06 / 05 / 2024

pasaport harcı

pasaport harcı

Ehliyet ya da pasaport almak isteyenler yıl bitmeden harekete geçin aksi takdirde çok pişman olabilirsiniz. Temmuz ayında yüzde 140'larda açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) baz alınarak açıklanacak Yeniden Değerleme Oranı cep yakacak.

2024 Pasaport harcı zammı ne kadar? Pasaport fiyatlarına zam gelecek mi?  

Pasaport fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği gündemde konuşulmaya devam ediyor. Peki, 2024 Pasaport harcı zammı ne kadar? Pasaport fiyatlarına zam gelecek mi? İşte detaylar...

Vergi, trafik cezası ve harçlarda flaş gelişme! Ocak zammı öne çekildi: Yüzde 34,80 daha fazla ödenecek! 

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) başta olacak şekilde ek MTV, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, pasaport harcı, araç muayene ücreti, Gelir Vergisi gibi kalemlerde Ocak'ta uygulanacak zam öne çekildi. İşte merak edilenler... 

Pasaport, trafik cezaları ve MTV oranına rekor zam mı geliyor?

Pasaport, ehliyet, kimlik harcı, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve trafik cezaları zam oranlarının belirlenmesinde kullanılan ve geçtiğimiz yıl yüzde 36 olan tekrar değerleme oranının bu sene rekor seviyede yükselmesi tahmin ediliyor. İşte detaylar…

2022 Pasaport harcı ne kadar? 6 aylık pasaport ne kadar? Pasaport harcı ödemesi nasıl yapılır?

Yeni yıl ile birlikte pasaport harçlarına da zam gelecek. Peki 2022 pasaport harcı ne kadar? Pasaport harcı ödemesi nereye yapılır?

İzmir Pasaport-Göztepe İskele arasındaki sahil şeridi düzenlendi!

40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanmasını hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde Pasaport, Konak Pier-Karataş ve Üçkuyular-Göztepe İskele arasındaki sahil şeridini düzenledi

Tapuda bağışlama harcı ne kadar?

Taşınmaz mülkiyetinin devir işlemleri taşınmazın bağlı olduğu Tapu Dairesinde gerçekleşiyor. Peki, tapuda bağış nasıl yapılır? 2014 yılı tapuda bağışlama harcı ne kadar? İşte tapu bağış oranları..

Faizsiz konut kredisinde tapu harcı muafiyeti!

2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescil işlemi, harçtan muaf tutuluyor. İşte konut kredisi tapu harcı muafiyeti..

Tapu harcı cezası ne kadar?

48 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği gereğince, tapu ve kadastro harcı ödemeleri sırasında eksik beyanda bulunma cezası nedir? Eksik ödenen tapu harcı cezası ne kadar?

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nereye verilir?

Eksik tapu harcı cezası ile karşılaşmak istemeyen kimseler pişmanlık dilekçesi vererek, eksik beyanı tamamlama talebinde bulunabiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nereye verilir? Dilekçe nasıl yazılır?

Tapu harcı eksik ödenirse ne olur?

Taşınmaz alım satım işlemlerinde, tapu dairesinde hem alıcı hem de satıcı tarafından harç ödenmesi gerekiyor. Peki gerçek satış bedeli üzerinden ödenmesi gereken tapu harcı eksik ödenirse ne olur?

Eksik ödenen tapu harcı cezası!

Tapu dairesinde yapılan devir hizmetine karşılık olarak tapuda belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Harcın eksik ödenmesi durumunda ceza kesiliyor. İşte eksik ödenen tapu harcı cezası..

İnşaat ruhsatı yenileme harcı ne kadar?

İmar Kanunu gereğince bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına belli bir süre içerisinde başlanılıp, bitirilmesi gerekiyor. Belirlenen sürede inşaat bitmediği takdirde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı ne kadar?

İşgal harcı tarifesi 2014!

Belediye sınırları içinde bulunan yerlerden herhangi birinin satış yapmak veya sair maksatlarla işgal edilmesi durumunda belli tarifelerde işgal harcı ödeniyor. İşte işgal harcı tarifesi 2014..

pasaport harcı Haberi

pasaport harcı

Her yıl 12 aylık Üretici Fiyat Endeksi baz alınarak açıklanan Yeniden Değerleme Oranı bu yıl tarihi bir rekora imza atacak. Yüzde 110 gibi yüksek bir rakama ulaşması beklenen oran A'dan Z'ye her şeyin fiyatını etkileyecek. Geçtiğimiz yıl yüzde 36'lık oran ile son 16 yılın rekoru kırılmıştı bu yıl ise çok daha tarihi bir zam kaydedilmiş olacak.  Açıklanacak oran yeni yılda uygulanacak  vergi artışları, harçlar, damga vergisi, trafik cezaları,  pasaport ve diğer değerli kağıtlar ile emlak vergisi üzerinde etkili olacak.


 

Vergiler, cezalar, harçlardaki zammı etkileyecek olan yeniden değerleme oranında dev bir rekor bekleniyor. Her yıl üretici fiyat endeksinin (ÜFE) 12 aylık ortalamasına göre belirlenen yeniden değerleme oranının bu yıl yüzde 110 civarında açıklanması bekleniyor.

Yeniden değerleme oranı vatandaşın cebinden...