29 / 04 / 2024

Parselasyon işlem adımları

Parselasyon işlem adımları

Arazi üzerinde yapılan çalışmalardan biri olan parselasyon ile ham arazi imar parseline dönüştürülüyor. Peki, parselasyon uygulamaları kapsamında hangi işlemler, nasıl yapılır? Parselasyon ne işe yarar?

Borsada BOFA çıkmazı! BOFA kimin adına işlem yapıyor, sahibi kim?

BoFA, ülkemizdeki borsada birçok hissede yüklü miktarda alım satım yapmakta. Bir çok yatırımcı BoFA'nın yapmış olduğu yüklü alımları takip ederek hisse değerlerini inceliyor. Peki BOFA kimin adına işlem yapıyor, sahibi kim?

Bakan Işıkhan'dan emeklilere son dakika müjdesi: Emekli maaşlarında iyileştirmelere dair gereken adımları atacağız!

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği maş zammına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yaptı. Işıkhan yılbaşında emekli maaşlarında yapılacak iyileştirmelere ilişkin gereken adımları atacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş kira açıklaması geldi: Cebri adımlar atmak zorundayız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş kira bedelleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Seçim sonrasını işaret eden Erdoğan, cebri adımlar atılması gerektiğini vurguladı. 

Togg başvuru adımları tek tek açıklandı! Togg için 60 bin TL ödeme şartı!

Togg’da sıra satın alım konusu merak edilmeye başlanırken, Togg sipariş süreci bugün başlayarak, 27 Mart tarihine kadar devam edecek. T10X’e sahip olmak isteyen kişiler için Togg başvuru adımları ise tek tek açıklandı.

İlk emekli maaşınız yattı mı? kaç TL maaş alacaksınız? İşte emekli maaşı sorgulama adımları!

Toplam 13 milyon emekliye çok yakında EYT düzenlemesinden emekli olacaklarla birlikte yaklaşık 2,5 milyon kişi daha katılacak. Peki ilk emekli maaşınızın hesabınıza geçip geçmediğini nasıl öğrenirsiniz? Emekli maaşı nereden sorgulanır, hangi adımlar izlenir? İşte yanıtlar…

Halkbank'tan tatil planı yapanlara nefes gibi haber! Acilen bu para için bu adımları atmak gerek

Halkbank'tan tatil planı yapanları rahatlatacak bir adım geldi. Banka, gerekli adımları atan müşterilerine hediye ödemesi gerçekleştirecek.

Küresel piyasalarda Fed şoku! Fed'in ultra şahin adımları piyasaları nasıl etkileyecek?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günü faiz kararını açıklayacağı haftaya temkinli şekilde başlarken, nasıl ilerleyeceği merak konusu oldu. Peki Fed'in ultra şahin adımları piyasaları nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...

EYT’nin son formülleri ortaya çıktı! Peki kimler EYT’li olacak? İşte adım adım EYT maddeleri

EYT için uygun görülecek olan adımların üzerinde çalışmalar devam ediyor. Peki kimler EYT’li olabilir? Kimler EYT’den yararlanabilir? EYT ne zaman çıkacak? İşte detaylar…

EYT’liler için atılacak adımlar belli oldu. Tüm EYT’lilerin gözü bu haberde

EYT’liler için yol haritası belirlendi. 5 aşamadan oluşan maddelere göre, Emeklilikte Yaşa Takılanlar için atılacak adımlar da netlik kazandı. 8 Eylül 1999 öncesinde ilk kez sigortalı olarak işe başlayanlar için gerçekleştirilecek çalışmanın detayları ise haberimizde…

Tapu randevusu nasıl alınır 2022? Tapu randevu alma adımları

Tapu dairesinde işlemi olan vatandaşların öncelikle randevu almaları gerekiyor. İlk defa randevu alacaklar nereden ve nasıl alacaklarını araştırıyor. Peki, tapu randevusu nasıl alınır 2022? Tapu randevu alma adımları

Pasifik GYO Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı!

Ankara'da hayata geçirdiği projelerle sektörde adından söz ettiren Pasifik  GYO, Pasifik GYO Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. 

Rusların senelik kripto para işlem hacmi 5 milyar dolar!

Rusya Merkez Bankası, Rusların yabancı menkul kıymetlere yapılan yatırımlarının geçtiğimiz sene 6,3 milyar dolar seviyesinde olduğuna vurgu yaptı. Merkez Bankası, Rusların kripto para birimleriyle senelik işlem hacminin yaklaşık 5 milyar dolar seviyesinde olduğunu duyurdu.

Suudi Arabistan'da gayrimenkul alım-satımlarında yüzde 5 işlem vergisi uygulanacak!

Suudi Arabistan, gayrimenkul sektörünü desteklemek amacıyla vergilerde değişikliğe gitti. Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı, alım-satım için yüzde 5 işlem vergisi uygulayacak...

Parselasyon işlem adımları Haberi

Parselasyon işlem adımları

Parselasyon ne işe yarar?

Arazi üzerinde yapılan çalışmalardan biri olan parselasyon ile ham arazi imar parseline dönüştürülüyor.


Parselasyon planları imar planlarına göre yapılıyor. Bu işlemin onayı ise belediye ve mücavir alanlar içinde belediye encümeni, dışında da il idare kurulu tarafından veriliyor.


Parselasyon planlarının idarede asılı kalma süresi 1 ay olup; Bu süre sonunda uygulamaya geçmesi kesinleşen parselasyon planları tapu dairesine gönderiliyor. Peki, parselasyon ne işe yarar?


Parselasyon işleminin amacı...

Düzenli kentleşmenin sağlanması, yapılaşmanın kentsel alt ve üst yapı hizmetlerinden yararlanması için parselasyon çalışmaları yapılıyor. Bu işlem ile planlama alanında kalan arazi, imar planı hükümlerine uygun hale getiriliyor.


Parselasyon uygulamaları...

Parselasyon işlemlerinde ifraz, tevhit ve tahsis uygulamaları yapılıyor. Bu kapsamda öncelikle; ifraz ile araziler imar mevzuatına uygun olarak imar adası ve imar parseline dönüştürülüyor. 


Farklı imar parsellerinin imar...