23 / 07 / 2024

ovit tüneli açıklaması

ovit tüneli açıklaması

KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bektaş: - "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin tünelde biriken ve felakete neden olabilecek karbonmonoksit gaz birikimini zamanında tespit etmeleri ileride yaşanabilecek büyük bir felaketi önlemiştir"

Asgari ücret zammı yıllık enflasyonla aynı oranda olmalı! Uluslararası Çalışma Örgütü'nden Türkiye açıklaması geldi! 

Türkiye’nin imzalamadığı ILO sözleşmesinde, asgari ücret tespit edilirken Türkiye’deki uygulamanın aksine bir işçinin değil tüm ailenin ihtiyaçlarının dikkate alınması gerektiğine dikkat çekiliyor. Uluslararası Çalışma Örgütü'nden Türkiye'deki asgari ücrete ilişkin son dakika açıklaması geldi. 

Sivas'ta yapımı tamamlanan Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlanıyor...

Sivas'ın Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında iki tüp şeklinde yapımı gerçekleşen 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli açılışa hazırlandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Dünyanın 3. en uzun çift tüplü tüneli Zigana Tüneli açıldı!

Dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak hayata geçirilen Zigana Tüneli açıldı.

Zigana Tüneli açılıyor: 1 saat süren yol 30 dakikaya düşecek!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise sayılı çift tüp kara yolu tünellerinden olan Zigana Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan törenle bugün açılacak. İşte detaylar...

Bakan Kirişçi'den flaş et ve süt fiyatları açıklaması! Gerekeni yaparız

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, süt ve et fiyatlarına ait açıklama yaptı. Kirişçi, 'Ne etimizde ne sütümüzde eksiğimiz yok, lüzum olursa de gerekli tedbirler alınır.' açıklamasını yaptı.

Hasankeyf-Gercüş Tüneli açıldı! Hasankeyf-Gercüş Tüneli kaç liraya mal oldu? 

Hasankeyf-Gercüş-Midyat arasındaki mesafeyi kısaltacak olan Hasankeyf-Gercüş Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzaktan bağlantı ile katılım gösterdiği törenle bugün açıldı. İşte Hasankeyf-Gercüş Tüneli ile ilgili detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Büyük kazanç sağlayacak hazırlıklarımız var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hasankeyf-Gercüş Tüneli Açılış Töreni'nde ekonomiye yönelik açıklamalarda bulunarak vatandaşlara ''Büyük kazanç sağlayacak hazırlıklarımız var.'' diyerek müjdeli haberler verdi.

ABD'li dev yatırım bankasından flaş Türkiye açıklaması!

ABD’li dev yatırım bankası olan JP Morgan, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini açıkladı.. İşte flaş Türkiye açıklaması...

İslam Memiş'ten son dakika dolar ve Euro açıklaması geldi! Her dediği çıkmıştı, yeni açıklaması titretti! Bakın ne dedi?

Piyasa kahini olarak bilinen Altın ve para piyasaları uzmanı, İslam Memiş son dakika dolar ve Euro açıklaması yaptı. Peki İslam Memiş neler söyledi? İşte altın ve para piyasaları uzmanı Memiş'in o açıklamaları...

Adil Karaismailoğlu'ndan 3 katlı büyük İstanbul Tüneli açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da yapılacak olan üç katlı tünel projesiyle ilgili sorulan soru üzerine, orada E-5 altından gidecek raylı sisteme öncelik vereceklerini dile getirdi.

Kızılcahamam Tüneli açılıyor!

7.4 milyon lira tasarruf sağlanması hedeflenen Kızılcahamam Tüneli'nin açılışı gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışta önemli açıklamalarda bulundu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan arazi toplulaştırma açıklaması!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme faaliyetlerinde yaklaşık 6,5 milyon dekar da tescil işlemini tamamladık" açıklamasında bulundu.

Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli açılıyor!

İnşasında Eyfel Kulesi'ndeki kadar, yaklaşık 7 bin ton çelik kullanılan Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli bugün gerçekleşecek törenle hizmete açılacak.

ovit tüneli açıklaması Haberi

ovit tüneli açıklaması

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, Ovit Tünelinde bakanlık müfettişlerinin tüneldeki karbonmonoksit gaz birikimini zamanında tespit etmesinin ileride yaşanacak büyük bir felaketi önlediğini söyledi.


Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Türkiye 'nin en uzun, dünyanın 2'nci uzun çift tüplü tüneli olan Ovit Tüneli'nde çalışmaların durdurulmasının ana nedeninin, tünel yapımı planlamasında bölgenin tektonik özelliklerinin ve depremselliğinin yeterince dikkate alınmaması olduğunu ifade etti.

Yaşanan problemlerin, Ovit ve İspir Fay zonlarının tünel çalışmaları için önemli risk kaynağı oluşturduğunun göstergesi olduğunu belirten Bektaş, Ovit ve İspir Fay Zonları Doğu Anadolu 'nun en önemli deprem kaynağı olan Erzurum-Narman Fay Sistemi içerisinde yer aldığını söyledi.

Kandilli Rasathanesinin verilerine göre Ovit Tüneli'nin yakın çevresinde 1900 ile 2013 yılları arasında kaydedilen depremlerin 4 ile...