06 / 05 / 2024

Otopark borcunu ödemeyen arabasını satamayacak mı

Otopark borcunu ödemeyen arabasını satamayacak mı

Araç alım ve satımında vergi ve trafik borcu ödenmeden yapılamayan işlemlere otopark borçları da eklendi. İSPARK'tan yapılan açıklamada, ödenmeyen otopark ücretleri yapılan işlemlerde sürücülerin karşısına çıktığına dikkat çekildi.

Demirören'in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında iflas kararı! Berlin'in en lüks projelerinden...

Ziraat Bankası’na milyonlarca dolarlık borcunu ödemeyen Demirörenler’in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında, 240 milyon euro kredi borcundan dolayı geçici iflas kararı verildi.

Ev sahipleri ve kiracılar bu detaya dikkat! Borcu olana arabuluculuk yok, direkt mahkeme var! 

Konut sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar için yürürlüğe alınan arabuluculuk uygulamasına başvurular yoğun. Peki borcunu ödemeyen kiracı arabuluculuktan yararlanabilir mi? İşte ev sahiplerinin de kiracıların da bilmesi gereken o detay...

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Ev sahipleri bazı durumlarda kiracılar tarafından mağdur ediliyor. Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi yasal yollarla mümkündür. Peki, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Esenyurt Belediyesi'nin banka hesaplarına haciz mi kondu?

Kamu yararına hizmet sağlayan firmaların borcunu ödemeyen Esenyurt Belediyesi, alacakların icra yoluyla tahsilini engellemek amacıyla gelirlerini hukuksuz bir şekilde oluşturduğu “kamu yararına hesaplara” aktardığı ileri sürüldü...

İzmir'de kira borcunu ödemeyen kiracı ev sahibini darp etti!

İzmir Bornova'da bir süredir ev kirasını alamayan ev sahibi, tartışma yaşadığı yabancı uyruklu kiracıları tarafından darp edildi. Mahallelinin tepki göstermesi üzerine aile evden tahliye edildi.

5 soruda E-haciz işlemi!

Borcunu ödemeyen kişilerin banka hesabı, gayrimenkul, araba ve diğer mal varlıklarına bloke koyulabiliyor. E-haciz işleminin kaldırılabilmesi için öncelikle haczedilen dosya üzerindeki ilgili borcun ödenmesi gerekiyor.

Ödenmeyen kira haksız tahrik sayılmadı!

Yargıtay, borcunu ödemeyen kiracısını öldüren sanığa 'haksız tahrik indirimi' uygulayan yerel mahkemenin kararını bozdu.

Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün yarın!

Mart ayı boyunca ödenen kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri 31 Mart'ta sona eriyor. Buna göre kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün yarın. Vergi borcunu ödemeyen kimselerin bugün ya da yarın ödemeleri gerekiyor..

Kira feshi ihtarname örneği 2015!

Kira hukukuna göre mal sahibi, kira borcunu ödemeyen kiracıya fesih ihtarnamesi gönderilebiliyor. Ancak söz konusu fesih, gönderilecek ikinci ihtarnamede istenebiliyor. İşte kira feshi ihtarname örneği 2015..

Kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Kira borcunu ödemeyen kiracıya mal sahibi icra takibi başlatabiliyor. İcra İflas Kanunu 269. maddesine göre kiracı aleyhine tahliye talepli icra takibi yapılıyor. Peki, kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Dükkan kirasını ödemeyen kiracıya ihtar!

Kiracı, kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir. İşte dükkan kirasını ödemeyen kiracıya ihtar örneği..

Haciz işlemi nasıl gerçekleşir?

Borcunu ödemeyen kimselerin menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması işlemine haciz deniyor. Peki, haciz işlemi nasıl gerçekleşir?

Otopark borcunu ödemeyen arabasını satamayacak mı Haberi

Otopark borcunu ödemeyen arabasını satamayacak mı


Araç alım ve satımında vergi ve trafik borcu ödenmeden yapılamayan işlemlere otopark borçları da eklendi.


İSPARK'tan konuya ilişkin yapılan açıklamada, kent genelinde otoparkları kullanan sürücülerin herhangi bir nedenle ödemediği ya da zaman aşımından kaynaklanan otopark ücretlerinin büyük sorun oluşturduğu, borçlar plakaya yansıdığından sıfır ve ikinci el araçlarda otopark borcuyla karşılaşmamak için vatandaşların aldıkları aracın plakasını sorgulatmaları gerektiği aktarıldı. Sıfır ve ikinci el araçlar için noterde satış işlemi yapılmak istendiğinde geçmiş vergi ve trafik borçları ödenmeden devir yapılamadığı hatırlatılan açıklamada, İSPARK borçları sistemde görülmediğinden üzerinde otopark borcu olan araçların satış işlemi yapılabildiği, aracın yeni sahibinin de eski otopark borçlarıyla karşılaşabildiğine dikkat çekildi.


Açıklamada, sürücülerin herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için satın almak istedikleri aracın geçmiş otopark borcunu İSPARK web sayfası üzerinden öğrenmeleri ve...