01 / 05 / 2024

Pamukkale ziyaret

Pamukkale ziyaret

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale'yi, girişin ücretsiz olduğu Kurban Bayramının üçüncü ve dördüncü günü, yağışlı havaya rağmen yaklaşık 26 bin kişi ziyaret etti...

Pamukkale’nin termal otelleri kapılarını açtı!

Pamukkale’nin şifalı kırmızı suyuyla büyük ün kazanan Karahayıt Mahallesi’nde bulunan termal oteller, kapılarını açtı. Turizm tesisleri, normalleşme süreciyle birlikte yeniden ziyaretçilerini ağırlıyor.

Pamukkale’ye Büyükşehir eli değiyor!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Mahallesi’ni ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Pamukkale ziyaretçi kabul merkezi yeniden inşa edilecek!

Pamukkale’nin ziyaretçi kapısı yeniden yapılacak Pamukkale’nin Kuzey Kapı Ziyaretçi Kabul Merkezi’nin bu ay içinde ihale edilerek, yöresel mimariye uygun bir şekilde yeniden yapılacağı bildirildi .

Mehmet Ergün Turan Pamukkale'deki kentsel dönüşüm projelerini ziyaret etti!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, TOKİ'nin Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yapmakta olduğu konut ve sosyal tesislerde incelemelerde bulundu.

Pamukkale ziyaretçi sayısında zirvede!

Pamukkale Örenyeri'nin, bu yıl ilk 8 aylık verilere göre ören yerleri arasında en fazla ziyaret edilen yer olduğu belirtildi. TÜRSAB'a verilen Pamukkale Örenyeri 78 ören yeri arasındaen fazla ziyaret edilen ören yeri oldu.

Pamukkale turizmde zirveyi bırakmıyor!

DENİZLİ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Pamukkale Örenyeri’nin, bu yıl ilk 8 aylık verilere göre ören yerleri arasında en fazla ziyaret edilen yer olduğunu söyledi.

Pamukkale, bu yıl en çok kazandıran ören yeri oldu!

Pamukkale, 8 aylık verilere göre Efes'i geride bıraktı, ören yerleri arasında 1'inci oldu. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale'nin bu yıl ören yerleri içerisinde ziyaretçi sayısı ve gelir bakımından birinci sırada olduğu bildirildi.

Pamukkale'yi 9 ayda 1,5 milyon kişi ziyaret etti!

UNESCO Dünya Miras Listesi' ndeki " beyaz cennet " Pamukkale' nin bu yıl ören yerleri içerisinde ziyaretçi sayısı ve gelir bakımından birinci sırada olduğu bildirildi...

Pamukkale'yi 1 milyondan fazla kişi ziyaret etti!

Ziyaretçi sayısını her geçen ay artıran UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'nde yer alan, beyaz travertenleriyle dünyaca ünlü Pamukkale'yi şimdiye kadar yaklaşık 1 milyonu aşkın kişinin ziyaret ettiği öğrenildi.

Pamukkale'ye gelen turist sayısı yüzde 10 arttı!

Denizli’nin dünyaca ünlü bölgesi Pamukkale’ye adeta turist akını yaşanıyor. Ukrayna, Almanya, İngiltere, Japonya, Güney Kore, İsviçre ve Avusturyalı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bölgede geçen yıla göre ziyaretçilerin artışı dikkat çekiyor.

Pamukkale'ye turist akını!

Pamukkale Turizm Demesi Başkanı Oysal Aslan, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan "beyaz cennet" Pamukkale'yi 7 ayda ziyaret edenlerin sayısının, geçen yıla oranla yüzde 10 arttığını bildirdi.

Japon turizmciler Pamukkale'yi ziyaret etti!

Japon turizm heyetiyle görüşen Denizli Valisi Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pamukkale'de turizmin alanını genişletmek için çalışmalara başladıklarını, bu kapsamda Japonya'dan bir heyeti ağırladıklarını belirtti...

Pamukkale'yi her yıl 2.5 milyon arasında yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor!

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Gazi Murat Şen Denizli'nin en büyük ziyaretçi kaynağının, UNESCO dünya mirası listesindeki Pamukkale olduğunu ifade etti. Pamukkale'yi her yıl 2.5 milyon tuist ziyaret ediyor...

Pamukkale ziyaret Haberi

Pamukkale ziyaret

Günde 2-3 bin kişinin ziyaret ettiği Pamukkale'ye girişler ücretsiz olunca kuzey ve güney kapı gişelerinde uzun kuyruklar oluştu, ören yerinin otoparkı araçlarla doldu. 


Yabancı turistlerin ücretli, yerli turistlerin ise ücretsiz gezebildiği iki gün boyunca yoğun kalabalığın yaşandığı travertenlerde ve ören yerindeki horoz heykeli önünde bazı vatandaşlar fotoğraf çektirdi, bazıları da antik havuza girdi. 


Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pamukkale'nin her geçen gün cazibesini artırdığını belirtti.


Vatandaşların Pamukkale'ye giriş ücretlerinin yüksek olmasından yakındığını ifade eden Oklu, şöyle konuştu:


"Bunun için Valimizle konuştuk. Vatandaşlarımız travertenleri, ören yerini gezsinler diye bir bayramın üçüncü günü ücretsiz yaptık fakat havanın yağışlı olmasından dolayı vatandaşların isteği üzerine, Valimizin talimatıyla bayramın dördüncü günü de halkımız Pamukkale'ye ücretsiz girdi. İki günde yaklaşık 26 bin...