28 / 04 / 2024

Özel Yörük Müzesi

Özel Yörük Müzesi

Büyükşehir Belediyesi’nin, Yörük kültür ve geleneklerini gelecek nesillere aktarmak üzere Manavgat’ın Evren Mahallesi’nde kurduğu Özel Yörük Müzesi Başkan Menderes Türel tarafından törenle hizmete açıldı.

Sultangazi'deki 40 yıllık mülkiyet sorunu çözüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sultangazi Belediyesi, ilçedeki 40 yıllık mülkiyet sorununu da çözdü. Sultangazi'de riskli olduğu tespit edilmiş olan binaların yerine, depreme dayanıklı yapılar inşa edildi.

Karaca’dan 50. Kuruluş yıldönümüne özel dev kampanya! Eylül sonuna kadar ikinci ürüne yüzde 50 indirim!

Ev tekstili, küçük ev aletleri, sofra ve mutfak gibi çeşitli kategorilerde ürünler üreten Karaca, 50.yaşını kutluyor. Şirket, kuruluş yıldönümüne özel büyük bir indirim kampanyasını duyurdu.

2023 Kömür yardımı nasıl alınır? 2023 kömür yardımı ne kadar?

kömür verilmesi veya maddi destek sağlanmasıdır. Genellikle soğuk ve zorlu hava koşulları nedeniyle ısınma masraflarının arttığı durumlarda, özellikle düşük gelirli veya yardıma muhtaç insanlar için sağlanır. Kömür yardımı başvuruları için vatandaşlar araştırmalar yapıyor. Peki kömür yardımı nasıl a

Mşy Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mşy Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Şahin Yüksel tarafından kuruldu. 

Türk zırhlısı Yörük 4x4 direksiyonu kırdı!

Türk savunma sanayisinin dört ülkeye ihracat başarısı elde eden zırhlı aracı Yörük, ilk kez sergilenmiş olan sağdan direksiyonlu versiyonu ile birlikte yeni ihracata hazırlanıyor. İşte detaylar…

Yörük Global İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yörük Global İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Üsküdar'da Fatih Yörük tarafından kuruldu.

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri ne kadar?

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri belli oldu. Peki Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının pazar değeri ne kadar?

Elazığ Valisi Erkaya Yırık'tan deprem açıklaması!

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, bu sabah yaşanan 5,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Şükürler olsun, merkezde ve depremin merkez üssü Kavaktepe köyünde ciddi bir şekilde can kaybımız, yaralımız yok. Yıkılan binamız yok" dedi.

Salda Gölü'nde mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı!

Sit alanları, özel çevre bölgeleri, doğal ve ekolojik alanlar gibi devlet koruması altına alınan 40 ayrı şehirdeki bölgelerde, 6 bin 755 kaçak yapı olduğu belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda'da "Mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı" dedi.

Balıkesir'de 34 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor!

Balıkesir'de 1986 yılında İller Bankası Şehir Plancıları tarafından imar çalışması gerçekleşen Sanayi 2. Kapı bölgesindeki 34 yıllık mülkiyet sorunu çözülüyor...

Emlakkulisi.com Editörü Ceren Yörük'ün babaannesi vefat etti!

Emlakkulisi.com Editörü Ceren Yörük'ün babaannesi Gülfisar Yörük hayatını kaybetti...

Yörük Işık 'ın boğaz manzarasını kapatan kaçak kat yıkılacak!

Ünlü fotoğrafçı Yörük Işık'ın sahibi olduğu İstanbul Boğazı manzaralı dairenin karşısına çatı katı dairesi yapıldı. Işık, mahkemeye başvurdu. Mahkeme kaçak olarak yapıldığı tespit edilen dairenin yıkılmasına karar verdi...

Kırşehir İl Özel İdaresi’nden 24 hobi ev için yıkım kararı!

Kırşehir’de İl Özel İdare bölgesinde bulunan 24 hobi ev için İl Özel İdaresi yıkım kararı aldı ve ev sahiplerine kendilerinin yıkımlarını söyledi. Ev sahipleri arazide daha önce herhangi bir tarım veya dikim yapamadıklarını dile getirerek İl Özel İdare’nin bu kararına isyan ettiler.

Özel Yörük Müzesi Haberi

Özel Yörük Müzesi

Büyükşehir Belediyesi’nin, Yörük kültür ve geleneklerini gelecek nesillere aktarmak üzere Manavgat’ın Evren Mahallesi’nde kurduğu Özel Yörük Müzesi Başkan Menderes Türel tarafından törenle hizmete açıldı. Yörük kültürünün çocuklarımızın emaneti olduğunu belirten Türel, “Bu kültüre, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmamız ancak çocuklarımıza bu müzelerde geçmişimizi öğreterek yapılabilir. Bugüne kadar Yörük kardeşlerimizin içinden bir tane hain çıkmamıştır. Bu bir kültürün sonucudur. Bu müze açılışı geleceğe bir mesajdır. Bizi yıkmak isteyenlere de güzel bir derstir” dedi.  

Türel, 3 yılda Manavgat’ta tamamlanan ve devam eden yatırımların toplam miktarının 382 milyon liraya ulaştığını açıkladı. 


Manavgat’ta gerçekleşen Özel Yörük Müzesi açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya AK Parti Milletvekili İbrahim Aydın, Manavgat Kaymakamı Nazif Günlü, meclis üyeleri, Yörük derneklerinin başkanları, STK temsilcileri ve çok sayına vatandaş...