11 / 05 / 2024

otoyol ihaleleri

otoyol ihaleleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 100 Günlük İcraat Programı’nda yer alan otoyol projesi kapsamında iki dev ihale önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Hayata geçirilecek proje ile İzmir-Antalya arası 3 saate inecek.

Otoyol ihaleleri için düğmeye basıldı!

İstanbul'dan Ankara'ya, Niğde'den Şanlıurfa'ya kadar olan otoyol projeleri bulunurken, Ankara-Niğde otoyolu ve Ankara'yı Kırıkkale Delice'ye bağlayacak otoyol projesinin ihalesine yılın ilk yarısında çıkılacak.

Hükümet köprü ve otoyol ihaleleriyle 14 milyar liralık gelir hedefliyor!

Özelleştirme gelirini 6,9 milyar lira olarak açıklayan hükümet, köprü-otoyol halka arzlarıyla sıçramaya hazırlanıyor. Meclis’ten onay çıkarsa Hazine’nin kasasına 14 milyar lira özelleştirme parası girecek...

İzmir'de TOKİ'nin satışa çıkardığı arsaların ihaleleri meclis gündeminde!

İzmir'in bazı ilçelerindeki arsalar için TOKİ tarafından 23 Haziran 2020 tarihinde duyurulan satış ve kira ihaleleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın-Denizli otoyol ihalesinde garanti ücretini şirketler mi belirleyecek?

Aydın-Denizli otoyolu Yap İşlet Devret modeliyle yapılacak. İhalede, bu kez işletme süresi 17 yılla sabit tutuldu. Yap işlet devret modeliyle yaptırılan otoyol, köprü ve tünel projelerinde ücreti artık devlet değil, şirketler belirliyor.

Wuhan’da iki gölü birleştirecek otoyol tünelinin inşaatı başladı!

Wuhan’da iki gölü birbirine bağlayacak otoyol tünelinin inşaatı başladı. Tünel projesinin, oldukça karmaşık bir göl altı katmanını geçeceğinden, bir mühendislik zorluğu olması bekleniyor.  

İstanbul’daki çok sayıda otoyol ve tünel projesi tamamlanacak!

Mega kent İstanbul’u dev otoyol, tünel ve köprü projeleriyle taçlandıran AK Parti, megakentin tecrübesiz belediye yönetimi elinde hizmet kaybına uğramaması amacıyla altyapı çalışmalarına hızla devam edecek

Konut satış ihaleleri Kovid-19 önlemleriyle yeniden başladı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından koronavirüs salgını önlemleri kapsamında durdurulan kamuya ait konut satış ihaleleri dün yeniden başladı...

Çin, Taklamakan Çölü’nün ortasına otoyol yapacak!

Çin, dünyanın en büyük çölleri arasında bulunan Taklamakan Çölü'nün ortasına 1.2 milyon kumu taşıyarak otoyol yapacak.

Bu yıl 438 kilometre otoyol yapılması planlanıyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bu sene 438 kilometre otoyol, 405 kilometre bölünmüş yol, 250 kilometre tek platformlu yol yapılması hedefleniyor.

Müzeyyen Şevkin'den Çukurova Bölgesel Havalimanı ihaleleri hakkında soru önergesi! 

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Çukurova Bölgesel Havalimanı'na ilişkin yapılan ihaleleri meclise taşıdı. Şevkin, mecliste yanıtlanması istemiyle soru önergesi sundu...

Ankara Büyükşehir Belediyesi gerekli olanlar dışındaki ihaleleri erteledi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında gerekli olanlar dışındaki bütün ihaleleri ertelediklerini açıkladı.

Limak, Ufa otoyol inşaatına başlıyor!

Limak'ın Marashstroy ile beraber 2017’de imzaladığı, Rusya Federasyonu’na bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti'nde 33,5 milyar rubelik Ufa Otoyol İnşaatı Pazartesi günü başlıyor.

ENKA’dan Sırbistan'a 745 milyon euroluk otoyol projesi!

ENKA, Sırbistan'da 745 milyon euroluk proje hayata geçiriyor. ENKA-Bechtel konsorsiyumunca inşa edilecek otoyol sözleşmesi Sırbistan Cumhurbaşkanı’nın katıldığı törenle imza atıldı.

Enka, Morava Koridor Otoyol Projesi için imzaları attı!

Enka İnşaat'ın Overseas Bechtel, Inc. ile eşit paylara sahip olduğu Bechtel ENKA UK Limited bugün Sırbistan'da, Sırbistan Devleti adına İnşaat, Ulaşım ve Altyapı Bakanlığı ile Morava Koridor Otoyol Projesi'nin tasarım ve inşaatına ilişkin anlaşma imzaladı...

Rusya ile Çin'i birleştiren ilk otoyol köprüsünün inşası tamamlandı!

Rusya ile Çin'i Amur Nehri üzerinden birleştiren ilk otoyol köprüsünün inşaatı tamamlandı. 300 milyon dolara mal olan köprü projesinin Nisan 2020'de hizmete girmesi planlanıyor.

otoyol ihaleleri Haberi

otoyol ihaleleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 Günlük İcraat Programı’nda yer alan planları açıkladı. Çalışmalar kapsamında otoyollarında iki dev ihale önümüzdeki günlerde düzenlenecek.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, daha önce birkaç kez ertelenen Aydın-Denizli otoyolu ihalesi 15 Ağustos 2018 günü gerçekleşecek. Toplam 154 kilometrelik ve yaklaşık 870 milyon dolar maliyete sahip Aydın-Denizli Otoyolu Projesi’nin ihalesi kapalı teklif alma usulü ile yapılacak.

Toplam 92 kilometre uzunluğundaki ve yaklaşık 650 milyon dolar maliyete sahip Mersin (Çeşmeli)-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi’nin de ihalesi ise 31 Ağustos'ta yapılacak.

Bölümler halinde ihaleye çıkacak otoyol ile İzmir-Antalya arasındaki 7 saatlik mesafe 3 saate inecek. YİD modeliyle hayata geçirilecek projenin yapımı, işletilmesi, işletme süresi boyunca her türlü bakımı, onarımı ve sözleşme süresi sonunda otoyolun her türlü borç ve taahhütlerden ari, bakımlı, çalışır, kullanılabilir...