07 / 07 / 2024

Oyak Yatırım Analisti Osman Özvural

Oyak Yatırım Analisti Osman Özvural

Türkiye'nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir'in ikinci çeyrek konsolide net kârı, çelik fiyatlarında düşüş ve maliyet baskısına bağlı daralan marjlarla yüzde 72.2 gerileyerek 81.7 milyon lira oldu ve beklentilerin altında kaldı

Yılbaşından bu yana en fazla getiri sağlayan 19 yatırım fonu!

Seçimlere artık sayılı günlerin kaldığı şu dönemde yatırım enstrümanları ile ilgili gelişmeler de pek çok kişi tarafından merak edilirken, Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden yılbaşından bu yana en fazla getiri sağlayan 19 yatırım fonunu açıkladı...

Bu hisselere yatırım yapanlar dikkat! İşte borsada bu hafta yatırımcısını üzen 10 hisse!

Seçimlere üç hafta kala yatırımcılar, yatırım enstrümanlarıyla ilgili araştırmalar yaparken Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden bu hafta yatırımcısını en çok üzen 10 hisseyi açıkladı. 

Temettü yatırımında bu iki analize aman dikkat!

Son zamanlarda temettü yatırımı ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki temettü yatırımında nelere dikkat edilmeli? Piyasa analisti Umut Demir, X sosyal medya hesabında 2 analize dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ünlü analistten 28 Mayıs’taki seçime kadar yatırım yapmak isteyenlere tavsiye: ‘Gram altındaki bombaya bak sen!’

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ikinci tura kalmasıyla herkes 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimlerini beklemeye başladı. Finans analisti İslam Memiş, 28 Mayıs’taki seçime kadar yatırım yapmak isteyenlere seslendi: “Sen tedbirini al, ondan sonra bekle.”

Kripto paraya yatırım yapmak isteyenler dikkat! İşte cepleri dolduran o 5 altcoin!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan kripto paralarda sular durulmuyor. Peki kripto paralar nereye gidiyor? İşte kripto analisti Valdrin Tahiri'nin son dakika açıklamaları...

OYAK Çimento bu yıl 154 milyon liralık yatırım yapacak!

OYAK Çimento Grubu, bu yıl 154 milyon liralık yatırım yapmayı planladığını bildirdi.OYAK Çimento Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre grup, 5'i halka açık olmak üzere 6 çimento ve bunlara dikey olarak entegre 2 beton ve kağıt torba şirketinden oluşuyor.

OYAK Çimento 154 milyon liralık yatırım yapacak!

OYAK Çimento Grubu, bu yıl 154 milyon liralık yatırım yapmayı planladığını bildirdi. Grup cirosunu 2013 yılının aynı dönemine göre yüzde 14, net karını ise yüzde 82 artırdığı kaydedildi.

OYAK Çimento 2015'te 154 milyon lira yatırım planlıyor!

OYAK Çimento Grubu, bu yıl 154 milyon liralık yatırım yapmayı planladığını bildirdi. Grup, 5'i halka açık 6 çimento, 2 beton ve kağıt torba şirketinden oluşuyor.

Nissan Türkiye'de yatırım yapacak!

Nissan’ın Türkiye’de muhtemel yatırımı birkaç yıldır gündemde. Ancak halen kesin karar yok. Oyak Otomotiv ve Çimento Grubu Başkanı Çağlar, “2-3 yıl içinde böyle bir yatırım şansının olacağına inanıyoruz” dedi

Oyak Yatırım Menkul Değerler İzmir Karşıyaka şubesi kapatıldı!

Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin Tuna Mah. Cemal Gürsel Cad. No:180/5 Karşıyaka/İZMİR adresinde bulunan şubesi kapatıldı. Şubenin kapatılması talebi için yapılan başvuru Sermaye Piyasası Kurulu tarafından olumlu karşılandı...

Oyak Yatırım Menkul Değerler Konya Şubesi kapatıldı!

Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından Kamu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan bilgiye göre Feritpaşa Mah. Nişantaşı Cad. Çırağan Sitesi 14/A Selçuklu/KONYA adresindeki Konya şubesi kapatıldı...

OYAK Adana Çimento'dan 80 milyon dolarlık yatırım!

OYAK Otomotiv ve Çimento Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çağlar, Akdeniz Bölgesinin yarım asırlık, bilinen en köklü sanayi tesislerinden olan Adana Çimentonun yeni yatırım planını açıkladı.

Kuzu Grup Suriye'de AVM ve otel yatırımı yapacak

Kuzu Grup Suriye'de 500 milyon dolarlık AVM ve otel yatırımı yapacak

Oyak Yatırım Analisti Osman Özvural Haberi

Oyak Yatırım Analisti Osman Özvural

Reuters anketine katılan analistler, geçen yılın ikinci çeyreğinde 294.1 milyon lira net kâr açıklayan şirketin ortalama 106 milyon lira kâr etmesini bekliyorlardı.

Şirketin KAP'a açıkladığı bilançoya göre, ikinci çeyrek satış geliri ise, yüzde 7.3 artışla 2.35 milyar liraya yükselerek 2.33 milyar liralık beklentiye paralel gerçekleşti.

Buna göre, şirketin ilk yarı konsolide net kârı, yüzde 63 gerileyerek 205.7 milyon lira, satış gelirleri ise yüzde 13 civarı artışla 4.78 milyar lira olarak gerçekleşti.

Erdemir'in ilk altı aydaki FAVÖK marjı, bir önceki yıl aynı dönemdeki yüzde 23.7 seviyesinden yüzde 9.3'e gerilerken; dönem kâr marjı da yüzde 13.1'den yüzde 4.3'e düştü.

Oyak Yatırım Analisti Osman Özvural, "İkinci çeyrekte çelik fiyatlarında düşüş ve stok maliyetinin olumsuz yansıması söz konusu.

Bu iki unsur marjları baskıladı" dedi ve ekledi:

"İlk çeyrekte ton...