14 / 05 / 2024

park orman arazisi projesi protesto edildi

park orman arazisi projesi protesto edildi

Fatih Ormanı 'savunması' "Kuzey Ormanları Savunması" adlı grup, Maslak'ta bulunan Fatih Ormanı İçerisinde yer alan 1490 dönümlük Park Orman arazisinde yapılması planlanan projeyi protesto etti.

Park Orman Tuzla'da teslimler Haziran 2024'te! 

Park Orman Tuzla projesinde konut satışları devam ediyor. Projede 5+1'den 9+1'e kadar değişen villalar yer alıyor. Peki Park Orman'da villa fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

Alya Park Orman satışta! Yeni proje

Barış İnşaat tarafından İstanbul Sarıyer'de yükselen Alya Park Orman projesinde satışlar devam ediyor. İşte projeye ilişkin detaylar...

Door Park Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Door Park Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sevtap Palacı tarafından kuruldu.

Emlak Bankası da konut mağduru oldu!

Emlak Bankası, orman arazisi ve askeri bölge üzerinde hayata geçirilen konut kooperatifi projesinden 200 konut almak için peşin para ödedi fakat konutları henüz alamadı.

Beykoz'daki orman arazisi yapılaşmaya açıldı iddiası!

İstanbul'un Beykoz ilçesinde orman arazisinde konut projesinin yapılacağı ve böylece yapılaşmanın başlayacağı ifade ediliyor. 657 daireye yer verilecek olan proje kapsamında, bin 946 araç kapasiteli otopark alanı bulunuyor. Proje, Beykoz ilçe merkezine 3 kilometre mesafede konumlanıyor.

Bursa Yıldırım'a 600 dönümlük yeni yaşam alanı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan sayısının en az ilçelerden biri olan Yıldırım'da dev projeye başlamaya hazırlanıyor. Yaklaşık 600 dönümlük orman arazisi yeni yaşam alanına dönüşecek.

Osmangazi'de kaçak 2 katlı bina yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından Avdancık Mahallesi’nde orman arazisi üzerinde kaçak olarak inşa edilen 2 katlı bir evin yıkımı gerçekleşti. 

Giresun'daki tapulu arazilerin orman arazisi sayılması mecliste!

Giresun ilindeki bir köyde yaşayanların tapulu arazilerinin orman arazisi sayılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Osmangazi'de kaçak inşaata zamanında müdahale!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Doğancı Mahallesi’nde orman arazisi üzerine kaçak olarak belirlenen yapıyı yıktı.

Atatürk Orman Çiftliği arazisi ihalesi Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketinin!

Ankara Büyükşehir Metropol İmar A.Ş., Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla girdiği Atatürk Orman Çiftliği arazisi ihalesini kazandı...

Atatürk Orman Çiftliği arazisi için yürütmeyi durdurma kararı!

Ankara 4. İdare Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği arazisi hakkında açılan davada "Atatürk’ün şartlı bağışına aykırı işlem yapılamaz" dedi

Düzce'ye millet bahçesi ve orman parkı sözü!

AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı eski Sanayi Bakanı Faruk Özlü, “Merkezde bir taşlaşma sorunu yaşanıyor. Çok konut var. İki büyük park planlıyoruz; biri millet bahçesi, diğeri orman parkı” diye konuştu.

Diyarbakır'da parkın içine cami tartışması!

Diyarbakır'ın en yeşil alanlarından biri olan Park Orman içinde cami yapılacağı iddiası tartışmaların çıkmasına neden oldu.

park orman arazisi projesi protesto edildi Haberi

park orman arazisi projesi protesto edildi

Beşiktaş Meydanında saat 14:00de bir araya gelen grup, 'Ormana villa yapılamaz', 'Ormana stadyum yapılamaz', 'Ormanlar halkındır satılamaz' sloganları eşliğinde Ihlamur Deresi caddesi üzerinden, Bilgili Holding binasının bulunduğu Akaretlere kadar yürüdü. Gruba bazı vatandaşlar da pencerelerinden alkışlarla destek verdi. 


BASIN AÇIKLAMASI 


Holding binası önünde açıklama yapan grup, "Önümüzdeki en güncel tehditlerden biri de kentin yaşam alanlarına yakın Fatih ve Belgrad gibi orman alanlarının parçalara bölünerek, çeşitli gayrimenkul projelerinin arka bahçeleri olarak tasarruf edilip halkın kullanımından çekilmeye, küçülmeye ve birer park alanından ibaret bırakılmaya çalışılmasıdır. Yanı başlarında yükselen lüks inşaat alanlarında çalışan ve yaşayanların ata binecekleri, doğa yürüyüşleri yapabilecekleri, bungalov evlerde veya orman içi villalarda yaşam süreceği, bizlerinse onlardan arfa kalan ve Park ve Bahçeler Müdürlüğünce donatılmış fek düze mahalle parklarında kamusal ihtiyaçlarımızı...