01 / 05 / 2024

Oturma hakkı gerekli belgeler

Oturma hakkı gerekli belgeler

Sükna hakkı olarak da bilinen oturma hakkı, bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisini veren bir haktır. Peki, oturma hakkı nasıl tesis edilir?

Miras alanlar bu hakları biliyor mu? Miras kalan evde kim oturabilir? 

Miras konusu günümüzde herkesi ilgilendiren bir konu başlığı olarak karşımıza çıkıyor. Çoğu kişi kendisine miras kaldığını bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında bilgi sahibi değil. Peki miras kalan evde oturulabilir mi? Miras kalan evde oturma hakkı kime ait?

Konut kredisi için gerekli belgeler nelerdir? 

Ev almak isteyen kişiler konut kredisi için gerekli belgeleri bankalara sunmak zorunda. Peki, Konut kredisi için gerekli belgeler nelerdir? İşte konut kredisi hakkında merak edilen tüm detaylar...

İngiltere açıkladı! Yeni vize ile çalışma izni ve oturma hakkı almak kolaylaşıyor..

İngiltere hükümeti geçtiğimiz günlerde hızla büyüyen şirketlere istihdam sağlamak için yeni bir vize türü açıkladı. Artık çok daha kolay İngiltere vizesi sahibi olabileceksiniz. Yeni vize size 2 yıl süreyle oturum izni veriyor.

Tapu intikal nasıl yapılır? Tapu intikali için gerekli evraklar neler?

Kişiye miras kalması durumunda kendisi ya da avukatı aracılığı ile miras işlemlerine başlanması gerekir. Peki, Tapu intikal nasıl yapılır? Tapu intikali için gerekli evraklar nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Prefabrik ev için imar izni gerekli mi?

Prefabrik evler, demonte olarak fabrika ortamında üretilen, şantiye ortamı gerektirmeyen yapılar olarak biliniyor. Peki, prefabrik ev için imar izni gerekli mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Oturma hakkı nasıl tesis edilir?

Oturma hakkı diğer bir ifadeyle sükna hakkı; belirli bir kişiye bir binada veya binanın bir bölümünde oturma hakkı veren, konut olarak ondan yararlanma hakkı tanıyan bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, oturma hakkı nasıl tesis edilir? İşte tüm merak edilenler..

Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler neler?

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesine göre riskli yapı tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

Oturma hakkı tesisi 2022!

Sükna hakkı olarak da bilinen oturma hakkı, bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisini veren bir haktır. Peki, oturma hakkı nasıl tesis edilir?

Kemer Country'de 17 milyon TL'ye 20 yıl yaşama hakkı!

Birçok ünlü ismin tercih ettiği bölgelerden biri olan Kemer Country'de villa değerleri 17 milyon TL'ye kadar çıkıyor.Fakat söz konusu villalarda sadece 20 yıl oturma hakkı veriliyor.

Demet Şener Levent’teki 3 katlı lüks villada oturma hakkını kaybetti!

İbrahim Kutluay'dan olaylı bir şekilde boşanan Demet Şener, iş insanı Cenk Küpeli ile 19 aylık evliliğini dün bitirdi. Demet Şener’in, Kutluay ile yaptığı boşanma protokolünde bulunan ‘evlenmemesi’ koşuluyla tapusunda 10 yıllık oturum hakkı olan Levent’teki 3 katlı lüks villadan oldu. 

Korunması Gerekli Kültür ve Tabiat Varlıkları yönetmeliğinde değişiklik!

Korunması Gerekli Taşınır Kültür ve Tabiat Varlıklarının Yurt Dışına Çıkarılması ve Yurda Sokulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31121 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut kredisi alabilmek için gerekli belgeler nelerdir?

Bankalarda son dönemlerde kredi faizlerinin düşmesi, birikimi bulunmayan ama ev sahibi olmak isteyen vatandaşları konut kredilerine yöneltti. Vatandaşlar konut kredisini nasıl alacakları hakkında araştırma yapıyor. Peki konut kredisi alabilmek için gerekli belgeler nelerdir? İşte o sorunun cevabı...

Oturma hakkı gerekli belgeler Haberi

Oturma hakkı gerekli belgeler

Oturma hakkı tesisi, Tapu dairelerinde yapılabiliyor. Medeni Kanunun 823. maddesine göre, "Oturma hakkı, bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisi verir. Söz konusu hak, başkasına devredilemez ve mirasçılara geçmez.

İntifa hakkına ilişkin hükümler oturma hakkına da uygulanır." hükmünü içermektedir. Oturma hakkı tesisi için bazı belgelerin temin edilmesi gerekir. Oturma (sükna) hakkı bedelli veya bedelsiz tesis edilebilir.

OTURMA HAKKI TESİSİ İÇİN İSTENEN BELGELER

1) İşleme konu taşınmaz mala ait, tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya malikin sözlü beyanı,

2) Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numarası,

3) İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge.

4) Sükna hakkı mahkeme kararı ile tesis edilecekse kesinleşmiş mahkeme...