25 / 07 / 2024

Özbekistan teknopark yatırımı

Özbekistan teknopark yatırımı

Türkiye’nin Özbekistan hükümetinin davetiyle başlatmış olduğu teknopark projesi ete kemiğe büründü. Proje için ilk adım, Taşkent’teki 1 milyar dolarlık Olmazor Teknopark ile atılacak.

Özbekistan'da en çok yatırım yapılan sektörlerden biri inşaat!

Geçen yıl Özbekistan’da en çok şirket kuran ülke Türkiye oldu. Ülkede, yabancı iş adamları en fazla sanayi, ticaret, inşaat ve tarım sektörlerine yatırım yaptı.

Özbekistan’dan Türk devlerine yatırım daveti!

Albayrak Holding’i ziyaret eden Özbekistan İpoteka Bank Başkanı Omon Musayev, ülkesindeki iş imkanlarını anlatarak, Türk devlerine yatırım çağrısı yaptı.

Özbekistan'da HES projelerine 2,6 milyar dolarlık yatırım!

Özbekistan'da 2017-2021 yılları arasında hidroelektrik santral projelerine 2,6 milyar dolarlık yatırım yapılacak.

Özbekistan'da 73,5 milyon dolarlık 9 yatırım projesi tamamlandı!

Özbekistan'da bu yıl 7,3 milyar dolarlık yatırım yapılması hedefleniyor. Yılın ilk dört ayında 73,5 milyon dolarlık 9 yatırım projesi tamamlandı.

Özbekistan'da hidroelektriğe 889 milyon dolarlık yatırım!

Özbekistan, önümüzdeki 5 yıl içerisinde yeni hidroelektrik santrali inşaatı ve modernizasyonu çalışmaları için 889,4 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor.

Mersin Teknopark'tan 50 dönümlük araziye Ar-Ge yatırımı!

İhracatını 10 milyon dolara çıkarmak isteyen Mersin Teknopark'tan yatırım atağı. Bölge yönetimi Yaratıcılık ve İnovasyon Merkezi, Yeşil Medikal Ar-Ge Merkezi projelerinin yanı sıra 50 dönümlük bir alanı daha Ar-Ge yatırımlarına açacak.

Özbekistan, turizme 217 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Özbekistan, 2013 yılına kadar ülkedeki turizm sektörünün geliştirilmesi için 385,5 milyar somluk (217 milyon dolar) yatırım yapmayı hedefliyor

Pendik yatırım merkezi oldu!

Pendik"in yatırım merkezi olma serüveni Sabiha Gökçen"le başladı. Türkiye"nin ikinci büyük marinası, oteller, AVM"ler, konutlar, Teknopark ve üniversite inşaatları peş peşe devam etti

Akuo Kırşehir'de rüzgâr enerjisi yatırımı yapacak!

Kırşehir'de 148 megavatlık rüzgâr enerjisi yatırımı için sipariş veren Fransız Akuo'nun hedefi Türkiye'de 5 yılda 2.2 milyar dolarlık yatırım

Chery'den Sakarya-Karasu'daki bataklık araziye yatırım!

Ford'un ardından Çinli Chery de 500 milyon dolarlık yatırım planını `bataklık arazi'ye göre yaptı

Real'den mağazalarını yenilemek için 6 milyon Euro yatırım!

Kubilay Özerkan, "Bu sene, yenileme çalışmaları için 6 milyon avro civarında bir yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi

Mersin turizm tesisi yatırımı bekliyor!

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, turizm yatırımcılarına kente yatırım yapmaları çağrısında bulundu

Kuzu Grup Suriye'de AVM ve otel yatırımı yapacak

Kuzu Grup Suriye'de 500 milyon dolarlık AVM ve otel yatırımı yapacak

Özbekistan teknopark yatırımı Haberi

Özbekistan teknopark yatırımı

Türkiye, son yıllarda sağlıktan savunmaya kadar birçok alanda başlattığı milli teknoloji hamlesini ihraç eder duruma geldi. Sabah'tan İbrahim Acar'ın haberine göre, dünyada İHA üreten dört ülkeden biri olan, kendi helikopterini üreten, savaş uçağı için çalışma başlatan ve yerli otomobilin üretimi için gün sayan Türkiye, elde ettiği bu bilgi birikimini Türk Cumhuriyetleri'yle paylaşmaya devam ediyor.

Türk Konseyi ile Türk Cumhuriyetleri arasında başlayan ortak çalışmaların meyvelerini vermeye başlamasıyla özellikle pandemide başlayan ortak üretim yapma, bilimsel araştırmalarda işbirliğini geliştirme, uzun vadede ortak savunma gücü kurma gibi çalışmalar netlik kazanıyor.

Başkent Taşkent'teki Olmazor bölgesinde kurulacak teknopark bir ilk olma özelliğine sahip. Geçen sene iyi niyet anlaşmasının imzalanmasıyla ilk adımı atılan ortak teknopark projesinin detayları da netleşti. İnovatif Gelişim Bakanlığı'nın davetiyle hayata geçirilecek olan teknoparkın yapımında...