03 / 05 / 2024

Özbekistan hidroelektrik

Özbekistan hidroelektrik

Özbekistan, önümüzdeki 5 yıl içerisinde yeni hidroelektrik santrali inşaatı ve modernizasyonu çalışmaları için 889,4 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor.

Dedeman'dan Özbekistan’a üç yeni otel!

Yurt içi ve yurt dışı projeleri ile de büyüyen Dedeman, üç değişik markası ile üç yeni otel projesinde yer alarak Özbekistan’a tekrardan giriş yaptı. Şirket, yenilenen iş geliştirme strateji ile son 2 senede otel sayısını yüzde 70 oranında yükseltti ve 2023’te yüzde 55 finansal verimlilik elde etti.

Özbekistan, sosyal konut inşasında TOKİ'nin deneyimlerinden faydalanmak istiyor!

Özbekistan, sosyal konut inşasında Türkiye'nin deneyimlerinden faydalanmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile işbirliğini geliştirmek için ortak çalışma grubu oluşturmak için düğmeye bastı.

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörü Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Hollanda, Belçika ve Pakistan fuarlarında bir araya gelecek. Fuarlarla Türkiye'deki gayrimenkul satışının artacağı öngörülüyor.

Özbekistan Tashkent City projesinde Türk imzası!

Özbekistan'da hayata geçirilen ve Orta Asya'nın en büyük binası olacak olan Tashkent City projesinde Türk firmaları ön plana çıkıyor. Proje içerisinde konut ve ofisler inşa ediliyor. 

Özbekistan’ın simge projesini Türk şirket inşa edecek!

Özbekistan'ın simge projeleri arasında yer alan tema park projesi Outdoor Factory tarafından inşa edilecek.

Özbekistan'da inşaat sektörü yüzde 0,5 büyüdü!

Özbekistan ekonomisi 2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 3 büyüme kaydederken inşaat alanında yüzde 0,5 oranında büyüme gerçekleştirdi.

Türk müteahhitlerine Özbekistan'dan davet!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında Özbekistan temaslarında bulunan heyette yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitlerin kamu- özel işbirliği (KÖİ) projelerinde kazandıkları tecrübeyi paylaşmak üzere Özbek yetkilileri Türkiye’ye davet etti.

Ruhsar Pekcan açıkladı! Özbekistan ile 31 milyon dolarlık anlaşma!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Eximbank, ihracatın finansmanı için Özbekistan’daki Agrobank ve Turonbank ile 31 milyon dolarlık iki rotatif bazlı kredi anlaşması imzaladı." ifadesini kullandı.

Kazakistan-Özbekistan sınırında Orta Asya Uluslararası Ticaret Merkezi inşa edilecek!

Kazakistan-Özbekistan sınırında kurulması planlanan Uluslararası Ticaret Merkezi için arsa tahsis işlemleri yapıldı. 

Kazakistan-Özbekistan arasında demir yolu hattı inşa edilecek!

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin yaptığı açıklamada Türkistan şehriyle Özbekistan'ın başkenti Taşkent arasında hızlı tren demir yolu hattının inşa edileceğini açıkladı.

Özbekistan'da en çok yatırım yapılan sektörlerden biri inşaat!

Geçen yıl Özbekistan’da en çok şirket kuran ülke Türkiye oldu. Ülkede, yabancı iş adamları en fazla sanayi, ticaret, inşaat ve tarım sektörlerine yatırım yaptı.

Özbekistan'da inşaat sektörü yüzde 8,6 büyüdü!

Özbekistan'da yılın 9 aylık döneminde inşaat sektörü yüzde 8,6, tarım, orman ve balıkçılık sektörü yüzde 3,4 büyüdü.

Türkiye'den Özbekistan'a teknopark yatırımı!

Türkiye’nin Özbekistan hükümetinin davetiyle başlatmış olduğu teknopark projesi ete kemiğe büründü. Proje için ilk adım, Taşkent’teki 1 milyar dolarlık Olmazor Teknopark ile atılacak.

Özbekistan hidroelektrik Haberi

Özbekistan hidroelektrik

Hükümet, 2016-2020 yıllarında hidroelektrik santralleri inşaatı ve modernizasyonu için 889,45 milyon dolarlık yatırım planlıyor.


Özbekistan, önümüzdeki 5 yıl içerisinde yeni hidroelektrik santrali inşaatı ve modernizasyonu çalışmaları için 889,4 milyon dolarlık yatırım yapacak. 


Özbekistan Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen hidroelektrik sektörünün geliştirilmesi programına göre, 2016-2020 yıllarında sektöre 889,4 milyon dolarlık yatırım hedefleniyor.


Hükümet tarafından kabul edilen programa göre, önümüzdeki 5 yıl içerisinde ülke genelinde 9 yeni hidroelektrik santrali inşaatı, 15 hidroelektrik santralinin ise modernizasyonu planlanıyor. Söz konusu projelerin hayata geçirilmesi sonucunda ülkedeki elektrik üretiminin 5,25 milyar kilovatsaat artması bekleniyor.


Hükümet, gerçekleştireceği inşaat ve modernizasyon çalışmalarının finansmanının 411,2 milyon dolarını yabancı kredilerden, 478,2 milyon dolarını ise ülke kaynaklarından sağlamayı öngörüyor.


Özbekistan'daki 45 hidroelektrik santralinde yıllık ortalama 40 milyar kilovatsaat elektrik üretiliyor. Üretilen elektriğin büyük kısmı iç...