29 / 04 / 2024

Otoyol a.ş. halka arz

Otoyol a.ş. halka arz

Otoyol A.Ş'ye, şirketin halka arz edilmesiyle vatandaş da ortak olabilecek. Kamu payı yüzde 49 olarak belirlenen şirketin, 7 kişilik yönetiminin 5'ini Ulaştırma Bakanlığı, 2'sini ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı atayacak...

Limak Çimento halka arz oluyor! Halka arzda hangi bankalar var ve kaç lot verecek?

Limak Doğu Anadolu Çimento San. ve Tic. A.Ş. halka arz olacak. Yapılan açıklamada firmanın halka arz büyüklüğü 2.52 milyar Türk Lirası olarak açıklandı. Limak Çimento'nun, halka açıklık oranı da yüzde 31 olarak kaydedildi. Toplam olarak 155 milyon lot bireysele eşit miktarda dağıtılacak.

Ege Yapı GYO oluyor! SPK'dan izin çıktı!

EgeYapı Avrupa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. halka arz yolunda ilk aşamayı tamamlayarak Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) dönüşüm iznini aldı.

Batı Ege GYO kaç lot verdi? Batı Ege Gayrimenkul halka arz sonuçları açıklandı mı?

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. halka arz doğrultusunda 3 TL sabit rakamdan 30 Kasım - 1 Aralık 2023 tarihleri arasında talep toplama işlemleri sona erdiği kaydedildi. İşte Batı Ege Gayrimenkul'un 'BEGYO' hisse kodu ile Yıldız Pazarda İşlem göreceği tarih ve lot dağıtım sayıları ve haber

Vera Konsept Gayrimenkul'nun halka arz büyüklüğü 868 milyon Türk Lirası

Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ halka arz büyüklüğü 867,9 milyon Türk Lirası olarak gerçekleşti. İşte ayrıntılar...

MHR GYO Halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar, kaç lot verir, hangi bankalarda var?

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ halka arz bilgileri merak ediliyor. Diğer taraftan Mhr halka arzı almak isteyenler MHR Gayrimenkul halka arz fiyatı, hangi bankalarda olduğu ve lotunu sorguluyor. İşte tüm merak edilenler ve yanıtı...

Simit Sarayı ne zaman halka arz olacak? Kaç lot verecek?

Simit Sarayı olarak da bilinen Dmr Unlu Mamuller Üretim Gıda Toptan Perakende İhracat A.Ş. halka arz ediliyor. Türkiye'nin en büyük pastane ve unlu mamuller zincirlerinden biri olan Simit Sarayı'nın halka arzı, Sermaye Piyasası Kurulunca (SPK) onaylandı.

Katılımevim halka arz olacak! Katılımevim (KTLEV) halka arz tarihi ne zaman? İşte Katılımevim halka arz detayları!

Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş. halka arzı Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Katılımevim (KTLEV) halka arz tarihi ne zaman? İşte Katılımevim halka arz detayları...

Borsaya yeni bir şirket daha geliyor! CW Enerji’nin yüzde 20,20’si halka açılacak

Borsa İstanbul’a yeni bir şirket daha geliyor. Güneş paneli üreten CW Enerji şirket sermayesinin yüzde 20,20’sini halka açıyor. Halka arza ilişkin 26 Nisan ile 28 Nisan tarihleri arasında talep toplanacak. Halka arz fiyatı ise 108,60 lira olarak belirlendi.

Kamu bankaları sermaye artırımıyla halka açıklık oranını düşürüyor!

Kamu bankalarında sermaye artırımı kararı gelirken, piyasada azalan halka açıklık konusu gündeme geldi.   Sermaye artırımı sonrası kamu bankalarında halka açıklık oranı gerileyecek.

Göknur Gıda halka arz edilecek! Hisseler 8-9-10 Şubat'ta satışa sunulacak

Göknur Gıda Maddeleri Enerji İmalat İthalat İhracat Ticaret ve Sanayi AŞ halka arzında hisse senetleri 8-9-10 Şubat tarihlerinde üç gün süreyle satışa sunulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 2023’te köprü ve otoyol ücretlerine zam var mı?

Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otoyol ve köprü hizmetlerinin fiyatlarında yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyeceğini söyledi.

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir şirket daha geliyor! İşte o şirket hakkında bilinmesi gerekenler!

Son dönemlerde yıldızı iyice parlayan borsaya bir şirket daha geliyor. SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ, halka arzda talep toplama sürecine başladı. Peki bu şirketin yöneticisi neler açıkladı?

Borsa İstanbul Genel Müdürü Ergun açıkladı: 'Halka arz başvurusundan önce de şirketlere destek veriyoruz'

Borsa İstanbul Genel Müdürü Ergun, Borsa olarak iş yapma modelini değiştirdiklerini belirtti. Sadece halka arz başvurusundan sonra başvuru değerlendiren bir borsa olmadıklarını, başvurudan önce de karar ve hazırlık aşamasında şirkete destek verdiklerini açıkladı.

Otoyol a.ş. halka arz Haberi

Otoyol a.ş. halka arz




İptal edilen köprü ve otoyol ihalesinin ardından devletin kuracağı Otoyol A.Ş'ye, şirketin halka arz edilmesiyle vatandaş da ortak olabilecek. Kamu payı yüzde 49 olarak belirlenen şirketin, 7 kişilik yönetiminin 5'ini Ulaştırma Bakanlığı, 2'sini ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı atayacak.


Hükümetin yüksek montanlı otoyol, köprü gibi projelerinin yapımını gerçekleştirmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca kurulacak ve daha sonra Maliye Bakanlığı'na devredilerek kontrolü Maliye'de olacak olan özel 'Otoyol A.Ş' şirketinin nasıl bir yapısının olacağı belli olmaya başladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca 25 yıl faaliyet gösterecek şekilde kurulacak 'Otoyol A.Ş'nin gelirlerinden Boğaziçi Kanunu ve KDV kesildikten sonra Karayolları Genel Müdürlüğü'ne yüzde 1 pay aktarılacak.


KARAYOLLARI'NIN PAYI BAKIM VE ONARIMA


Taslağa göre yapılacak köprü ve otoyolların bakım ve onarımı yine Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Karayolları Genel...