29 / 04 / 2024

Özelleştirmeden hazine ne kadar kazandı

Özelleştirmeden hazine ne kadar kazandı

Geçen yıl özelleştirme uygulamalarından elde edilen gelir 6,3 milyar doları aştı. ÖİB verilerinden derlediği bilgilere göre, geçen yıl özelleştirmelerden elde edilen tutar 6 milyar 325 milyon 121 bin 801 dolar olarak gerçekleşti.

CHP’li Ednan Arslan'dan özelleştirme tepkisi: Özelleştirmelerin gerekçesi ne? Kime sordunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir’de özelleştirilmek istenilen taşınmazlara tepki göstererek, "Özelleştirmelerin gerekçesi ne? Kime sordunuz?" dedi.

TÜVTÜRK açıkladı! Araç muayene ücretleri cep yakıyor...

Periyodik olarak yapılan araç muayenesinde yetkili tek kuruluş olan ve ücretlerdeki yükseliş nedeni ile sıklıkla eleştirilerin odağında yer alan TÜVTÜRK’te muayene ücretinin özelleştirmeden sonra yükseldiği açıklandı.

10 ildeki 12 gayrimenkul satış yoluyla özelleştiriliyor! İstanbul, İzmir, Yalova, Bursa da aralarında! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 10 ildeki 12 gayrimenkul satış yoluyla özelleştirilecek. Peki hangi illerdeki gayrimenkullerin satışı yapılacak? Söz konusu gayrimenkullerin bedelleri ne kadar? 

Hazine’ye ait 14 ilde 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 14 ilde mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Bunun dışında Ankara'nın Polatlı, Ağrı'nın Eleşkirt ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin de imar planı değişikliği onaylandı.

Samsung Galaxy Z Flip4 fiyatları açıklandı! Ön sipariş fırsatını kaçırmayın! 14 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Yeni Galaxy Z Flip, kullanıcıların sevgisini zenginleştiren devrim niteliğinde özelleştirme özellikleriyle öne çıkıyor. Peki, Samsung'un yeni gözdesi Samsung Galaxy Z Flip4 fiyatları ne kadar? Samsung Galaxy Z Flip4 kaç TL? İşte 14 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan köprü bayramda dahi zarar etti! Geçmeyen araçlar için Hazine kasasından kaç TL çıktı?

1915 Çanakkale Köprüsü, milyonlarca araç sürücüsünün yolculuğa çıktığı bayram günlerinde dahi zarar etti. Çanakkale Köprüsü'nden Kurban Bayramı’nda kaç araç geçti? Hazine ne kadar zarar etti? İşte detaylar...

Ali Öztunç'tan Datça Kargı Koyu'nun özelleştirilmesine tepki!

Datça'daki Kargı Koyu Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özelleştirme İdaresi'ne devredildi. CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, koyda incelemelerde bulundu ve bölgedeki vatandaşlarla görüştü. 

Güllük Liman Sahası özelleştirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından (ÖİB) Güllük Liman Sahası 45 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ÖİB'den satılık 40 gayrimenkul!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye'nin birçok ilinde bulunan 40 taşınmazı satıyor. İhale 22 Eylül 2020 ile 10 Ekim 2020 tarihleri arasında düzenlenecek.

1. sınıf inşaat maliyet bedelleri 2021'de ne kadar?

2021'de uygulanacak inşaat metrekare maliyet bedelleri Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlendi. Peki 1. sınıf inşaat maliyetleri 2021'de ne kadar?

3. sınıf inşaat maliyetleri 2021'de ne kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan 3. sınıf inşaat maliyet bedelleri 2021'de ne kadar oldu?

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait gayrimenkul özelleştirilecek!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne ait gayrimenkul satış yöntemiyle özelleştirilecek.

Dolar güne 6.85'le başladı!

Hazine ihalelerinin izleneceği yeni güne dolar/TL 6.85'le başladı, Euro/TL ise 7.84 civarında seyrediyor.

Özelleştirmeden hazine ne kadar kazandı Haberi

Özelleştirmeden hazine ne kadar kazandı

Geçen yıl özelleştirme uygulamalarından elde edilen gelir 6,3 milyar doları aştı.


AA muhabirinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) verilerinden derlediği bilgilere göre, geçen yıl özelleştirmelerden elde edilen tutar 6 milyar 325 milyon 121 bin 801 dolar olarak gerçekleşti.


Geçen yıl elde edilen 6,3 milyar dolarlık gelir, 2013 yılında elde edilen yaklaşık 12,4 milyar dolarlık gelirin neredeyse yarısına denk geliyor.


Devletin kasasına giren 6,3 milyar dolarlıklık gelirin, 5 milyar 878 milyon doları tesis ve varlık satış veya devrinden sağlandı. Geçen yıl satış ve devir işlemi tamamlanan en yüksek özelleştirme, 2 milyar 671 milyon dolarlık bedeli ile "Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası" olmuştu. 


Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri ile Kemerköy liman sahasının özelleştirilmesi için nihai pazarlık 18 Nisan'da gerçekleştirilmiş, 27 Ağustos'ta ihaleye...