02 / 05 / 2024

pandemi ev tercihlerini nasıl değiştirdi

pandemi ev tercihlerini nasıl değiştirdi

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarıyla birlikte konut tercihleri de değişti. Ev arayan vatandaşlar apartman daireleri yerine müstakil ve bahçeli ev tercih etmeye başladı.

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Türkiye'de son iki yılda günlük kiralık ev arzı yüzde 97 arttı. Özellikle pandemi sonrasında artışların başlaması ile toplam 110 bin 857 ev günlük olarak kiraya veriliyor. 

Konut fiyatlarında ipin ucu kaçtı! O ilde ev fiyatları Miami'yi geçti!

Türkiye'de ekonomik krizle beraber 'barınma' sorununu büyük sorun olmaya başladı. Pandemi dönemiyle birlikte artan konut fiyatları ve konut kiraları vatandaşın gelirini aşmaya başladı. Konut fiyatları öyle arttı ki, o ilde ev fiyatları Miami'yi geçti...

Yüzde 25 zam sınırı ev sahiplerini kısa dönem kiralamaya yöneltti!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen kira artışlarına gelen sınırlama ev sahiplerinin tercihlerini değiştirdi. Yüzde 25 zam sınırına takılmak istemeyen ev sahipleri kısa dönem kiralamalara yöneldi.

Konut ve kira fiyatları arttı, Tiny house (küçük ev) kalıcı konut oldu! Üstelik vergiye tabi değil

Önce pandemi daha sonra depremle birlikte talebin arttığı tiny house’lar (küçük ev), yükselen konut ve kira fiyatları sebebiyle şimdi de kalıcı konut olarak kullanılmaya başlandı. Üreticilerin şehir içinde bu küçük evler için istasyonlar sunması, çoğu yazlık bölgede de tiny house köylerinin oluşması

90 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 22 Şubat 2023 fiyat listesi!

Prefabrik ev fiyatları yaz, kış tercih edilen yapılar arasında yer alır. Özellikle pandemi ve son yaşananlar depremlerden sonra bu konut tipine dair detaylar araştırılıyor. Bilhassa fiyat aralığı merak edilmektedir.

100 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? Prefabrik ev için ne kadar arsa lazım? 30 Aralık 2022 fiyat listesi!

Prefabrik evler son dönemde oldukça popüler konutlardan biri oldu. Özellikle pandemi sonrası prefabrik ev fiyatları sıklıkla araştırılmaktadır. İşte bu konuda merak edilenler!

80 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 16 Aralık 2022 fiyat listesi!

Prefabrik evler özellikle pandemi sonrası çok gözde olan konutlar arasına girdi. Sakin sessiz bir yerde prefabrik ev yaptırmak isteyenler merakla fiyatlarına dair araştırma yapıyor. İşte “80 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar?” sorusunun yanıtı!

Anahtar teslim prefabrik ev fiyatları 2022! Prefabrik ev fiyatları metrekaresi kaç para?

Prefabrik evler, pandemi döneminden başlayarak değerlenen konut tiplerinden biridir. Bu yüzden prefabrik ev fiyatlarının metrekaresinin ne kadar olduğu araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Kira fiyatları artacak mı? İstanbul’da öğrenciler yana yakıla ev arıyor..

YKS sınavının ardından üniversite öğrencileri bir bir tercih yapmaya başladı. Tercihlerini İstanbul’dan yana kullanan üniversite öğrenci adayları yana yana ev aramaya başladı.

İstanbul'daki ev kiralarına pandemi dopingi!

İstanbul’daki bir konutun ortalama konut kredisinin aylık taksit tutarı 5 bin 884 TL ile 6 bin 377 TL arasında değiştiği belirlendi. Bu durumda dar gelirlilerin konut sahibi olması da zorlaştı. Aynı zamanda ev kiralarının da yüzde 66 arttığı görüldü.

Pandemi konut tercihlerini değiştirdi!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Songül Hatısaru bugünkü köşesinde pandemide değişen konut tercihlerini kaleme aldı. İşte Songül Hatısaru'nun 'Virüsten kaçanlar doğaya sığınıyor' başlıklı yazısı...

Pandemi ofis tercihlerini nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgınıyla beraber ofis tercihleri de değişti. Peki ofis pazarında neler oluyor? İşte ayrıntılar...

Pandemi konut tercihlerini nasıl değiştirdi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi konut tercihlerini de etkiledi. Peki pandemi konut tercihlerini nasıl değiştirdi?

pandemi ev tercihlerini nasıl değiştirdi Haberi

pandemi ev tercihlerini nasıl değiştirdi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını yaşam standartlarımızda büyük değişiklik yarattı. Medya Gazete'de yer alan habere göre; salgının artmasıyla birlikte apartmanlarda yaşama talebi azaldı.

Müstakil ve bahçeli evlere talebin arttığını dile getiren İnşaat Mühendisi Emrah Göze, “Bir zamanlar apartman yaşamı daha çok tercih edilirken bugün bahçeli evde yaşam herkesin ulaşmak istediği öncelikleri arasında yer almaya başladı. Ancak bu ilgi hobi bahçelerinde yüksek fiyata sebep odluğu gibi fırsatçılığa da neden oldu. Bu da pek çok şehirde denetimden uzak dayanıksız yapılaşmaya neden oldu” dedi.

Genel olarak iklim şartları dolayısıyla daha çok tercih edilen Ege Bölgesi’nde son yıllarda ciddi bir usulsüz yapılaşma meydana geldiğine dikkat çeken İnşaat Mühendisi Emrah Göze, “Ne yazık ki verimli tarım arazileri gelecekteki tarımsal üretimin uğrayacağı sıkıntılar göz önünde...