28 / 07 / 2024

Parası olan konuta yatırım yapmalı mı

Parası olan konuta yatırım yapmalı mı

Güvenilir liman olarak da görülen konutlarda tek tip imar uygulamasının süresi 2017’ye kadar ertelenmiş olması nedeniyle vatandaşlara evlerini şimdiden almaları uyarısı yapılıyor. Halil Ersoy da, “Acele edin ve zaman kaybetmeden konut alın” diyor.

Başakşehir Ayazma’nın 2 günde 156 konuta denk arsa oranının tamamı satıldı!

Türkiye’de Aşamalı Konut Sahibi Olma Sistemi’nin kurucusu olan Fuzul Topraktan’ın İstanbul Başakşehir’deki ikinci projesi ‘Başakşehir Ayazma’nın lansmanı gerçekleşti. Lansmanda satışa sunulan 156 konuta denk arsa oranının tamamı satıldı.

1 milyon TL’nin 32 günlük net getirisi şaşırttı! İşte banka banka faiz oranları!

Bankalar faiz oranlarında peş peşe güncellemeye giderken, 1 milyon TL'nin 32 günlük getirisi de yastık altında parası olan pek çok kişi tarafından araştırılıyor. İşte banka banka mevduat faizleri...

Mevduat faizleri şaşırttı! En yüksek oranı işte bu banka veriyor! 

Yastık altında parası olan pek çok kişi mevduat faizlerinin ne kadar olduğunu merak ederken, en yüksek faizi veren banka da araştırılıyor. Peki 500 bin TL için 32 günlük faiz oranı ne kadar? 

450 bin TL'ye 0 otomobil! Bankada parası olan vatandaş tek çekimle almaya koştu

Otomobil fiyatlarının artmasının ardından vatandaşlar da farklı çözümlere yöneldi. Fiat'ın 450 bin TL'lik 0 aracını görenler de şaşkına döndü. Ancak alan vatandaş sayısını çok.

Yatırım aracı kalmadı, parası olan yurt dışından ev alıyor! 

Uzun zamandır yatırımcıların Türkiye'den kaçtığı; parası olanın artık yurt dışından ev aldığı gündeme geliyor. Peki Türkiye ekonomisini neler bekliyor? İş insanı Alphan Manas, "İstanbul depremi, yaşayacağımız finans depreminin yanında çok hafif kalacak" dedi ve çarpıcı bir açıklamada bulundu. 

400 bin TL'niz varsa hesabınızda 2 maaş alacaksınız. Resmen duyuruldu

Banka hesabında parası olan vatandaşları ilgilendiren çok önemli bir haber geldi. Eğer hesabınızda 400 bin TL varsa çift maaşa bağlanmış gibi olacaksınız. Resmen duyuruldu.

TL'de parası olanlar dikkat! Son dakika gelişmesi yaşandı

Türk Lirası'nda parası olan vatandaşları ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Son dakika bilgisine göre TL'de önemli bir durum var.

Parası olan sıfır aldı, ikinci el otolar elde kaldı!

Otomotiv piyasında durgunluk sürerken, ikinci elde satışlar geçen yıla göre yaklaşık yüzde 20 geriledi. İlan sitelerinde ikinci el araç fiyatlarının sıfırlarından pahalı olması ise vatandaşın tepkisine neden oldu. Gazeteci Emre Özpeynirci son durumu özetledi.

Mevduat faizlerinde Haziran 2024 değişikliği! 1 milyon TL'nin banka banka aylık getirisi belli oldu! Hemen bakın!

Yastık altında parası olan pek çok kişi bankaların mevduat faizi oranlarındaki son durumu araştırıyor. Peki bankaların mevduat faiz oranlarında son durum ne oldu? İşte banka banka Haziran 2024 mevduat faizi oranları...

Konutlara katlamalı vergi önce satışları sonra üretimi düşürür: Parası olan da ev almaz!

Evini 5’inci yıldan sonra satanlara ve birden fazla konutu olanlara yeni düzenlemeler kapıda. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, konutta yeni vergi planları ile ilgili "Önce konut satışları sonra da üretim  düşecektir" yorumunu yaptı. İşte Şatıroğlu'nun o açıklaması ve gelen yorumlar... 

Mevduat faizleri düşüyor! En iyi oranı veren banka bile yüzde 55 faiz veriyor!

Yastık altında parası olan pek çok kişi tarafından yakından takip edilen mevduat faizlerinde düşüş başladı. En iyi oran veren bankanın bile faiz oranı yüzde 55'e indi.

1 milyon TL'nin 181 günlük getirisi ne kadar? Hangi banka Mayıs 2024'te ne kadar mevduat faizi veriyor?

Yastık altında parası olan vatandaşlar artan faiz oranlarından yararlanarak, kısa ve uzun vadeli mevduatlar üzerinden yüksek getiri elde etme fırsatı yakalamak istiyor. Peki Mayıs 2024 mevduat faiz oranları ne kadar oldu? Hangi banka ne kadar mevduat faizi veriyor?

Toplu parası olan ev ve araba almasın! Fiyatlar düşecek!

Yeni bir ev ve araba alacaklar fiyatların nasıl seyredeğini merak ediyor. Türk köşe yazarı ve televizyon yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı, konut fiyatları ile ilgili konuştu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Parası olan konuta yatırım yapmalı mı Haberi

Parası olan konuta yatırım yapmalı mı

Son zamanların en karlı yatırımı olarak konut sahibi olmak ön plana çıkıyor. Güvenilir liman olarak da görülen konutlarda tek tip imar uygulamasının süresi 2017’ye kadar ertelenmiş olması nedeniyle vatandaşlara ellerini çabuk tutmaları ve evlerini şimdiden almaları uyarısı yapılıyor. Hem yeni uygulama hem de dolardaki yükseliş nedeniyle konut fiyatlarının arttığını ve artmaya devam edeceğini söyleyen Halil Ersoy, “Parası olan yatırımcı zaman kaybetmeden ev alsın” şeklinde konuştu.


Konut fiyatlarında zam furyasına kısa bir süre kala uzmanlardan “dolar alma ev al” uyarıları gelmeye başladı. Antalya Büyükşehir İmar Yönetmeliğini kullanma hakkı 01.01.2017 tarihine kadar uzatılan uygulama ve dolardaki artış nedeniyle vatandaşa uyarıda bulunan Ersoy, “Acele edin ve zaman kaybetmeden konut alın” uyarısında bulundu.


“İnşaatta girdi maliyetleri ve banka faiz oranları çok arttı” diyen ATSO Meclis...