayi yetkililerinin de şüpheliler arasında olduğu ifade edildi. 

STOKÇULARA TAKİP

Bayilerde olmayan sıfır kilometre araçların galericiler ve gayri resmi otomobil alım satımı yapan kişiler...