06 / 05 / 2024

pakistan afgan mülteci kampı yıkılacak mı

pakistan afgan mülteci kampı yıkılacak mı

İslamabad yakınlarındaki Afgan mültecilerin yaşadığı köyün, illegal olduğu gerekçesi ile belediye ekiplerince yıkımına başlandı.Yıkım sırasında ekiplere direnen mülteciler polis ile çatıştı.

Konutta en uzun kriz! Artık yabancı yatırımcı ile mülteci ayırt edilmeli!

Türkiye'den ev alan Rus vatandaşlarının sayısı yüzde 88 düştü. Alanya inşaat ve emlak sektörü temsilcileri, krizin büyüyerek sürdüğüne vurgu yaptı ve artık yabancı yatırımcı ile mültecinin ayırt edilmesi gerektiğini söyledi.

İslam Memiş'ten kiracılara müjde! Kiralık sosyal konutlar geliyor! Tarih verildi, detaylar belli oldu!

Mülteci akınından dolayı yaşanan barınma kiriz kiralık konut fiyatlarını fırlattı. Altın ve para piyasaları uzmanı islam Memiş, TV 100'deki köşesinde kiralık sosyal konut projesini ele aldı. Peki kiralık sosyal konut nedir, ne zaman başlayacak?

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülke ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Dev banka, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı.

Ev kiralarına yüzde 200 zam! 2 bin 500 liralık daire 7 bine dayandı işte kiraların en ucuz olduğu yerler

Geciken kentsel dönüşüm inşaatları, mülteci ve üniversite öğrencilerinin ev arayışlarıyla birlikte konut kiraları yüzde 200'e yakın arttı. Türkiye genelinde konut sıkıntısı son raddeye geldi.

Türk müteahhitler Pakistan'da 3,4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Pakistan İş Konseyi Başkanı Ahmet Cengiz Özdemir, Türk müteahhitlerin Pakistan'da bugüne kadar 3,4 milyarlık proje üstlendiğini dile getirdi. 

Yunanistan yanan Moria kampı yerine kalıcı bir mülteci merkezi inşa edecek!

Yaklaşık olarak 13 bin kişinin kaldığı Moria kampında çıkan yangınlardan sonra sokaklarda sabahlayan mülteciler için yine Midilli Adası'nda kalıcı bir karşılama kampı yapılacak.

Türk inşaat şirketinden Pakistan’a 755 milyon dolarlık proje!

Ankara merkezli inşaat ve mühendislik şirketi Dolsar, Pakistan'ın Khyber Pakhtunkhwa Eyaleti’nde 755 milyon dolarlık proje üstlenecek.

Pakistan'da inşa edilen dev şehir için Türk firmalara yatırım çağrısı!

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da inşası devam eden konut ve yaşam alanları projesi için görüşmeler yapmak amacıyla Türkiye'ye gelen yetkililer, Türk firmalarına yatırım çağrısında bulundu.

Gayrimenkulde sanal tanıtım dönemi!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği, yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekmek için atağa geçti. Sektörde sanal fuarlara hız verilecek. 2020’nin sonunda ise tanıtım turları yapılacak. Ürdün, Katar, Kuveyt, Çin, Pakistan, Hindistan, İngiltere, İsveç, Norveç ve Fransa öncelikli olacak.

Gayrimenkulde yeni pazar hedefi Çin, Hindistan ve Pakistan!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği Başkanı Faruk Akbal yaptığı açıklamada gayrimenkulde yeni hedef pazarlar Çin, Hindistan ve Pakistan olduğunu söyledi.

Ekrem İmamoğlu: Kentimiz için deprem ve Kanal İstanbul önemli tehdit!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim zaferinin 1’nci yılında toplantı düzenledi. İmamoğlu, İstanbul için en önemli 3 tehditi; “deprem”, “mülteci meselesi” ve “Kanal İstanbul” dedi ve, "İzin veremeyiz, vermeyeceğiz” dedi...

Suriyeli mültecilerden kiralarının karşılanması talebi! 

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gazze'ye gelen Filistinli ve Suriyeli mülteci aileler, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) kira bedellerini yeniden karşılaması talebinde bulundu.

Koronavirüs inşaat sektöründeki mülteci girişimcileri daha çok etkiledi!

İmalat, perakende satış, toptan satış, hizmet ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren 206 mülteci ve 177 yerli girişimci ile gerçekleştirilen araştırmaya göre, mülteci girişimciler pandemiden yerli girişimcilere göre daha fazla etkilendi.

pakistan afgan mülteci kampı yıkılacak mı Haberi

pakistan afgan mülteci kampı yıkılacak mı

Pakistan'ın başkenti İslamabad yakınlarındaki Afgan mülteci köyünün, illegal olduğu gerekçesi ile belediye ekiplerince yıkımına başlandı.


Yıkım sırasında ekiplere direnen mülteciler polis ile çatıştı. Polisin göz yaşartıcı gaz kullanmasına, taş atarak karşılık veren mülteciler yıkıma engel olamadı. 


Olayların başlangıcında mülteci bir kadın toprak evinin çatısına çıkarak eline aldığı Kuran-ı Kerim ile yıkıma engel olmaya çalıştı. Kadın, polisler tarafından bulunduğu yerden indirildi ve iş makinalarıyla toprak evler yıkıldı.


Mülteciler henüz yıkılmamış evlerinden eşyalarını kurtarmaya çalıştı. Onlarca toprak evin bulunduğu köyün tamamının yıkım işlemlerinin ilerleyen günlerde de devam etmesi bekleniyor.


İslamabad Belediyesi, son 6 ay içerisinde gönüllü olarak köyü boşaltmaları için mültecileri 3 kez uyarmıştı.  


Pakistan Talibanı tarafından geçen aralık ayında Peşaver kentinde düzenlenen okul baskınında 130'dan fazla çocuğun katledilmesinin ardından hükümet, terörizme karşı 20 maddelik...