29 / 04 / 2024

oturma ruhsatının alınmaması

oturma ruhsatının alınmaması

Oturma ruhsatı, yapının tasdikli projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece verilen bir belgeye deniyor. Peki, oturma ruhsatı alınmazsa ne olur? Oturma ruhsatı almama cezası nedir?

Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul'un ruhsatını aldı! Firuzköy'e 400 yeni konut geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Gölyaka İstanbul'un ruhsatının alındığını açıkladı. Bu kapsamda İstanbul Firuzköy'de 429 adet bağımsız birim inşa edilecek. Söz konusu projede 400 adet konut yer alacak.

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır?

Prefabrik ev son zamanlarda çok fazla tercih edilen konut tiplerinden biri olmaya başladı. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler, prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır? Prefabrik ev için izin gerekir mi? şeklinde sorular soruyor.

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren kanun teklifi kabul edildi!

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını içeren teklif Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. 

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren kanun teklifi komisyonda!

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını içeren teklife yönelik Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeler başladı.

KİPTAŞ, Eyüp dönüşüm projesinin ruhsatını aldı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, önceki gün yaptığı açıklamada Eyüp'te hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ruhsatın alındığını duyurdu.

Karşıyaka Stadı'nın inşaat ruhsatı alınacak!

Karşıyaka Stadı için camianın yüreğine su serpen AK Partili Ayda Maç: ''İnşaat ruhsatını alıp Karşıyakalılar ile paylaşacağız'' diye açıklama yaptı. 

Türkler Yunanistan'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor!

Yunanistan, ülkeye para girişini arttırmak için ‘Altın Vize’ uygulamasının kapsamını genişletiyor. 400 bin Euro’luk yatırım yapan bölgede oturma izni alabiliyor. Türkler özellikle Atina'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor.

Oturma izni olmayan ev satın alınır mı?

'Emlak Gurmesi' unvanlı inşaat mühendisi Serdar Dağıstan, konut alımında oturma ruhsatı, kat irtifakı ve kat mülkiyetiyle ilgili detayları paylaştı. İşte o haber....

Başkent Emlak Konutları'ndaki 163 bağımsız bölümün ruhsatı alındı!

Başkent Emlak Konutları'ndaki 29401 Ada 4 Parselde yer alan 59 adet konut, 29403 Ada 1 Parselde yer alan 59 adet konut ile 29402 Ada 1 Parselde yer alan 42 adet konut ve 3 adet ticareti üniteden oluşan toplam 163 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatını alındı.

Alışveriş merkezi ruhsatı nasıl alınır?

Alışveriş merkezlerinin nitelikleri ile açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esasları AVM Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, alışveriş merkezi ruhsatı nasıl alınır?

AVM'ler işletme ruhsatını büyükşehir belediyesinden alacak!

Alışveriş merkezleri (AVM) hakkında hazırlanan son yönetmelik taslağı, AVM’lerin işletme ruhsatını büyükşehir belediyelerinden alması yönünde düzenleme yapınca, sektörden itiraz geldi.

İnşaat iskan ruhsatı nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapının yasal olarak kullanılabilmesi için iskan ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, inşaat iskan ruhsatı nasıl alınır? İnşaat iskan ruhsatı nereden alınır? İşte iskan işlemleri..

oturma ruhsatının alınmaması Haberi

oturma ruhsatının alınmaması

Oturma ruhsatı alınmazsa ne olur?

Oturma ruhsatı; yapı kullanım izni olup, yapının tasdikli projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece verilen bir belge olarak tanımlanıyor.


Söz konusu ruhsat, inşaat çalışmaları biten ruhsatlı bir projenin, inşaat çalışmaları bittikten sonra, söz konusu yapı için oturma ruhsatının alınması gerekiyor.


Yapının ruhsatına uygun olarak zamanında inşa edilmiş olması halinde yapıya oturma ruhsatı veriliyor.


Oturma ruhsatı başvurularında istenen belgeler aşağıda sıralanıyor:


* Yapı Kullanma İzni istemi içeren dilekçe,

* Tapu kaydı bilgileri,

* Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

* Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

* Telekom Olur Yazısı,

* Proje Müellifleri Raporu, 

* Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

* Cephe fotoğrafları – (13/18 cm),

* Emlak/Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,

* SSK'dan alınan Borcu Yoktur Belgesi.


Oturma ruhsatı almama cezası..

Oturma ruhsatı olmayan daire lerde oturuma yasal olarak izin verilmiyor. Ayrıca oturma...