17 / 05 / 2024

Ozon tabakasını koruma onur madalyası

Ozon tabakasını koruma onur madalyası

Türkiye Ozon Tabakasının incelmesi ile mücadele çoğu Avrupa ve Orta Asya ülkelerini geride bıraktı. UNEP tarafından Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Ozon Ağı Ozon Tabakasını Koruma Onur Madalyası verildi.

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi'nde reddedildi!

İSKİ’nin Sancaktepe’deki Ortadağ Tepesi Parkı’nın etrafında yer alan yaklaşık 23 dönümlük arazinin imar planlarına, Ömerli Barajı’nın koruma havzasında nüfus yoğunluğunu artacağına vurgu yaparak yaptığı itiraz, AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

Hisseli tapusu olanlar dikkat: Şimdi kontrol etmezseniz yandınız! Eviniz, arsanız elinizden aniden peş peşe kayar gider

Mülk sahiplerinin, hisse paylarını koruma ve kontrolü elde tutma konusunda dikkatli olmaları, gelecekte herhangi değer kaybını engellemek adına hayati bir adım bulunuyor. İşte o konuya ilişkin detaylar...

Yedi çekmeceli derin dondurucu ile yiyecekleriniz üstün koruma altında! 12 Şubat 2023 fiyat listesi

Geniş hacme sahip olmayan derin dondurucusunu  değiştirmek isteyenler için Vestfrost; yedi çekmecesi bulunan üstün soğutma teknolojisine sahip derin dondurucuyu tüketicilerinin beğenisine sunuyor.

Altın ve dolar için yeni tehlike! Her dediği çıkan İslam Memiş'ten dikkat çeken uyarı

Yatırımcılar oldukça hareketlilik gösteren piyasalar karşısında varlıklarını koruma konusunda ya da yeni yatırım yapma konusunda endişe duyarken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten dikkat çeken bir uyarı geldi

Kayseri Develi'de tarihi yapıların koruma altına alınması TBMM'de!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yer alan tarihi yapıların koruma altına alınması ve restorasyonuna yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

4 ildeki bazı bölgeler koruma kapsamına alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bazı alanların koruma kapsamı alınması kararı verildi.

Muğla'nın Barış Köyü'nde kaçak inşaat gerginliği! 

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescillenen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde, kaçak inşaat yapılması çevre halkının tepkilerine neden oldu. 

Tarihi sit alanlarının koruma ve kullanma koşulları belirlendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının "Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu İlke Kararı" 31439 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

4 ildeki bazı bölgeler koruma alanı kapsamına alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Edirne, Antalya, Tekirdağ ve Kocaeli'nde bazı alanlar, "Nitelikli Doğal Koruma Alanı", "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" ve "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" şeklinde tescillendi.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu: Yerebatan Sarnıcı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor!

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Yerebatan Sarnıcı'nın ivedilikle güçlendirilmesi gerektiği ve Koruma Bölge Kurulu'nun konuyu bir türlü karara bağlamadığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Emirgan Korusu ve Abbasağa Parkı’nın koruma statüsü değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nı ve Sarıyer’deki Emirgan Korusu’nu “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” şeklinde tescilledi. Bu statüye sahip alanlarda; kamp ünitesi, bungalov, günübirlik tesis, büfe, iskele gibi yapılara izin veriliyor.

Gökçeada'daki kaçak yapılar 60 gün içinde yıkılacak!

Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Gökçeada'da arkeolojik sit alanına inşa edilen kaçak yapıların 60 gün içerisinde yıkılıp arazinin eski hale getirilmesini istedi.

Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldı!

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kolçak yaptığı açıklamada Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldığını söyledi.

Ozon tabakasını koruma onur madalyası Haberi

Ozon tabakasını koruma onur madalyası

Türkiye Ozon Tabakasının incelmesi ile mücadele çoğu Avrupa ve Orta Asya ülkelerini geride bıraktı.   Montreal Protokolünün uygulanmasında başarılı ülkeler arasında yer alan Türkiye’ye Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) tarafından Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Ozon Ağı Ozon Tabakasını Koruma Onur Madalyası verildi.


Türkiye’nin 1991’de taraf olduğu “Ozon Tabakasını İncelten Maddelere Dair Montreal Protokolü” ile ilgili ulusal ve uluslararası çalışmaların izlenmesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştiriliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ozon Tabakasını İncelten Maddelerin (OTİM)  azaltılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. 


Türkiye’de üretimi yasak olan bu maddelerin (Ozon Tabakasını İncelten Maddeler) ithalatına yönelik çok sıkı kota önlemleri uygulanıyor. 2009 yılında başlayan kota uygulamasının ardından OTİM ithalatına izin verilen miktar 15 bin ton iken şu anda 2 bin 300 ton. 2015 yılında ise...