30 / 04 / 2024

Panama Kanalının Genişletilmesi Projesi

Panama Kanalının Genişletilmesi Projesi

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bu sabah Panama’ya hareket eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Panama Kanalı'nın Genişletilmesi Projesi’nin açılışı dolayısıyla yarın yapılacak törene katılacak.

ATEM Başkanı Akçam: DASK genişletilmeli, zorunlu afet sigortası şart!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın yetersiz kaldığını ifade eden Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kapsamının genişletilmesi gerektiğini söyledi.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

Hazine, DİPS ile dolar cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek!

Hazine bugün, finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi için 25 Ağustos 2023 valör tarihli dolar cinsi sabit kuponlu Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ile ABD doları cinsi sabit kira ödemeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek.

EYT’de yeni gelişme! Esnaf ve sanatkarlar da dahil edilecek mi?

EYT düzenlemesinden ilk emeklilik dilekçeleri birer birer verilirken, bazı çalışanların durumu ise belirsizliğini koruyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, EYT kapsamının genişletilmesi için önemli bir talepte bulundu.

Avrupa’dan Rus petrolü için gerilimi artıracak hamle

Avrupa Birliği ülkeleri Rus petrolüne tavan fiyat uygulanmasını da içeren yeni bir yaptırım paketini teklif etti. Yaptırımların kapsamının genişletilmesi Moskova'nın 7 milyar Euro ihracat gelirinden mahrum kalmasına neden olacak.

Schengen vizesinde şok eden ayrıntı! Başvuru yapacaklar dikkat vizeniz riske girebilir!

Türkiye’de yatırım karşılığı vatandaşlığın kapsamının genişletilmesi sonucunda vatandaşların Schengen vizesi başvurularının tehlikeye düşebileceği belirtiliyor. 

Zorunlu deprem sigortasının kapsamı genişletilecek!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, sorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilmesi için çalışmalara başladı.

Almanya'daki Başbakanlık binasının genişletilmesine tepki!

Almanya'da başbakanlık binasının yenilenmesi projesi tepkilere neden oldu. 25 bin 347 metrekare zemin alanına sahip bina 2027'ye kadar 50 bin metrekarelik bir alana genişletilecek.

Mersin Limanı'nın genişletilmesi projesi mecliste!

Mersin Limanı'nın genişletilmesi projesiyle ilgili Bakanlığın görüşü meclis gündemine taşındı. CHP'li Güzelmansur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Nilüfer'deki deri sanayi ve Teknosab alanının genişletileceği iddiası mecliste!

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Badırga Mahallesi'nde bulunan deri sanayi ve Teknosab alanının tarım arazilerini de içine alacak şekilde genişletileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Düzce 1. OSB'nin genişletilmesi projesi meclis gündeminde!

Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin genişletilmesi projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri YHT ve Kayseri Havalimanı'nın genişletilmesi talebi mecliste!

Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesine ve Kayseri Havalimanı'nın genişletilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Arık, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

5 yıldızlı Simena Hotel'in sahilde adil paylaşım isyanı!

Antalya Kemer'de bulunan Simena Hotel'in işletmeleri arasındaki anlaşmazlık nedeniyle bir otelin müşterileri daracık alana sıkışıp kaldı. Bin kişi kapasiteli tesisin alanının genişletilmesi için yargıya başvuruldu.

Panama Kanalının Genişletilmesi Projesi Haberi

Panama Kanalının Genişletilmesi Projesi


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Panama’ya gitti. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bu sabah Panama’ya hareket eden Bakan Arslan, Panama Kanalı'nın Genişletilmesi Projesi’nin açılışı dolayısıyla yarın yapılacak törene katılacak.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen katılacağı törende Arslan'a, Kanal İstanbul projesini hazırlayan ilgili kurum yetkilileri de eşlik ediyor.


Arslan, tören sonrasında, projeyi hayata geçiren Panama Kanal Otoritesi'nin koordinasyonunda bu ülkenin ilgili kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan çalışma grubuyla görüşecek.


- Denizcilik Anlaşması imzalanacak


Söz konusu ziyaret kapsamında, Türkiye ile Panama arasında ilişkilerin geliştirilmesi ve denizcilik alanında bürokrasinin azaltılmasına dönük "Denizcilik Anlaşması" imzalanacak.


Anlaşmayla, iki ülke limanlarında bürokrasinin azaltılması, tarafların deniz kazalarında kendi gemilerine uyguladıkları muamelenin aynısını diğer ülke gemilerine de uygulaması mutabakat altına alınacak. 


Anlaşmada yer alacak, "seyir kanallarının inşası ve yönetimi konularında idari...