08 / 05 / 2024

Pahalı kent imajı

Pahalı kent imajı

Konut fiyatlarındaki hızlı artışa 'dur' demek için harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, toplu konut atağı başlattı.

Avrupa’da kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı!

Avrupa'da konut krizi derinleşirken kira fiyatları aldı başını gitti. Kiralık konut kapsamında en pahalı kent olan Dublin’de aylık kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı.

İstanbul, son 1 senede hayat pahalılığının en fazla arttığı kent oldu: Megakent sıralamada 95 sıra yükseldi!

ECA International'ın kentleri hayat pahalılığına göre sıraladığı Hayat Pahalılığı Raporu'na göre, İstanbul, son 1 senede hayat pahalılığının en fazla arttığı kent oldu. İşte ayrıntılar...

Muğla Patlangıç-Ölüdeniz Caddesi yenileniyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye’ye yakışan kent imajı ve kimliğini güçlendirmek, vatandaşların güvenli kullanabilecekleri, kesintisiz yaya akışını sağlayan, ortak alanların erişilebilirliğini kolaylaştıran projesi ile Patlangıç –Ölüdeniz Caddesi’nin yenileme çalışmalarına başladı.

Çorum Kent Park'ta inşaat sürüyor!

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi’nin en büyük yatırımları arasında yer alan ve tamamlandığı şehrin imajını değiştirecek olan Kent Park inşaatında incelemelerde bulundu.

Ankara Merkez İş Alanları projesi İskitler'in imajını yükseltecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, “Bu proje, bölgenin imajını yükseltecek” dedi. Gökşin, proje alanına “MiANKA” adı verildiğini ve “Ankara’da yeni bir kent doğuyor” sloganıyla tanıtım çalışması yapılacağını belirtti.

Sındırgı'ya Kent Meydanı Projesi!

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde değişim her alanda kendini hissettiriyor. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın termal turizm alanındaki ilçenin imajın değiştirecek ‘Kent Meydanı Projesi’nin ihalesinin yapılacağını açıkladı.

Körfez’de camiler yeni çehrelerine kavuşuyor!

Kent imajına uygun projeleri ile Körfez’de çaba harcayan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, bu çerçevede Körfez’in camilerine estetik dokunuşlar yaparak camilerin yeni çehrelerine kavuşmasını sağlıyor.

Bornova'da kamusal alanlar yeniden tasarlanıyor!

2015-2019 Stratejik Planında ilçenin marka kent imajını geliştirmek için tasarım ve inovasyona büyük ağırlık veren Bornova Belediyesi, sahibi olduğu kamusal üniversitelerle işbirliği yaparak kamusal alanları yeniden tasarlamak üzere harekete geçti.

Bayrampaşa artık cezaeviyle değil marka projelerle anılıyor!

Bayrampaşa’ nın çehresinin değişmesinde büyük bir rol oynayan Belediye Başkanı Atila Aydıner marka kent imajını güçlendirdiklerini ifade ederek “Artık İstanbul’ un kalbi Bayrampaşa’ da atıyor’’ dedi...

Uşak Belediyesi 'Kentsel Dönüşüm Projesi' uyguluyor!

Uşak Belediyesi, 'olumlu kent imajı' oluşturma adına ' Kentsel Dönüşüm Projesi ' uyguluyor. Dokuzsele Deresi rehabilite edilecek; çevre düzenlemesiyle birlikte kentin yeni cazibe noktası olacak...

Başakşehir Kentariva'da mağazaların en pahalısı 1.2 milyon lira!

Başakşehir'de bulunan Kent Ariva projesinde satılan mağazaların en pahalısı 1 milyon 230 bin lira!

Kent Plus Centrium´da 145 bin TL´ye 1+1!

Kent Plus Centrium, 4 blokta 197 konuttan oluşacak

Ankara Çayyolu Doğa Kent Yapı Kooperatifi’nde icradan satılık villa

Sincan 3. İcra Müdürlüğü, Ankara Etimesgut’ta Çayyolu Doğa Kent Yapı Kooperatifi’ndeki villayı satıyor

Pahalı kent imajı Haberi

Pahalı kent imajı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, son yıllarda durdurulamayan konut ve arsa fiyatları yüzünden memurların, öğrencilerin gelmek istemediği, dar gelirli Gazianteplilerin “ev alma” hayalinin hayalde kaldığı “Pahalı kent” imajını yıkmak için de kentte önemli bir konut atağı başlattıklarını bildirdi. 


Nüfusu 400 bin Suriyeli ile birlikte 2 milyonu aşan kenttte her geçen gün konut ihtiyacının arttığını belirten Şahin, “Konut fiyatlarını ucuzlatmak için yeni imar alanları oluşturduk. Bekleyen imar alanlarının hepsini açtık. İmara açılan bölgelerde TOKİ ile toplu konut atağı başlatarak 50 bin konut yapımına start verdik. Güzelyurt bölgesinde 648 konutun temelini attık. Kızılhisar bölgesinde de 228 adet konutu tamamlamak üzereyiz. Şirinevler bölgesinde yaklaşık 2 ay sonra temelini atacağımız 332 konutun altyapı imalatlarına başladık. Güzelyurt’ta 11 bloktan oluşan toplam 648 dairenin 10’uncu...