04 / 05 / 2024

para faizsiz ev kirası olmaz

para faizsiz ev kirası olmaz

Miras kalan evin kat karşılığı müteahhide verilmesi durumda vergi ödenmiyor

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar evden çıkmak için para istiyorlar!

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan çeşitli sıkıntılar ve anlaşmazlıklar giderek artıyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar, enflasyon bu sıkıntılara yenilerinin de eklenmesine neden oluyor. Bu süreçte, kiracılar evden çıkmak için ev sahipleri ile para pazarlığı yapmaya başladıkları konuşuluyor.

2 sene önce ev alınan para, şimdinin peşinatı oldu! 

Hem satılık konut fiyatlarında hem de kiralık konut bedellerinde yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Haber spikeri ve program sunucusu Şebnem Arda Boğa, "2 sene önce ev alınan para, şimdinin peşinatı oldu" dedi. İşte Şebnem Arda Boğa'nın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Bekara ev kiralamayan resmen yandı! 6 bin TL para cezası verildi!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu tarafından, anlaştığı kişinin bekar olması sebebiyle dairesini kiraya vermeyeceğini söyleyen ev sahibine 6 bin TL'ye yakın idari para cezası kesildi. İşte TİHEK'in kararında yer alan detaylar...

Dayanışma Ekonomisi ile kredisiz, faizsiz ev sahibi olunmak mümkün!

FKB Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, herkesin alternatif bir finans modeli olan Dayanışma Ekonomisi ile kredisiz, faizsiz hatta peşinat dahi ödemeden ev sahibi olabileceğini söyledi. 

TİHEK acımadı: Bekara ev vermeyen ev sahibi, emlakçı ve web sitelerine 90 bin TL para cezası

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Muharrem Kılıç, medeni hal sebebiyle bekara ev vermeyen kişilere karşı idari yaptırım uygulandığını söyledi. Bu kapsamda TİHEK 90'ar bin TL para cezası kesildiğini söyledi. İşte detaylar...

2+1 prefabrik ev kaç para? Prefabrik ev yaptırmak ne kadara mal olur?

Prefabrik evler hızlı kurulum ve fiyat aralığıyla da pek çok kişinin ilgilendiği yapılar arasında yer almaktadır. İşte prefabrik eve dair detaylar!

Aile Koruma Kalkanı Programı’nın detayları netleşti! Ev hanımlarına erken emeklilik, 150 bin TL faizsiz kredi imkanı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Aile Koruma Kalkanı Programı’nın detayları merak edilirken, konuyla ilgili detaylar da netleşti. Ev hanımlarına emeklilik müjdesi verilirken, faizsiz kredi desteği de duyuruldu.

Çalışmayan ev hanımlarına her ay harçlık gibi 1100 TL para ödemesi yatacak! Ancak bu şartları karşılamanız gerek!

Son dakika...Asgari ücretin üçte birinden az geliri olan hanelerde yaşayan sigortası olmayan ev hanımlarına 1100 TL para ödemesi yatacak! İşte ayrıntılar...

90 metrekare prefabrik ev kaç para? İşte 2 Şubat 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evlerin ne kadar olduğu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte bu bağlamda sorulan 90 metrekare prefabrik ev kaç para? sorusunun yanıtı!

75 metrekare prefabrik ev kaç para? İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler son dönemin en çok tercih edilen konut tiplerinden biridir. Peki 75 metrekare prefabrik ev kaç para? İşte detaylar!

70 metrekare prefabrik ev kaç para? İşte 18 Aralık 2022 fiyat listesi!

Prefabrik evler, betonarme evlere kıyasla daha hızlı yapılmaktadır. Peki prefabrik evler ne kadar, 70 metrekare prefabrik ev kaç para? İşte bu soruların yanıtları!

Ev tapusunu üstüne almak kaç para 2022?

Ev tapusu eğer mülk sahibinin üstüne değilse, durum tapuya gidilerek çözüme kavuşturulmalıdır. Peki Ev tapusunu üstüne almak kaç para 2022? İşte detaylar!

1 artı 1 prefabrik ev kaç para?

Prefabrik ev almayı düşünen kişiler, bu konuda pek çok soru soruyor. Onlardan biri de “1 artı 1 prefabrik ev kaç para?” şeklindeki sorudur. İşte konuya dair merak edilenler!

para faizsiz ev kirası olmaz Haberi

para faizsiz ev kirası olmaz

Para faizsiz ev kirasız olamaz


Ev sahibine 100 bin lira borç verdim. Faiz almıyorum ama kira da ödemiyorum. "Para faizsiz, ev kirasız" şeklindeki bu olayda vergi var mı?


Evet var! Kira vermeden oturduğunuz evin, "emsal kira bedeli" kadar, faiz geliri elde etmiş sayılıyorsunuz. Bu faizi "alacak faizi" olarak yıllık gelir vergisi beyannamesi ile izleyen yılda 1-25 Mart 2013'de beyan edip, gelir vergisi ödemeniz gerekiyor. Bu konuda 104 No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği'nde ayrıntılı açıklama yer alıyor.


Oğlum habersiz evlendi kızıma arsa bırakabilir miyim?


Oğlum bize haber vermeden, istemediğimiz üstelik de yoksul bir ailenin kızıyla evlendi. Annesinin de benim de morallerimiz sıfır. Halbuki ben ona fabrikatör bir arkadaşımın tek varisi olan kızını alacaktım. Tek tesellimiz, dünya tatlısı kızımız.

İstanbul'da 8-10 milyon dolar değerinde güzel bir...