07 / 05 / 2024

Özge Küçükerdönmezin davası

Özge Küçükerdönmezin davası

Ev almak için bir inşaat şirketi ile sözleşme yapan tüketici, şirketin evi zamanında teslim etmemesi üzerine dava açtı. Talebi değerlendiren mahkeme kredi ödemelerinin durdurulmasına karar verdi. Dava bu anlamda ilk!

Düşük kiralardan dert yanan ev sahipleri dikkat! Hemen kira uyarlama davası açabilirsiniz!

Düşük kiralardan dert yanan milyonlarca ev sahibi kira uyarlama davaları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılabilir? 

Kızılbük Thermal Wellness Resort devre mülk projesinde son dakika: Yapı ruhsatları iptal davası reddedildi!

Kızılbük Thermal Wellness Resort devre mülk projesine4 karşı açılan yapı ruhsatları iptal davası reddedildi. İşte ayrıntılar...

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

A101’de 3 parça süzgeçli kâse seti 55 TL’ye, 6 parça cam kâse 49,90 TL’ye, 3 parça saklama kabı 32,50 TL’ye düştü!

A101, az önce indirime giren ürünlerini aktüel ürünler kataloğunda tek tek paylaştı. Buna doğrultuda, 3 parça süzgeçli kâse seti 55 TL’ye, 6 parça cam kâse 49,90 TL’ye, 3 parça saklama kabı 32,50 TL’ye düştü. İşte 13 Temmuz Perşembe A101 fiyat listesi...

Dibak Mühendislik Mimarlık Danışmanlık Ve Müşavirlik Limited Şirketi kuruldu!

Dibak Mühendislik Mimarlık Danışmanlık Ve Müşavirlik Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Barış Özge Kılıç ve Dilruba Yağmur Kılıç ortaklığında kuruldu.

İzale- i şüyu davasında açık artırmaya kimler katılabilir? İzale i şüyu davasında ihaleye kimler girebilir?

İzalei şuyu, emlak literatüründe kullanılan bir terimdir. Peki “İzale- i şüyu davasında açık artırmaya kimler katılabilir?” İşte detaylar!

Hakmar'ın online aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Temizlik bezi 4 TL, süzgeç 19 TL! 29 Aralık 2022 fiyat listesi...

Hakmar'ın online aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Temizlik bezi 4 TL, süzgeç 19 TL fiyatlarla satışa sunuldu. İşte aktüel ürünler kataloğu 29 Aralık 2022 fiyat listesi...

Kiracı tahliye davası nedir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur?

Ev sahipleri kimi zaman kiracılarının evi tahliye etmesini istiyorlar. Bu gibi durumlarda kiracı tahliye davası açılabiliyor. Peki, kiracı tahliye şartları nelerdir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...

Akiş GYO'nun Kadıköy arsası davasında yeni gelişme!

Akiş GYO'nun Kadıköy Erenköy'de bulunan arsasına ilişkin açılan davada yeni bir gelişme oldu. 

Miras davasına konu gayrimenkuller satılabilir mi? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras davasına konu olan gayrimenkullerin davaya bakan avukat tarafından satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta!

Kasım 2018'de konkordato ilan eden ve 1 yıllık kesin mühlet, 6 aylık ek mühlet ve sonrasında Kovid-19 pandemisi sebebiyle tekrar mühlet gibi birçok süreçten geçen Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta görülecek.

Çanakkale'de 70 yıllık evler için tapu iptal davası açıldı!

Çanakkale'nin Karbastı Mahallesi'nde, 70 yıllık evlere ve yeni yapılan deprem konutlarına; orman alanları içerisinde olması nedeniyle tapu iptal davası açıldı. 

Yeşil GYO'nun iflas davası 9 Aralık'ta!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) aleyhine açılan iflas davasının yargılaması 9 Aralık günü saat 10:05'te yapılacak. 

Özge Küçükerdönmezin davası Haberi

Özge Küçükerdönmezin davası

Ev almak için bir inşaat şirketi ile sözleşme yapan tüketici, şirketin evi zamanında teslim etmemesi üzerine dava açtı. Talebi değerlendiren mahkeme kredi ödemelerinin durdurulmasına karar verdi. Dava bu anlamda ilk! 


129 bin lira yatırdı 


İzmir Çiğli'de oturan Özge Küçükerdönmez, 3 yıl önce ev sahibi olmak için bir inşaat firması ile sözleşme yaptı. İnşaat şirketine 60 bin lira ödeyen Küçükerdönmez, anlaşmalı bulunan bankaya da 23 ay 3'er bin lira taksitle 69 bin lira yatırdı. Evinin zamanında teslim edilmemesi üzerine Küçükerdönmez, 'Satış ve kredi sözleşmesinin feshi' istemiyle banka ve inşaat şirketine karşı tüketici mahkemesinde dava açtı. 


İnşaat durduruldu 


Dava dilekçesinde, evin 2 yıl içinde teslim edilmesi üzerine sözleşme imzalandığı ve davacmm toplam 129 bin lira ödeme yaptığı belirtildi. Küçükerdönmez'in avukatı Seda Ayaz Aksoy, "Şirket fınansal...