06 / 05 / 2024

Otomotiv Pazar Raporu Mart 2022

Otomotiv Pazar Raporu Mart 2022

Mart 2022'de en çok satışa sunulan araçlar belli oldu. SmartIQ tarafından online otomobil pazarından açıklanan veriler kapsamında otomobil pazarının hareketlendiği belirlendi. Peki Mart 2022'de en çok hangi araçlar satışa sunuldu? En çok hangi ilçeden satılık otomobil ilanı verildi?

OSD açıkladı! Otomotiv üretiminde ilk çeyrek verileri yükseldi...

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 2024 senesinin ilk çeyreğine ait üretim ve ihracat adetleri ile ilgili pazar verilerini duyurdu. Buna göre, senenin ilk çeyreğinde toplam otomotiv üretimi geçen senenin aynı dönemine oran ile yüzde 3 yükselişle 377 bin 70'e kadar çıktı. 

ODMD açıkladı! Satılan her 10 otomobilden 9'u otomatik...

Türkiye otomotiv pazarında, ocak-mart zamanında otomatik vites otomobillerin pazar payı yüzde 89,3'e kadar ulaşırken, otomatik vites otomobil üretiminin manuel vitese kıyas ile daha fazla olmasının da satışlarda etkisi bulunduğu kaydediliyor.

Otomotiv satışları 2024'te dengelenecek! Araba fiyatları düşecek mi?

Türkiye'de faaliyet gösteren otomotiv markalarının üst yöneticileri, pazarın 2023 yılında rekor bir performans gösterdiğine dikkat çekti. Ayrıca, gelecek sene için de arz ve talebin dengelenmesiyle toplam pazar hacminde bir azalışla "normalleşme" yaşanacağı ifade edildi. 

İkinci el otomobil pazarında fiyatlar dibe vurdu! Araba almak isteyenler dikkat!

İkinci el otomobil pazarında hızlı yükselen fiyatlar, krediye erişimde yaşanan zorluklar ve tedarik sorununun azalmasıyla otomotiv piyasasında düşüş yaşandı ve fiyatlar dip yaptı.

Elektrikli otomobil satışları ikiye katlandı: Elektrikli araçta 10 kat artış!

Türkiye otomotiv pazarında, sene başından beri süren rekor trendi Ekim ayında da sürdü. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Ekim ayına ilişkin tüm verilerini açıkladı. Elektrikli otomobil satışları ikiye katlandı.

Otomotiv üretiminde rekor kırıldı! İlk 9 ayda 1 milyon adet!

Otomotiv üretimi, 2023 yılı ocak-eylül döneminde yüzde 12 oranında artarken, ihracatta yüzde 7, pazarda ise yüzde 63'lük artış yaşandı. Üretimde 9 ayda 1 milyon adedin üzerine çıkıldığını, söyleyen OSD Başkanı Eroldu, Çinli üreticilerin global pazar paylarının artışına vurgu yaptı.

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

Otomotiv pazarında daralma bekleniyor! Kur ve faiz artışları talebi frenleyecek!

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, bu yıl otomotiv pazarında rekor üzerine rekor kırıldığını belirtirken, gelecek yıl ise sektörde daralma beklendiğini dile getirdi. Berkel, parasal sıkılaşma ve taşıt kredi faiz oranları sebebiyle 2024’de piyasada bir yavaşlama beklediklerini aktardı.

Son dakika! Otomobil pazarı resmen yüzde 87 büyüdü!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından açıklanan resmi verilerine göre; otomobil ve hafif ticari araç pazarı bu yılın Ağustos ayında yüzde 78,9 otomobil pazarı yüzde 87,7, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 55,1 oranında artış gösterdi.

Otomotiv üretimi yılın ilk yedi ayında yüzde 18 arttı!

Türkiye otomotiv sanayisine yön veren 13 üyesiyle sektörün çatı kuruluşu olan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 2023 yılının ocak-temmuz dönemine ait üretim ve ihracat adetleri ile pazar verilerini açıkladı.

Otomotiv satışlarında rekor rallisi: Son 1 yılda yüzde 115,4 artı!

Otomotiv satışlarında rekor devam ediyor. 2023 Temmuz’da otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2022 Temmuz’a göre yüzde 115,4 yükselerek 112 bin 459 adet oldu.

İkinci el otomobilde talep fazlası beklenmiyor

MAİS AŞ Genel Müdürü Berk Çağdaş, otomotiv pazarında ocak-haziran döneminde özellikle spekülatif talebin öne çıktığını belirterek, “Yılın kalan bölümünde ekstra bir talep olmasını beklemiyoruz” dedi.

İnşaat sektörü, Rusya kaybını Suudi Arabistan'da telafi etmek istiyor! TMB'den sektör raporu geldi! 

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin raporu, savaş sebebiyle Rusya pazarında oluşan kaybın Suudi Arabistan'la kapatılabileceğine dair beklenti olduğunu ortaya koydu. İşte raporda yer alan veriler...

Otomotiv Pazar Raporu Mart 2022 Haberi

Otomotiv Pazar Raporu Mart 2022

Mart 2022'ye ilişkin Türkiye Otomotiv Pazar raporu açıklandı. SmartIQ tarafından online otomobil pazarından açıklanan veriler ile hazırlanan Otomotiv Pazar Raporu’nun Mart 2022 bilgilerine göre; megakent İstanbul’da en çok aracın satışa çıkarıldığı ilçe Bağcılar olarak gerçekleşti. 28 binden fazla aracın satışa sunulduğu Bağcılar’ı 16,2 bin araçla Esenyurt ve 13,3 bin araçla Ataşehir takip etti. 

Otomobil fiyatlarında bir önceki ay olan Şubat 2022'ye göre yüzde 3,5 yükseliş kaydedilen Mart'ta satışa sunulan otomobil sayısı da yüzde 2 oranında yükseldi. Satışa çıkarılan araçların satış hızı ise bir geçmişte aya göre yavaşlama kaydetti.

Peki Mart 2022'de en çok hangi araçlar satışa sunuldu? En çok hangi ilçeden satılık otomobil ilanı verildi? İşte Mart 2022'ye ilişkin Otomotiv Pazar Raporu’nun ayrıntıları...

Şubat ayında ortalama satış süresi 43 günken Mart'ta...