05 / 08 / 2024

Özge Türkay Dağlı açıklamaları

Özge Türkay Dağlı açıklamaları

GYTE Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Özge Türkay Dağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevcut arıtma tesislerinde kullanılan yöntemlerin bazı avantaj ve dezavantajları bulunduğunu söyledi.

12 daireli bir apartmanın maliyetlere göre dağılımı ortaya çıktı! İşte o hesaplama...

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 72,78 artarken, aylık yüzde 1,11 arttı. İnşaat maliyetleri artarken binlerce kişi bir binanın maliyetinin ne kadar olduğunu merak ediyor. İşte 12 daireli bir apartmanın maliyet dağılımı...

Konut karşılığı Türk vatandaşlığı alanlardan büyük oyun! Bu yöntem şeytanın bile aklına gelmez!

Ülkemizde son günlerin en çok konuşulan konuların arasında yabancıya konut satışı yer alırken, Konut karşılığı Türk vatandaşlığı alanların büyük oyunu da ayyuka çıktı. 

Türkiye gelir dağılımı eşitsizliğinde en önde yer aldı

Türkiye gelir dağılımı eşitsizliğinde Avrupa’da birinci sırada yer alırken, dünyanın 130 ülkesi içinde ise 28’inci sırada bulunuyor. Ülkedeki gelir dağılımı eşitsizliği TÜİK rakamlarına göre daha da artıyor

Uzmanı açıkladı: Aylık 1000 TL ile BES'te fon dağılımı nasıl yapılır?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılım gün geçtikçe artıyor. BES’e yatırım yapanlar, birikimlerini en çok nasıl değerlendireceklerini araştırıyor. Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’e ayda bin TL yatıranların fon dağılımını nasıl yapması gerektiğini açıkladı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi sınavsız sözleşmeli personel alıyor! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Türkiye’nin her yerinden başvuru yapılabilecek olan alım ilanının kadro dağılımı ve başvuru şartları belli oldu. İşte detaylar…

Gelir dağılımında adalet terazisi iyice şaştı! Zengin ‘daha zengin’, fakir ‘daha fakir’ oldu!

Hayat pahalılığı, dargelirli vatandaşları vurdukça vuruyor. Vatandaşlar, her geçen gün zorlaşan hayat şartları nedeniyle en temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanırken, gelir dağılımındaki adaletsizlik de iyice bozuldu.

Kayısan Yol İnşaat Makine Taahhüt Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kayısan Yol İnşaat Makine Taahhüt Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cengiz Öcalan, Ömer Faruk Kayıhan ve Özgür Kapucu ortaklığında kuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı 30 bin 62 personel alımı yapıyor! Kadro ve branş dağılımı nasıl olacak?

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapacak 30 bin 62 personel alımı yapacağını duyurmuştu. Bakanlık tarafından istihdam edilecek 30 bin 62 kişi için aranan şartlar ve branş dağılımı ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor.

Mahal İnşaat Taahhüt Gıda Petrol Ürünleri İnşaat Malzemeleri Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Mahal İnşaat Taahhüt Gıda Petrol Ürünleri İnşaat Malzemeleri Taşımacılık Ticaret Ve San.Ltd.Şti.'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Mahal İnşaat Taahhüt Gıda Petrol Ürünleri İnşaat Malzemeleri Taşımacılık Ticaret Ve San.Ltd.Şti.'nin merkezi Üsküdar'da yapıldı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi çok sayıda akademisyen alıyor! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

İzmir Ekonomi Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alımı yapacağını duyurdu. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

Yok böyle bir zam! Bir zamanların en ucuz çorbası da lüks oldu!

Dünya genelinde gıda enflasyonunda 5’inci olan Türkiye’de artık geleneksel damak tatlarımızın da lüks olduğu ortaya çıktı. Bunlardan biri de, kısa bir süre öncesine kadar dar gelirlinin en fazla rağbet ettiği kelle paça. Enflasyonla birlikte bu geleneksel lezzetimizin artık yanına yaklaşmanın mümkün

Yaşlılar için yeni uygulamalar kapıda! Yaşlı uyumlu konutlar ve tüm yaşlıları kapsayan destekler için sinyal verildi! 

TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu, hazırladığı taslak raporda, yaşlıların ihtiyacı ile ilgili tespit ve öneriler paylaşıldı.Yaşlı uyumlu konutlar ve tüm yaşlıları kapsayan destekler için sinyal verildi! 

Sağlık Bakanlığı kadro ve branş dağılımı belli oldu! 2022 Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı?

Sağlık Bakanlığı tarafından 85 bin personel alımı için ilk etapta 42 bin 500 personel alınacağı açıklamıştı. Sağlık Bakanlığı kadro ve branş dağılımı belli olurken KPSS-2022/11 tercih kılavuzu da ÖSYM üzerinden açıklandı.

Özge Türkay Dağlı açıklamaları Haberi

Özge Türkay Dağlı açıklamaları



Gebze'de, laboratuvar ortamında yürütülen çalışmalarda içme suyunun dezenfekte edilmesinde etkin şekilde yararlanılabilecek bir sistem oluşturuldu.



Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünce (GYTE) yürütülen bir proje kapsamında, suda hastalık oluşturan unsurları yok etmekte kullanılan elektrokimyasal reaktör geliştirildi. Sistemin, içme suyu dezenfeksiyonunda özellikle klor, ozon ve ultraviyole (UV) lambalarının kullanımından kaynaklanan riskleri azaltacağı öngörülüyor.


Projenin yürütücülerinden GYTE Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Özge Türkay Dağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevcut arıtma tesislerinde kullanılan yöntemlerin bazı avantaj ve dezavantajları bulunduğunu söyledi.


Klor, ozon ve UV lambalarının risk oluşturabildiğine işaret eden Dağlı, "Türkiye'de arıtma tesislerinde genellikle uygulanması basit ve daha ucuz klor kullanıldığını görüyoruz. Klor kullanımı, dezenfeksiyon yan ürünlerinin oluşumuna sebebiyet vermektedir. Bunun önüne geçmek için ozon kullanılabilir fakat ozonlama hem pahalı hem de uygulama güçlüğü...