09 / 05 / 2024

otopark kullanım önceliği

otopark kullanım önceliği

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yetersiz kalan otopark alanlarındaki kullanım önceliğini kaleme aldı. 

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı,  dünyada en fazla kullanılan deprem izolatörü olduğuna dikkati çekerek, kentsel dönüşüm projelerinde binalarda izolatör kullanımının önemine değindi.

Hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? Uzmanlar açıkladı!

​​​​​​​Yediemin otoparkında bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan hacizli araçların ihale aracılığıyla satışa çıkarılmasına yönelik düzenleme yürürlüğe girdi. Peki, hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? İşte detaylar...

Kredi kartı kullanımına sınırlama geliyor! OVP'de çarpıcı detay: Uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecek!

Önümüzdeki 3 yılın ekonomi politikalarına şekil verecek Orta Vadeli Plan’da kredi kartları için düzenleme sinyali de verildi. Peki kredi kartı kullanımı sınırlanacak mı? İşte ayrıntılar...

Çin'de kredi kullanımı azaldı: Konut krizi derinleşiyor! Dünya devinde neler oluyor?

Çin ekonomisi, emlak piyasasındaki yeni stres ve büyüme görünümünü tehdit eden deflasyon ile birlikte çok az toparlanma işareti gösteriyor. Ekonomistlerin 780 milyar yuan olarak beklediği kredi kullanımı temmuz ayında 345.9 milyar yuan olarak açıklandı.

BDDK’dan DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık talebi! Öncelik işyerlerinin olsun!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), deprem bölgesindeki DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık sağlanmasını istedi. 

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

MB kararı sonrasında kredi kullanımına yeni düzenleme getirildi

BDDK işletmelerin kredi kullanımıyla ilgili iki önemli değişikliğe gitti. Kredi kullanabilecek işletmelerin kapsamı daraltılırken yeni uygulama 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak.

Apartmanlarda otopark kullanımı neye göre belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda otopark kullanımı neye göre belirlenmesi gerektiğini konusunu kaleme aldı.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Bina otoparklarında öncelikli kullanım hakkı kime ait?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yetersiz kalan otopark alanlarındaki kullanım önceliğini kaleme aldı. 

Sitelerde ortak alanların kullanımı nasıl olur?

Son senelerde otoparklı, sosyal tesisli, bahçeli, havuzlu sitelere rağbet arttı. Birçok evin bir araya geldiği bu binalarda otopark, bahçe kullanımında ve bunların bakım harcamalarının ödemelerinde anlaşmazlıklar olabiliyor. Peki ortak alanların kullanımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Binada otopark kullanım hakkı nasıl belirlenir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e 18 bağımsız bölümlü 2 dükkan aldığını belirten okuyucu, dükkanlarına ait 4 otopark olmasına rağmen kullanım izni verilmediğini söyledi. Projenin uygun hale getirilmesi için mahkemeye başvuran okuyucu başka ne yapabileceğini sordu.

Ortak kullanım alanı işgali ihtarname 2021!

Herhangi bir site ya da apartmanda yaşayanların ortak alanlarda birbirlerine karşı anlayışlı olmaları ve kurallara uymaları gerekiyor. Peki apartman ortak alanlarının izinsiz işgalinde ne yapılır? İşte ortak kullanım alanı işgali ihtarname hazırlama...

otopark kullanım önceliği Haberi

otopark kullanım önceliği

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yetersiz kalan otopark alanlarındaki kullanım önceliğini yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Binamızda bağımsız bölüm sayısı kadar otopark alanı yok. Bu durumda kimlerin öncelikli kullanım hakkı var? Otopark konusunda alınacak bir karara kimler katılır, kimler katılmaz?' sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Binalarda eski yönetmelikten dolayı daire başına bir araç hesabı ile otopark alanı temin edilmiyordu. Üç bağımsız bölüme bir araç hesabı yapılıyordu. Dolayısı ile park her zaman problem olmuştur. Ancak yönetim planlarında aksine bir hüküm yoksa otopark ortak alandır ve her bağımsız bölümün kullanımına açıktır.

Bir çok binada ve hatta sitede aidat ödemelerinde bu şekildeki park problemi nedeni ile ihtilaf çıktığına tanık oldum. İhtilafın nedeni şöyle; bazı kat malikleri araçlarını parka sokamadıkları...