25 / 05 / 2024

pandemi dönemi taşınmalar ne oldu

pandemi dönemi taşınmalar ne oldu

Koronavirüs salgını ile birlikte taşınmalar sert bir şekilde geriledi. Bu dönemde İstanbul Avrupa Yakası'nda taşınmalar yüzde 29 azaldı.

İstanbulkart'ta yeni döneme girildi! İstanbulkart Mobil üzerinden ücretsiz para transferi dönemi başlıyor

İstanbulkart Mobil üzerinden ücretsiz para transferi dönemi başlayacağı açıklandı. Buna göre, İstanbullular, artık İstanbulkart Mobil uygulaması aracılığı ile kendi İstanbulkartları arasında veya istedikleri başka bir kullanıcının İstanbulkart'ına ücretsiz olarak para transferi yapabilecekler.

Konut sitelerinde genel kurul dönemi başladı: Aidatlar neye göre belirlenecek?

Konut siteleri için aidatların belirleneceği genel kurul dönemi gelirken, site sakinlerinin daha sonradan söz konusu konu ile ilgili olarak  mağduriyet yaşamaması için bu toplantılara katılması önem taşıyor.

İstanbul Avrupa Yakası'nda ikinci el gayrimenkulde taşınmalar yüzde 27 azaldı!

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in “Gayrimenkulün Enerjisi Raporu-2023 İlk 6 Ay” sonuçlarında, İstanbul Avrupa Yakası'nda ikinci el gayrimenkulde taşınmaların yüzde 27 düştüğü belirlendi. İşte ayrıntılar...

Otobüs bileti fiyatlarında taksit dönemi başladı! Pamukkale, Metro, Kamil Koç 16 Haziran 2022 fiyat listesi!

Akaryakıta gelen peş peşe zam, şehirler arası otobüs seyahat hizmeti sunan firmaları derinden etkiledi! Geçtiğimiz yıldan bu yana yüzde toplamda yüzde 189 zamlanan otobüs bileti fiyatları için firmalardan değişik bir çözüm geldi! Otobüs biletlerinde taksit dönemi resmen başladı! Peki, şehirler arası

Şekerde karne dönemi başladı: Fabrikalar durma noktasına geldi

Piyasada yaşanan şeker sıkıntısı meyve suyu üreten fabrikalar başta olmak üzere tatlı sektöründe makinaları durma noktasına getirdi. Türk Şeker'de karne dönemi başladı. Sanayiciler şeker bulamamaktan ötürü Türk Şeker'e veryansın etti.

Akaryakıtta yeni dönem! Yakıtını şimdi al sonra öde dönemi başladı!

Akaryakıta gelen zamlar sonrası yeni dönem başladı. Bu bağamda Türk Petrolleri akaryakıt istasyonlarında şimdi yakıtını al sonra ödeme dönemi başladı.

Pandemi taşınmaları nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını ile birlikte taşınmalar sert bir şekilde geriledi. Bu dönemde İstanbul Avrupa Yakası'nda taşınmalar yüzde 29 azaldı.

AVM'lerde cirolar pandemi öncesine dönüyor!

AVM'lerde cirolar pandemi öncesine dönmeye başladı. Pandemi dönemi öncesinde daha çok vakit geçirmek için AVM'lere gelinlerin yerini artık gerçekten alışveriş yapmak isteyenler almış durumda.

İMSAD ‘Pandemi Döneminde Küresel Ticareti Sürdürmek’ toplantısı 12 Mayıs'ta!

İMSAD, 33. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Pandemi Döneminde Küresel Ticareti Sürdürmek’ başlığıyla 12 Mayıs'ta online olarak düzenlenecek...

Sahibinden kiralık veya satılık dönemi sona mı eriyor?

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği kapsamında 'sahibinden kiralık veya satılık dönemi'nin sona ereceği söyleniyor. Buna göre sahibinden ev almak ya da kiralamak isteyenler 25 bin TL'lik ceza geliyor.

Konut kredisi faizleri düştü, taşınmalar rekor düzeyde arttı!

2019’un ikinci yarısında başlayan konut kredisi faizlerindeki düşüş, taşınma oranları bir önceki yıla oranla yüzde 28 artırdı ve rekor düzeyde artış yaşandı.

Kentsel dönüşümde tek taraflı fesih dönemi başladı!

Kentsel dönüşümde artık müteahhidin üçüncü kişilere borcundan dolayı vatandaşların taşınmaz mülklerine haciz ve tedbir uygulanmaması sağlandı. Kentsel dönüşüm projelerinin yarım kalmaması için tek taraflı fesih dönemi başladı...

Emlak vergisi dönemi 1 Mart'ta başlıyor!

2019 yılına ait emlak vergisi dönemi 1 Mart’ta başlıyor, ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs’a kadar ödenebilecek. Emlak vergisini zamanında ödemezseniz cezası var. 

pandemi dönemi taşınmalar ne oldu Haberi

pandemi dönemi taşınmalar ne oldu

Pandemi ile birlikte birçok sektör değişime uğrarken ev değiştirme alışkanlıkları bir hayli azaldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul Avrupa Yakası'nda koronavirüs etkisiyle yüzde 29.7 düştü. 

6 yılda 3,5 milyon abone yer değiştirdi 

2015-2020 arası taşınma hareketinin açıklandığı raporda 3,5 milyon kişinin ev değiştirdiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle ailelerin yanına dönen ve uzaktan çalışma nedeniyle 35 yaş altı abonelerin taşınma hareketleri incelendi. Söz konusu raporda taşınma yüzde 36,6 ile Esenyurt'ta oldu. Beşiktaş ise yüzde 9 ile 64 yaş üstünde en yüksek taşınmanın olduğu ilçe olarak dikkat çekti. 

2020'de toplam 254 bin 788 mesken abonesinden 65 yaş üstü 25 bin 727'si aboneliğini bitirirken pandemi nedeniyle  İstanbul'dan taşındığı düşünülen bu yaş grubunda en yüksek yükselme 2 bin 157 ile...