05 / 05 / 2024

PAB Mimarlık kent pazarı tasarımları

PAB Mimarlık kent pazarı tasarımları

2015 yılı Genç Mimar Ödülü sahipleri Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın kurucusu olduğu PAB Mimarlık, Senegal için tasarladığı “kent pazarları” ile Afrika’da yaşam alışkanlıklarını değiştirecek bir projeye imza atıyor

Marka Kent İnşaat Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Marka Kent İnşaat Mimarlık Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de Cevdet Eroğlu tarafından kuruldu. 

Tunç Soyer Mimarlık Haftasını kutladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından Mimarlık Haftası sebebiyle gerçekleştirilen “Kent hakkı İzmir projeleri” konulu söyleşiye katıldı.

Taşkent Uluslararası Havalimanı'nı, GMW Mimarlık tasarladı!

GMW MIMARLIK; Taşkent Uluslararası Havalimanı projesinin mimarlık, mühendislik ve danışmanlık hizmetlerini yürütme görevini üstlendi.

Forsa Kent Tasarım Peyzaj ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Forsa Kent Tasarım Peyzaj ve Mimarlık Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Dursun, Ahmet Dursun, Cemal Dursun ve Göksel Özhan ortaklığında kuruldu.

Hatay MKÜ Mimarlık Fakültesi'nden askeri kışla için proje!

Hatay MKÜ bünyesindeki Mimarlık Fakültesi yönetimi, taşınma kararı olduğu belirtilen kent merkezindeki Askeri Kışla yeri için kabul edilebilir örnek bir proje hazırlayıp Rektörlüğün bilgisine sundu.

PAB Mimarlık'a Cityscape Awards 2016'dan ödül!

PAB Mimarlık Gökçeada Lise Kampüsü projesiyle Cityscape Awards 2016’da “Geleceğin Kamu, Kültür ve Turizm Yapıları” kategorisinde büyük ödüle layık görüldü.

PAB Mimarlık, Cityscape Awards 2016’da finalist oldu!

PAB Mimarlık, ulusal yarışma sonucu elde ettikleri Gökçeada Lise Kampüsü projesiyle Cityscape Awards 2016’da “Geleceğin Kamu, Kültür ve Turizm Yapıları” kategorisinde son üç finalist arasına seçildi.

PAB Mimarlık, yaşanabilir kent dokuları oluşturmayı hedefliyor!

2015 yılı Genç Mimar Ödülü sahipleri Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın kurucusu olduğu PAB Mimarlık, yaşayan bir kentsel doku oluşturmak hedefinde.

PAB Mimarlık turizm yapılarına farklı bir yorum getiriyor!

2015 Genç Mimar Ödülü sahibi PAB Mimarlık, çevreye en az müdahale olacak şekilde ele aldığı yenilikçi ve esnek tasarım anlayışıyla turizm yapılarına farklı bir yorum getiriyor.

Akbank Sanat ve Mimarlık Seminerleri 22 Mart'ta başlayacak!

Akbank Sanat Mimarlık Seminerleri, İpek Akpınar'ın moderatörliiğü ile 22 Mart Salı günü mimar Mehmet Kütükçüoğlu'nu konuk ediyor. Kütükçüoğlu "Kent ile Diyalog" adını taşıyan seminerde, değerlendirmeler yapacak.

PAB Mimarlık’ın yaşanabilir kent önerileri!

Mimarın yalnızca bir bina tasarlamadığını, aslında kent ile bütünleşen bir hayat ve kentin sayısız yüzlerinden birini tasarladığını öne süren Gökbayrak, Eray ve Yıldırım bir yapının sadece kullanıcıları için değil, her kentli için tasarlandığına vurgu yap

Adana ve Mimarlık ‘Danışma Kurulu’nda masaya yatırıldı!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube 14. Dönem 1. Danışma Kurulu Adana Seyhan Otelinde toplandı. Danışma Kurulunda Adana’nın kent estetiği ve kentsel dönüşümün yanı sıra mimarlık mesleği ve mimarların sorunları da masaya yatırıldı.

PAB Mimarlık'tan Senegal’e kent pazarları!

2015 yılı Genç Mimar Ödülü sahipleri Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın kurucusu olduğu PAB Mimarlık, Senegal için tasarladığı “kent pazarları” ile Afrika’da yaşam alışkanlıklarını değiştirecek bir projeye imza atıyor

PAB Mimarlık kent pazarı tasarımları Haberi

PAB Mimarlık kent pazarı tasarımları

2015 yılı Genç Mimar Ödülü sahipleri Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın kurucusu olduğu PAB Mimarlık, Senegal için tasarladığı “kent pazarları” ile Afrika’da yaşam alışkanlıklarını değiştirecek bir projeye imza atıyor. Senegal Hükümeti’nin talebi üzerine hazırlanan “Senegal Kent Pazarları” projesi, ülkenin 13 farklı kentindeki dağınık ticari faaliyetleri daha düzenli, güvenli, hijyenik ve yasal şekilde bir araya getirmeyi hedefliyor.


Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli kentlerinde farklı fonksiyonlarda pek çok yapıya ve kentsel tasarım projesine imza atan PAB Mimarlık, Senegal Hükümeti’nin davetiyle ülke kentlerinin farklı ihtiyaçlarına adapte olabilecek esneklikte, modüler bir kent pazarı projesi tasarladı. Başkent Dakar’da ve diğer kentlerde günlük ticaretin çoğunlukla sokaklarda ya da araç yolunun iki yanına sıralanmış tezgahlarda gerçekleşmesi, bu ortamların düzensiz ve satıcı için mal güvenliğinden uzak oluşu,...